Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός σε… άγρια κατάσταση!

Ολυμπιακός σε… άγρια κατάσταση!
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019 - 23:37
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ολυμπιακός εν εξάλλω κατάσταση… Θυμωμένος, αγριεμένος, αλλά και απολαυστικός! Κάτι του έχουν κάνει και είναι τσαντισμένος. Λοιπόν, πέρα από τη πλάκα… Δεν περίμενα τέτοια ενέργεια και προσήλωση μετά το προ 48ώρου αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Σεβάστηκαν και πάλι τον εαυτό τους, την προσπάθειά τους και τα έδωσαν όλα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον καλό Ολυμπιακό, τον συγκεντρωμένο Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την αψηφήσεις κιόλας. Οι «ερυθρόλευκοι», χάρη της… άμυνάς τους στο 1ο δεκάλεπτο- έχοντας θέμα στην περιφέρεια και στο «ένας με έναν», είχαν ντέρμπι το ματς αλλά από το 2ο δεκάλεπτο πάτησαν γκάζι και… χάθηκαν φτάνοντας τη διαφορά στους 27 πόντους.

Καλές αλλαγές στην άμυνα, ενέργεια αστείρευτη, η οποία τους έδωσε… 22 πόντους στον αιφνιδιασμό (μεγάλος αριθμός για τέτοιο ματς) και 40 στο ζωγραφιστό (επίσης υψηλότατο νούμερο) και πλουραλισμός, με τον Μπλατ να τους χρησιμοποιεί όλους και να βλέπει να σκοράρουν όλοι. Οκ, 1 πόντο ο Παπανικολάου αλλά πήρε και ένα σουτ. Τέλεια ισορροπία- 5άδας πάγκου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει 53 πόντους από τους παίκτες που δεν ξεκίνησαν 5άδα και να βλέπει τους Βεζένκοφ και Τίμα που ξεκίνησαν να δίνουν 28 πόντους.

Κέρδη οι Τίμα και Βεζένκοφ… Πήραν σε ψυχολογία… Χρειάζονται…

Πάμε γρήγορα-γρήγορα στο πρώτο κέρδος… Είναι δύο παίκτες που δεν είναι ενεργοί στο ροτέισον, κακά τα ψέματα. Για τον Τίμα ο κόουτς Μπλατ είπε πως «φέρει ο ίδιος ευθύνη γιατί δεν του δίνει πολλά λεπτά». Προστάτεψε τον παίκτη του στο 100% ακόμα κι αν δεν είναι όλη η αλήθεια. Ο Τίμα ξεκίνησε το ματς όπως κάθε άλλο… Με φάουλ και μάλιστα γκολ φάουλ στον Ματσιούλις αλλά αυτή τη φορά δεν του γύρισε ανάποδα. Είχε ανάγκη να ξεμπουκώσει. Μπήκε το πρώτο τρίποντο; Αυτό ήταν… Έβλεπες ότι δεν σκέφτονταν τα επόμενα, ένιωθες την ψυχολογία που έχει. Ο Βεζένκοφ από την άλλη μπήκε φουριόζος στο ματς, τον είχαν ετοιμάσει κατάλληλα, πήγε ο Δέδας μετά την παρουσίαση ακόμα και του μίλησε ενώ και ο Σάσα ξεκίνησε με 7 πόντους στους πρώτους 11 του Ολυμπιακού και με 11 στο πρώτο μέρος. Με μεγάλη δουλειά στον αέρα όπου υπάρχει η μπάλα σε ριμπάουντ και διωξίματα από τη στεφάνι. Είναι ένα κέρδος για τον Ολυμπιακό, ιδίως ψυχολογικά γι αυτούς τους δύο, σε μία φάση μάλιστα που βλέπετε πως ένα 48ώρο ο Ολυμπιακός δίνει παιχνίδι και μάλιστα σημαντικό, που δεν τον παίρνει λαϊκιστή να παίξει σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Στα κέρδη και η συνέπεια του Μάντζαρη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Όλοι χρειάζονται…

Το απολαμβάνουν και φαίνεται…

Ο βαθμός συγκέντρωσης και επιθυμία του Ολυμπιακού φάνηκε στην προσπάθεια και των Μιλουτίνοφ-Πρίντεζη. Ο Σέρβος ήταν και πάλι MVP ενώ ο Πρίντεζης μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο με 7 σερί πόντους και ξεκίνησε το ίδιο και στο 4ο δεκάλεπτο. Πέραν όλων αυτών όμως, το πιο σημαντικό, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε ξανά και ξανά οι παίκτες και φαίνεται άλλωστε και στο παρκέ, είναι πως το απολαμβάνουν οι ίδιοι. Έχουν μπει για τα καλά στη φιλοσοφία Μπλατ αλλά γουστάρουν και οι ίδιοι το παιχνίδι τους και την συνύπαρξή τους στο παρκέ.

Μπούκαρε μέσα όλος ο πάγκος στο κάρφωμα Μπόγρη

Θυμηθείτε ή δείτε τι έγινε στο κάρφωμα του Μπόγρη που σήμανε την 4η ασίστ του Σπανούλη με την οποία έγραψε ιστορία. Λίγο πριν συζητάγαμε πως δεν θυμόμαστε τον Μπόγρη σε κάρφωμα και το έκανε μπροστά στα μάτια τους. Όλος ο πάγκος μπήκε μέσα στο παρκέ, πανηγύριζαν με σηκωμένα τα χέρια, ο Μιλουτίνοφ ανέμιζε τη πετσέτα και ο ίδιος ο Μπόγρης στην χαρακτηριστική του κίνηση κούναγε τα χέρια. Οι επόμενες στιγμές άνηκαν εξ ολοκλήρου στον Σπανούλη. Στον Θρύλο Σπανούλη!

Η μαγκιά Μπλατ και το μεγαλείο Σπανούλη

Μπράβο στον Μπλατ, που ενώ με 6 λεπτά σχεδόν να απομένουν τον έβγαλε για να τον διαχειριστεί κατάλληλα ενόψει της «διαβολοβδομάδας», τον έβαλε ξανά στο 3.35 πριν τη λήξη για να κάνει το ρεκόρ καθώς ήθελε ακόμα μία ασίστ. Αυτός που πήγε να το χαλάσει στην αρχή… ο Μπόγρης, αυτός την μετουσίωσε σε ιστορική ασίστ με τον καλύτερο τρόπο. Να πούμε το οτιδήποτε για τον Σπανούλη είναι πλέον περιττό. Το έχω πει πολλές φορές. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο του. Θα μιλάτε στα παιδιά σας για αυτόν και θα λέτε είχα την ευτυχία και την ευλογία να τον βλέπω εν δράσει…

Να ανέβουν Λεντέι και Γκος ξανά…

Δεν ήταν όλα ρόδινα σε αυτή την ιστορική βραδιά (ελέω Σπανούλη) και την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στην οποία ξέσπασε για τα καλά. Ο Λεντέι ήταν και πάλι κάπως αλλού και τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός καθώς μην γελιόμαστε δεν μπορεί ο Μιλουτίνοφ να παίζει συνέχεια στα κόκκινα. Δίνει βοήθειες ο Μπόγρης ώστε να μην υπερβαίνει σε χρόνο ο Σέρβος (30 λεπτά με Παναθηναϊκό, 20 με ΑΕΚ) αλλά χρειάζεται και η βοήθεια του Λεντέι ο οποίος για 2ο ματς δεν ήταν καλός. Ενόψει Μπασκόνια και Ρεάλ μέσα σε τρεις μέρες και με ταξίδι στη Μαδρίτη χρειάζεται να ανέβει και ο Γκος ο οποίος φαίνεται και πάλι κάπως διστακτικός.

Διαβάστε επίσης

Οι τρελοί του Πειραιά!

Οι τρελοί του Πειραιά!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τους… παρανοϊκούς Ολυμπιακούς με μπροστάρη τον Παπανικολάου, την απόφαση του Μπλατ για Σπανούλη αλλά και Γκος και φυσικά τον υπερπολύτιμο Μιλουτίνοφ!

Δεν είχε Μιλουτίνοφ, είχε πίστη και πλάνο!

Δεν είχε Μιλουτίνοφ, είχε πίστη και πλάνο!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το ότι στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός δεν… κρύφτηκε, αλλά έπαιξε όπως του αρμόζει και θέλει, για την απουσία του «Νίκο» που είναι βαρόμετρο, αλλά και για τα «must win» που έρχονται για την 4άδα.

Ολυμπιακός σκέτη… παράνοια!

Ολυμπιακός σκέτη… παράνοια!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το πώς κατακυρίευσαν οι «ερυθρόλευκοι» τον αντίπαλό τους, για το μάτι που γυάλιζε του Παπανικολάου, αλλά και για το πώς πήγαμε από τον «Ολυμπιακό του Σπανούλη» στον… «Ολυμπιακό του Μιλουτίνοφ»!

Μετά το ’12, Έλληνας prospect δεν έχει βγει!

Μετά το ’12, Έλληνας prospect δεν έχει βγει!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, με αφορμή τον Βασίλη Τολιόπουλο, γράφει για τους έξι που… είδαν και απήλθαν, τα τρία ερωτηματικά, αλλά και τη διόλου εύκολη αλλά στάσιμη διαδικασία.