Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν αξίζει να περάσει!

Δεν αξίζει να περάσει!
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 01:12
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ας είμαστε ειλικρινείς και όχι αιθεροβάμονες. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν αξίζει να περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Όταν έχει 8 ήττες στα τελευταία 11 παιχνίδια, όταν πάει και ξεφτιλίζεται στη Γκραν Κανάρια και κινδυνεύει να φύγει με 30άρα (καλά και οι 23 δεν είναι λίγοι), τι να κάτσουμε να κάνουμε υπολογισμούς και να αγχωνόμαστε για το αν θα περάσει 7ος ή 8ος ή αν θα παίξει με τη Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ στα πλέι οφ;

«Πυροτέχνημα» ήταν η εμφάνιση με τη Μπάγερν όπως φάνηκε και πάλι. Σημείο εκκίνησης δεν υπάρχει. Ούτε μετά από τη Μπούντουσνοστ άλλαξε κάτι, ούτε μετά τους Βαυαρούς, ούτε συνέπεια υπήρξε, ούτε βελτίωση, ούτε τίποτα... Προσωπικά ξεγελάστηκα μετά τη Μπάγερν και σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτό το συνονθύλευμα στο Λας Πάλμας.

Να μπαίνει να παίξει «τελικό»- να σιγουρέψει τη θέση του στην 8άδα και να μην εξαρτάται από άλλους- και αυτός να κάνει πάνω από 3 λεπτά να σκοράρει, να κυνηγάει εξ αρχής στο σκορ και μάλιστα στις αρχές της 2ης να βρίσκεται στο -10 και να τους βλέπει κι από πάνω να καρφώνουν με άλεϊ ουπ στη πλάτη του. Κι αυτός; Να μην χρησιμοποιεί καν τα ομαδικά φάουλ... Οι Ισπανοί πέτυχαν απέναντι στον Ολυμπιακό την 2η καλύτερη φετινή επίδοσή τους στα τρίποντα: 13 του έβαλαν, 16 είχαν βάλει στη Μιλάνο. Στη ρακέτα; «Παγίδες» σε Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη – καλά στον Σέρβο σε μία φάση είδαμε και 4 παίκτες πάνω του- αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Εμπνεύσεις των Τουπάν και Γκος, όχι κάτι οργανωμένο. Εδώ έμεινε η μπάλα στα χέρια τους και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι στο παρκέ. Ούτε ο Πρίντεζης που είχε τη μπάλα, ούτε κάποιος του φώναξε! Η Γκραν Κανάρια πέτυχε 90 πόντους (4η χειρότερη άμυνα του Ολυμπιακού μαζί με το ματς με τη Φενέρ), οι 26 από λάθη των Πειραιωτών, στο τέλος από αιφνιδιασμό και 15 από δεύτερη ευκαιρία όταν-προσέξτε- στο ημίχρονο είχε μόλις 1 επιθετικό ριμπάουντ!!!

Ειλικρινά δεν θέλω να σταθώ ούτε στις απουσίες, ούτε στο «διπλό» παιχνίδι. Αυτές οι δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν μόνο για τον Ολυμπιακό. Τόσες ανορθογραφίες δεν διορθώνονται μέσα σε λίγες ώρες, άντε μέρες. Δεν φτιάχνει η δουλειά… Κάθε φορά, βλέπουμε το ένα βήμα μπροστά αλλά αμέσως έρχεται το πισωγύρισμα. Γιατί, άντε και να περάσει… Το τελευταίο ματς της regular season θα το δώσει στις 5 Απριλίου και στις 16 θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Μέσα σε δέκα ημέρες θα έχει μεταμορφωθεί όταν δεν μπορεί να το πράξει εδώ και δυόμιση μήνες; Ξεκίνησε στραβά και δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Δεν λέω ότι δεν θέλουν, αλλά φαίνεται ότι δεν λειτουργεί το σύστημα. Δεν βγαίνει… Ας κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως αυτή είναι μεταβατική περίοδος για τον Ολυμπιακό. Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου. Έκλεισε ένα κύκλος, θα ανοίξει άλλος. Όπως είχε πει και ο Μίλαν Τόμιτς: «Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ»!

Διαβάστε επίσης

Η διαφορά ήταν (μόνο) στα τρίποντα!

Η διαφορά ήταν (μόνο) στα τρίποντα!

Εκνευρισμένος (ναι, ακόμα) ο Θεόφιλος Τυριντζής, δεν πετάει στα σύννεφα με το +36 στο Φάληρο. Δεν είδε κάτι διαφορετικό, πλην των τριπόντων τα οποία… μία μπαίνουν- τρεις δεν μπαίνουν. ΥΓ περί κινήτρων.

Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!

Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για όλους… Διοίκηση, ελληνικό κορμό, Μπλατ, ξένους. Για το μοντέλο που δεν στηρίχθηκε, το οικοδόμημα που γκρεμίστηκε και τις γενναίες αποφάσεις για να οικοδομηθεί άλλο. Το ΄11 είχες την «κολόνα». Τώρα πρέπει να τη βρεις…

Όλοι μαζί. Στην παρέα και στο παρκέ. Μόνο έτσι!

Όλοι μαζί. Στην παρέα και στο παρκέ. Μόνο έτσι!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το μπάσκετ που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» επιτέλους σαν ομάδα, με ταυτότητα και γνωρίζοντας τι ζητάνε. Τα όσα έγιναν με τον Ποκουσέφσκι, αλλά και την… καβλάντα των Ελλήνων στο αεροδρόμιο!

Το «ΜέχριΤέλους», δεν… θυσιάζει την ομάδα!

Το «ΜέχριΤέλους», δεν… θυσιάζει την ομάδα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το… μπάσκετ που δεν παίζει ο Ολυμπιακός. Την κάκιστη και άναρχη επίθεση στο Μιλάνο. Την ξεχωριστή «δουλειά» της διοίκησης από αυτή της ομάδας. Το εύκολο πρόγραμμα που δεν… φτάνει από μόνο του!