Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέχρι τέλους δεν είπαμε;

Μέχρι τέλους δεν είπαμε;
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 - 18:11
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός κατέφυγε στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών τρεις φορές το τελευταίο διάστημα, για τρεις ξεχωριστές, αλλά αλληλένδετες περιπτώσεις και τις τρεις φορές δεν δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν βρήκε παράνομη την ΚΕΔ στην πρώτη καταγγελία. Θεώρησε πως η επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ ήτο κανονική παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε δικαστική απόφαση και τέλος, στην 3η εξ αυτών, συμφωνεί με την απόφαση της Αθλητικής Δικαστή του ΕΣΑΚΕ στην ποινή που έριξε στον Ολυμπιακό και κατ΄ ουσίαν τον οδηγεί στην Α2 κατηγορία.

Το αν είναι παράνομη η ΚΕΔ το ξέρουν καλά τα ίδια της τα μέλη και φυσικά όλη η Ελλάδα. Μία είναι 5, την άλλη είναι 3 μέλη. Μπαίνουν υπογραφές από τη… Θεσσαλονίκη σε επίσημα έγγραφα, εκκρεμούν δίκες και δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους με τους διεθνείς διαιτητές, είχαν συλληφθεί κάποιοι εξ αυτών κτλ. κτλ. κτλ.

Στην 2η περίπτωση, η ίδια η νομικός του ΕΣΑΚΕ είχε πει πως δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Κλείστηκε σε μία αίθουσα με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και στο επόμενη Δ.Σ. είπε πως μπορεί να γίνει επικύρωση. Άρα… Προφανώς και δεν είναι σωστή στη δουλειά της. Προφανώς και σε μία προηγμένη χώρα θα είχε ήδη αντικατασταθεί.

Στην 3η περίπτωση συμφωνώ. Από τη στιγμή που προβλέπει έτσι ο κανονισμός να πάει ο Ολυμπιακός στην Α2. Δεν συμφωνώ επιμέρους με την απόφαση στο σημείο που λέει πως ακυρώνονται τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Μα, έτσι έχουμε αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αλλιώς θα έβγαιναν τα ζευγάρια των πλέι οφ, διαφορετικοί αντίπάλοι, ο Άρης θα έπρεπε να είναι μέσα στην 8άδα, αλλά… ποιος νοιάζεται; Αφού τελείωσε όπως-όπως το πρωτάθλημα πάλι καλά να λέμε.

Στο γενικό πλαίσιο όμως συμφωνώ! Αυτό δεν λέγανε; «Δεν μας νοιάζει η ποινή. Ας βάλουν ότι θέλουν»; Αυτό δεν ήθελε και ο κόσμος; Το «μέχρι τέλους» είναι… μέχρι τέλους. Ας γίνει ο «ποιμένας» ο Ολυμπιακός και ας δώσει «τις απαντήσεις» (σε εχθρούς) και χαρές (σε φίλους) εκεί που πρέπει. Στην Ευρωλίγκα. Το να τον δικαίωνε το ΑΣΕΑΔ και να έπαιζε στην Α1 με τον Αναστόπουλο, τον Μάνο και τον Παναγιώτου, με τον Συμεωνίδη, τον Κορομηλά, τον Ταβουλαρέα στην ΚΕΔ και τον Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ τι θα άλλαζε δηλαδή; Όπως ακριβώς το ίδιο θα είναι και σε ένα χρόνο, όταν επιστρέψει στην Α1 και βρει την ίδια κατάσταση. Σε αυτό το σάπιο σύστημα, σε αυτή τη βρώμα και τη δυσωδία ο Ολυμπιακός δεν έχει θέση.Εδώ ακούγονται διάφορα για παρεμβάσεις και επηρεασμούς του ΑΣΕΑΔ.

Να τους αφήσει να… πνιγούν! Να παίξουν αυτοί- με πρωτοπόρο τον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου που τάζει χορηγίες και τηλεοπτικά (όπως γράφουν) και την άλλη στιγμή ενημερώνει πως αν δεν βάλει ο κόσμος 20 εκ. θα φύγει από την ΚΑΕ- σε ένα πρωτάθλημα που όλοι μα όλοι (πλην του ΠΑΟ) δήλωσαν πως έχουν πρόβλημα με την ΚΕΔ και οι πιο τολμηροί, όπως ο Λιόλιος το χαρακτήρισε προαποφασισμένο. Ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ μίλησε για στημένους διαιτητές. Να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα με πρόεδρο τον Γαλατσόπουλο που έχει 55% στον ΠΑΟΚ που βουλιάζει αλλά θα σώσει την Α1. Σε ένα πρωτάθλημα που ο Χολαργός ΕΠΙΣΗΜΑ, με ανακοίνωσή του, κάνει πλειστηριασμό το ΑΦΜ της ομάδας και το βγάζει στο σφυρί. Λαϊκή αγορά το κάνανε και πουλάνε την πραμάτια τους. Αυτός που έπεσε στο παρκέ θα εξαγοράσει τη θέση αυτού που έμεινε και θα παίξει κανονικά στην Α1. Αλλά θέλουμε αποτελέσματα στα παρκέ κι όχι στα χαρτιά. Πως το είχε πει ο Γιαννακόπουλος; «Κράτος μπουρδέλο»;

Είναι καλώς καμώμενα όλα. Ψηφίζανε αυτοί που είχαν αποφασίσει να φύγουν από το πρωτάθλημα. Άλλος θέλει να ασχοληθεί με τα πολιτικά, για άλλον υπάρχουν σκιές περί στοιχήματος. Ο «επαναστάτης» που πήγε τελικό βραβεύτηκε και τα ξέχασε όλα και ονειρεύεται συμμετοχή σε Ευρωλίγκα. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ- που την λέγανε και 3ο πόλο- δέχεται το ένα ban πίσω από το άλλο από τη Fiba για χρέη σε παίκτες και ατζέντηδες. Όλα είναι καλά στο πρωτάθλημα των σκιών. Ας μείνουν να παίξουν μεταξύ τους. Για μένα ο Ολυμπιακός, αφού το πήγε έτσι, ας σηκωθεί και να φύγει δια παντός. Ούτε στην Α2 (δεν υπάρχει Αδριατική Λίγκα, μην τη βάλετε στη κουβέντα), ούτε πουθενά στο μπασκετάκι του Βασιλακόπουλου.

Ο μόνος που παρουσίασε πλάνο, μοντέλο πρωταθλήματος, προτάσεις για τα πάντα και την απορρίψανε γιατί ήθελαν να τελειώσει όπως -όπως το πρωτάθλημα και να δουν το θέμα του βασικού χορηγού και της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης. Αυτά τους καίνε. Δεν κοιτάνε να είναι φερέγγυοι και να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, περιμένουν λεφτά για ένα πρωτάθλημα που και οι ίδιοι ομολογούν την ακαθαρσία του.

Αυτοί που έχουν το πηδάλιο και κυβερνάνε το υπερωκυάνιο πιστεύω πως ξέρουν. Πως αναγνωρίζουν ότι γράφει η ιστορία. Πως το έχουν μελετήσει. Γνωρίζουν το επόμενο βήμα πριν συμβεί το προηγούμενο. Διαφωνίες έχω όσον αφορά τη νομική κατεύθυνση και προβληματισμό με το 0/3 από το ΑΣΕΑΔ. Δεν γνωρίζω από νομικά, φαντάζομαι έχουν εμπιστοσύνη στον δικηγόρο τους και ότι λένε «το γνωρίζαμε αυτό» πράγματι να το γνώριζαν!

Εδώ που φτάσαμε υπάρχει μόνο ο δρόμος μπροστά. Μέχρι τέλους δεν λέγανε. Να πάει μέχρι τέλους και να δείξουν τη δύναμη του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Πρώτα, πριν από κάθε τι-το ξαναγράφω- ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να λύσει, να διορθώσει, να φτιάξει και το παραμικρό εσωτερικό θέμα.

ΥΓ2: Ο Σλούκας και αρκετοί παίκτες δεν αντιλέγω, μπορεί να είχαν θέμα με την Α2 και το «παίζω μόνο Ευρωλίγκα» αλλά υπάρχουν κι άλλοι τόσοι, ιδίως οι Αμερικανοί, που ακριβώς αυτό θέλουν. Κάτι άλα ΝΒΑ. Πόσο μάλλον που από την επικείμενη σεζόν θα έχουμε παραπάνω ομάδες άρα περισσότερα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Η… 9η μεταγραφή!

Η… 9η μεταγραφή!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει το ολοκληρωμένο ρόστερ του Ολυμπιακού. Τον πυλώνα Μιλουτίνοφ και το βασικό στοιχείο που πάτησε ο Μπλατ στις μεταγραφές: Όλοι να σουτάρουν!

Δύο λέξεις μόνο: Σπανούλης και Πρίντεζης!

Δύο λέξεις μόνο: Σπανούλης και Πρίντεζης!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη σταθερά και την ασφάλεια που είχε όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός, αλλά μπήκαμε στον… τελευταίο χορό! Για τον «ελληνικό κορμό», την τεχνογνωσία, τα αναγκαστικά «στοιχήματα» και… το τέλος της εποχής του Ολυμπιακού των αρχηγών!

Πρέπει να φτιάξει (ξανά) την εικόνα του!

Πρέπει να φτιάξει (ξανά) την εικόνα του!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής κάνει σκέψεις για το πώς πρέπει να φτιάξει ο Ολυμπιακός ξανά την εικόνα του. Το «μάγκωμα» ενός δικό του παιδιού και οι σκέψεις των Αμερικανών που είναι καθαρά business γι αυτούς.

Αφήστε τους να «πνιγούν»!

Αφήστε τους να «πνιγούν»!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το θέατρο του παραλόγου, για τους Ερασιτέχνες και «επικίνδυνους» που τους ξεφτίλισε ο Γιαννακόπουλος και το «δέσμιο» μπάσκετ. Καληνύχτα!