Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρέπει να φτιάξει (ξανά) την εικόνα του!

Πρέπει να φτιάξει (ξανά) την εικόνα του!
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 - 18:32
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Όταν ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι το μάνατζμεντ (αρχικά) της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ξεκίνησαν να «τρέχουν» την ομάδα, το μεγαλύτερο εμπόδιο που συνάντησαν ήταν η απαξίωση και η δυσπιστία στο άκουσμα του ονόματος «Ολυμπιακός». Η ομάδα στα χρόνια του… τέλματος είχε χάσει το γόητρο, το «όνομα» και το πρεστίζ της και όλα αυτά έπρεπε να «αναστηλωθούν» στα μάτια της… πιάτσας. Να τα φτιάξουν ξανά έμπρακτα και όχι στα λόγια. Το κάνανε με το καλύτερο δυνατό τρόπο με αποτέλεσμα να… παρακαλάνε μετά να έρθουν στον Ολυμπιακό και οι μάνατζερ να κάνουν ουρά.

Η όλη ιστορία με το ηχητικό του Πρίντεζη, με τον Τουπάν, με τον Ρόμπερτς απόρροια της εμπλοκής και της δικαστικής διαμάχης που είχαν (και έχουν) οι πρόεδροι με τον πατέρα τους, έφερε σαν αποτέλεσμα την δυσλειτουργία σε ρευστό και την καθυστέρηση σε πληρωμές. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες να καθυστερούν, βλέπετε ότι τώρα με το ψάξε-ψάξε στην ιστορία με τον Σλούκα προκύπτει και ότι στη Φενέρ ήταν μέσα 5 μήνες και επίσημα ο σύλλογος χρωστάει 560 εκ. ευρώ, αλλά είναι αυτό που λέμε για το μάτι και το όνομα.

Η μία απόφαση του δικαστηρίου «άνοιξε» τον δρόμο και αυτή που έπεται σύντομα λύνει εντελώς τα χέρια των προέδρων. Το χάσμα με τους παίκτες έχει καλυφθεί κατά 80% και κανείς δεν έχασε ούτε θα χάσει λεφτά από τους Αγγελόπουλους όταν τα πάντα αναγράφονται σε χαρτιά. Δεν μιλάμε για μαύρα λεφτά, δεν μιλάμε για συμφωνίες του αέρα…

Όμως… Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξανακερδίσει το «όνομά» του. Τα αποδυτήρια του, την εμπιστοσύνη στη… πιάτσα. Θέλει δουλίτσα το «μέσα» πρώτα, τα του οίκου του, που λέμε. Όλες αυτές οι σκέψεις δημιουργήθηκαν με την περίπτωση του Κώστα Σλούκα. Θορυβήθηκε και ο ίδιος με τις καθυστερήσεις, το ηχητικό, την ανακοίνωση της ELPA (συνδικάτο παικτών Ευρωλίγκας), μιλάει με τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού άλλωστε και ψιλό-μάγκωσε. Στην τελευταία επαφή ειπώθηκε πως «έχουμε διαφορά και στο οικονομικό», αλλά έπαιξαν και οι εγγυήσεις το ρόλο τους.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να βάλει όρους στο συμβόλαιο (π.χ. να πληρώνεται στην αρχή της χρονιάς) γιατί δεν θα ήταν δίκαιο και για τους υπόλοιπους παίκτες. Ο Σλούκας από την πλευρά του, πολύ καλά έκανε και ήθελε κάποια ασφάλεια αρχικά μέχρι να κυλήσει το νερό στο αυλάκι.

Οι σκέψεις όμως που μου δημιουργήθηκαν από όλο αυτό είναι πως αν ένας δικός σου παίκτης, ένα δικό σου παιδί, που ξέρει την ομάδα απ΄ έξω και ανακατωτά κάνει τέτοιες σκέψεις- γιατί όλοι θέλουν να ασχολούνται μόνο με το μπάσκετ και όχι με τα γύρω-γύρω – ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολο με τους Αμερικανούς που κοιτάνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Που είναι business γι αυτούς και όχι σαν το Σλούκα που θα το δει και πιο ρομαντικά και ήθελε να ηγηθεί της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε.

Αυτή την «εικόνα», όλο αυτό το κλίμα μόνο ο Ολυμπιακός θα το φτιάξει. Μόνο ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ξανά το γόητρό του και την αίγλη του και δεν θα μπαίνει καν αυτό το θέμα στις διαπραγματεύσεις. Δεν είναι κάτι που έγινε επίτηδες από τους προέδρους, προέκυψε, αλλά θα πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους, πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεδιαλύνει αυτή την ομίχλη που έχει απλωθεί μπροστά του, περισσότερο σε επίπεδο φημών πλέον και περιρρέουσας ατμόσφαιρας παρά ρεαλιστικά και υπαρκτά!

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τέλους δεν είπαμε;

Μέχρι τέλους δεν είπαμε;

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, το πρωτάθλημα που έγινε λαϊκή αγορά και ξεπουλάει ΑΦΜ και το τι περιμένει από τους Αγγελόπουλους. Ένας δρόμος υπάρχει μόνο!

Η… 9η μεταγραφή!

Η… 9η μεταγραφή!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει το ολοκληρωμένο ρόστερ του Ολυμπιακού. Τον πυλώνα Μιλουτίνοφ και το βασικό στοιχείο που πάτησε ο Μπλατ στις μεταγραφές: Όλοι να σουτάρουν!

Αφήστε τους να «πνιγούν»!

Αφήστε τους να «πνιγούν»!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το θέατρο του παραλόγου, για τους Ερασιτέχνες και «επικίνδυνους» που τους ξεφτίλισε ο Γιαννακόπουλος και το «δέσμιο» μπάσκετ. Καληνύχτα!

Είναι αργά για δάκρυα…

Είναι αργά για δάκρυα…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τους «μικρούς» που χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα στο πτώμα του ελληνικού μπάσκετ. Τα λεφτά από την ΕΡΤ και τον χορηγό να πάρουμε και μετά κρυβόμαστε και λέμε «να τελειώσει όπως-όπως». Κλάψτε τώρα…