Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι αργά για δάκρυα…

Είναι αργά για δάκρυα…
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 - 09:26

Είναι αργά πια για δάκρυα κύριοι… Ποιός ο λόγος να κάθεστε πάνω από το πτώμα του ελληνικού μπάσκετ, να μοιρολογείται, να το κλαίτε, τώρα που έφτασε το τέλος… Τόσα χρόνια τι κάνατε; Ποιες οι ενέργειές σας, ποιές οι προτάσεις σας… Όλοι την πάρτι σας κοιτάγατε και την αρπαχτή σας, από τον βασικό χορηγό του ΕΣΑΚΕ και τα τηλεοπτικά που τα τελευταία χρόνια τα ονομάζετε «ψίχουλα». Φέτος σας έσωσε η ΕΡΤ με παρέμβαση Βασιλειάδη. Λεφτά από την ΕΡΤ, άρα από τον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτά σας νοιάζουν. Η αρπαχτή, να ξεφορτωθείτε νωρίς-νωρίς του ξένους μόλις σωθείτε και τα νοίκια τους (όσοι, αν και όποτε τους και τα πληρώνετε) και να το παίζετε και λεζάντα ότι «συνεισφέρουμε στο μπάσκετ χωρίς να παίρνουμε πίσω».

Μιλάω για όλους τους υπόλοιπους. Τους «μικρούς», όπως λένε και οι ίδιοι. Τον Παναθηναϊκό τον βολεύει αυτή η κατάσταση. Οι άλλοι, όμως, τι έκαναν τόσα χρόνια; Ποια η αντίδρασή τους όταν άκουγαν και διάβαζαν για απειλές διαιτητών και επισκέψεις σε αποδυτήρια και στα σπίτια τους; Όταν άκουγαν πως με τις ευλογίες της ΕΟΚ θα «έρθουν» αυτά τα αποτελέσματα. Τον Άρη τον έσκισαν μόνο και μόνο από την εμμονή και το κόμπλεξ με τον Γιαννάκη. Βολεύονταν αυτός που ήταν στο άρμα του ισχυρού και έλεγε για τον υποβιβασμένο «έλα μωρέ θα μάθει και θα ξανάρθει». Καθίστε τώρα και κλάψτε. Άλλος θα έπεφτε και άλλος έπεσε τελικά. Είδατε πως ένας διαιτητής έφερε τα πάνω κάτω;

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο σωτήρας του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ο «γραφικός» (όπως τον λένε) προσπαθεί. Καταθέτει προτάσεις, θέλει να αλλάξει μία κατάσταση πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό του που τόσα χρόνια τον ληστεύουν. Κοιτάξτε τώρα πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή και εκεί που προχτές στην Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ τον παρακάλαγαν να αποσύρει τη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα και να τελειώσει όπως-όπως, τώρα όχι απλά θα τον παρακαλάνε, αλλά θα ενισχύσουν και την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ. Τώρα είναι αργά όμως.

Η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ είναι ακριβώς καθρέφτης αυτής στην ΓΣ του ΕΣΑΚΕ:

Όταν λίγες μέρες πριν ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μέσα στον ΕΣΑΚΕ έχει πει «ξέρετε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι διαιτητές που τα παίρνουν. Μετά την κλήρωση εσείς οι ίδιοι παίρνετε τους διαιτητές και τους μιλάτε» και ένα σωρό «ομορφιές».

Όταν έχουν ακουστεί μέσα στην αίθουσα φράσεις για στημένα πρωταθλήματα και όλοι (πλην ενός) έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία.

Όταν έχει ειπωθεί (υπάρχουν πρακτικά για όλα αυτά) πως «στην ΚΕΔ υπάρχει σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές και βάζουν όποιους θέλουν».

Όταν οι μισοί έχουν πει «κι εγώ θα έφευγα αλλά δεν έχω τη δύναμη του Ολυμπιακού. Δεν πάει άλλο όμως».

Όταν, όταν, όταν… και φτάνει αυτή η ριμάδα η ώρα να μιλήσεις, να πάρεις θέση, να κάνεις προτάσεις…

Εσύ Γαλατσόπουλε, πρόεδρε τους ΕΣΑΚΕ, με τις 6000 μηνιαίως μισθό, κάνεις τον Πόντιο Πιλάτο,

εσύ Αγγελόπουλε της ΑΕΚ που τρως το ένα ban από τη FIBA πίσω από το άλλο, μιλάς για την Ευρωλίγκα και τα συμβόλαια που έχει δώσει στις ομάδες (τα λεφτά της Ευρωλίγκας σε νοιάζουν και τίποτα άλλο όπως φαίνεται),

εσύ ΠΑΟΚ, έχουν πει φέρτε προτάσεις μέχρι τις 3 του μηνός και καταθέτεις με μέιλ στις 4 του μηνός (τι περιμένεις ότι θα περάσει;),

εσύ Λαύριο δεν μιλάς και λες «εγώ θα πέσω ρε παιδιά, δεν θα είμαι εδώ του χρόνου», αλλά φαίνεται πως τώρα θα ενεργοποιηθείς,

οι άλλοι μικροί λένε «ρε παιδιά ελάτε να το τελειώσουμε γιατί αν τραβήξει θα πρέπει να πληρώσουμε παραπάνω τους Αμερικανούς» (σ.σ. αλήθεια τι συμβόλαια κάνετε; Τον Ιούλιο δεν τελειώνουν όπως σε όλο τον κόσμο;)…

… Τότε καλά να πάθετε και καθίστε και κλάψτε για το μπάσκετ που πέθανε στην Ελλάδα. Και κατηγορήστε και τον Ολυμπιακό κι από πάνω ότι κοιτάει την πάρτι του. Ο Ολυμπιακός τον χάραξε τον δρόμο του και να είστε σίγουροι πως όλοι μπορούν να χαθούν, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί! Να είστε σίγουροι γι' αυτό.

Το Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ πρέπει να ξεκινήσει συζητώντας για όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται περί στοιχηματισμού στο Πανιώνιος-Χολαργός. Παίκτες ήταν εκτός με τραυματισμό και βγήκαν οι ίδιοι και είπαν στις κάμερες «όχι μια χαρά είμαι, απλήρωτος είμαι γι' αυτό είπα δεν παίζω». Ο προπονητής έφυγε πριν το τζάμπολ γιατί ήταν… αδιάθετος. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ παίζει με το Ρέθυμνο που πάλευε με υποβιβασμό, κανονικά με τους ξένους του και κερδίζει, μετά παίζει με τον Κολοσσό –που επίσης πάλευε για υποβιβασμό- χωρίς τους ξένους του, γιατί σκόρπισαν από την απληρωσιά και φυσικά χάνει.

Αλλά όλα αυτά είναι λογικά. Δεν συνιστούν αλλοίωση πρωταθλήματος. Όχι, είναι λογικά να συμβαίνουν αυτά στο ελληνικό μπάσκετ, ομάδες να πτωχεύουν και να μην έχουν ούτε για τα νερά τους. Ο κανονισμός σας μάρανε να τελειώνει ο β΄ γύρος με ίδιο αριθμό κατατεθειμένων συμβολαίων των ξένων. Ωραία, έχουμε κατατεθειμένα και τα έξι συμβόλαια μόνο που οι τέσσερις ξένοι έχουν φύγει ήδη από τη χώρα. Τα συμβόλαια είναι κατατεθειμένα όμως, είμαστε καθόλα νόμιμοι. Κανένας έλεγχος, μηδέν εγγυήσεις, καμία διαφάνεια… Αλλά κλαίμε μετά το κακόμοιρο το μπασκετάκι.

Που είναι ο Βασιλακόπουλος όλον αυτόν τον καιρό; Ο mister 94% που έχουν πάρει επιχορήγηση ακόμα και ομάδες που δεν υπάρχουν στο χάρτη. Πότε μπουκάρατε όλοι εσείς οι ιδιοκτήτες των ελληνικών ομάδων στο γραφείο του και να του πείτε: «Πρόεδρε, δεν πάει άλλο. Πιάσαμε πάτο». Πότε το κάνατε; Έλεγε ο Ζομπανάκης προχτές «εμένα με στήσανε…». Πήγες εκεί να του τα πεις; Κι αν ναι, μήπως «βολεύτηκες» μετά με αυτά που σου είπε και σου έταξε; Αναρωτιέμαι… Δεν ξέρω. Μην το παίζετε τώρα παρθένες και χύνετε κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το πτώμα του ελληνικού μπάσκετ γιατί εσείς πατήσατε τη σκανδάλη. Δεν μπορείτε να κρύβεστε και να μένετε αμέτοχοι με τη δικαιολογία, «εγώ μικρή ομάδα είμαι. Περιμένω να δω τι λεφτά θα φέρουν οι μεγάλοι, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχουμε», και όταν είναι η ώρα για θέσεις και ρηξικέλευθες προτάσεις να λες «πάμε να το τελειώσουμε όπως όπως». Δεν κάνετε και… στο καλό. Σπίτια σας. Βγήκε να μιλήσει ο Ήφαιστος λες και δεν ξέρει όλη η κοινωνία πόσο καιρό το ετοίμαζε ο Βασιλακόπουλος όλο αυτό στη Λήμνο.

Αυτό που οφείλουμε όλοι μας είναι ένα μεγάλο χειροκρότημα και ένα salute- στον Γιώργο Βασιλειάδη για την μαεστρία και την άριστη τεχνική κατάρτιση να παίζει με τη νοημοσύνη μας. Να κάνει ότι θέλει στο ποδόσφαιρο αλλά στο μπάσκετ να μην μπορεί να παρέμβει. Μιλάμε για τον Μέσι της πολιτικής και οφείλουμε μία μεγάλη υπόκλιση. Φαντάζομαι, ακόμα να φτάσουν στα αυτιά του τα περί μπουρδέλου ή οι φοβερές ατάκες που ακούστηκαν στην ΚΕΔ και το τι θα γίνονταν αν δεν έμπαινε ο Αναστόπουλος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Μην λυπάστε για το ελληνικό μπάσκετ. Που ξέρετε, μπορεί να πραγματοποιηθεί το όνειρο του Βασιλακόπουλου και να γίνει ερασιτεχνικό. Να λυπάστε τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι πλέον δεν κοροϊδεύετε κανέναν. Είστε συνένοχοι!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε τους να «πνιγούν»!

Αφήστε τους να «πνιγούν»!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το θέατρο του παραλόγου, για τους Ερασιτέχνες και «επικίνδυνους» που τους ξεφτίλισε ο Γιαννακόπουλος και το «δέσμιο» μπάσκετ. Καληνύχτα!

Πρέπει να φτιάξει (ξανά) την εικόνα του!

Πρέπει να φτιάξει (ξανά) την εικόνα του!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής κάνει σκέψεις για το πώς πρέπει να φτιάξει ο Ολυμπιακός ξανά την εικόνα του. Το «μάγκωμα» ενός δικό του παιδιού και οι σκέψεις των Αμερικανών που είναι καθαρά business γι αυτούς.

Από εποχή Κορυδαλλού…

Από εποχή Κορυδαλλού…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής συστήνει μία λογική και ψύχραιμη ματιά στις υποθέσεις των Ουέμπερ και Τουπάν. Θυμήθηκε μια ιστορία με τον Τζόρτζεβιτς. Προτάσσει την ατάκα του Μιλουτίνοφ και προσδοκά για το «αύριο» με ολική αναδόμηση.

Πονάνε τα μάτια και η ψυχή!

Πονάνε τα μάτια και η ψυχή!

Αγωνιστικά: Δεν βλέπεται. Πνευματικά: Πρόσωπα ανέκφραστα και άδεια. Την ώρα που παίζει για… να παίζει, άνθρωποι της ομάδας μιλάνε στο Ζάγκρεμπ για άλλη διοργάνωση. Ο Θεόφιλος Τυριντζής κάνει υπομονή να τελειώσει (όπως) αυτή η σεζόν.