Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι μόνο τρίποντο

Όχι μόνο τρίποντο
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014 - 17:05

Είμαι υπέρμαχος της κοινότυπης άποψης πως «ακόμα είναι πολύ νωρίς» και σαφέστατα πως «η ομάδα επιβάλλεται να είναι στο πικ της την εποχή που πρέπει». Δεν θα παρεκκλίνω σε καμία περίπτωση ούτε πρόκειται να ενθουσιαστώ από τα φιλικά ή πολύ περισσότερο από τα πρώτα επίσημα. Έχει δρόμο ακόμα η ομάδα ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδό της. Το λένε άλλωστε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οπότε τι άλλο να προσθέσουμε;

Αν είναι να σταθούμε κάπου ώστε να ξεκινήσουν οι μπασκετικές συζητήσεις, μπορούμε να το κάνουμε πατώντας σε κάποια μικρά δείγματα γραφής. Θετικά και αρνητικά...

- Μετά τη θεωρία, όπου το τονίζουν άπαντες οι «ερυθρόλευκοι», μ’ αρέσει που αρχίζει να φαίνεται και στην πράξη. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, φέτος προσπαθεί και θέλει να τρέξει… Πέρσι, μη γελιόμαστε, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστα παιχνίδια -και με δυσκολία θυμάμαι πόσα ήταν βαρύνουσας σημασίας- δεν το έκανε. Άλλο η πρόθεση, άλλο η πράξη.

- Επιπρόσθετα -και με την ένταξη των τριών Αμερικανών, αν και τον Ντάρντεν θα περιμένουμε λίγο ακόμα να τον δούμε και πάλι- υπάρχει θέληση, διάθεση και έφεση για άμυνα. Έχετε κρατήσει στο μυαλό σας -παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα πέρσι- πόσοι παίκτες, ακόμα και ο Μπαρτζώκας, υποστήριξαν πως την προηγούμενη σεζόν δεν ήταν η άμυνα αυτή που έπρεπε; Το κατάλαβαν επιτέλους και απ’ ό,τι λένε στον Πειραιά, αλλά και φαίνεται κάπως από τα φιλικά, εκεί (πρέπει και) θα στηριχθεί η λειτουργία της ομάδας. Από κει θα ξεκινάει για να βρει ανοικτούς χώρους για να τρέξει.

- Παράγοντας ριμπάουντ, άκρως σημαντικός (σου προσφέρει κατοχή) και ο Χάντερ το έχει. Ένας τομέας που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα όσα στερήθηκε πέρσι. Εκεί θα κάνει δουλειά και ο Ντάρντεν, να είστε σίγουροι.

Υπάρχουν βέβαια και προβληματισμοί τους οποίους φυσικά έχουν επισημάνει στην ομάδα και τους δουλεύουν. Εντυπωσιασμένος από το παιχνίδι στη ρακέτα δεν είμαι μέχρι στιγμής. Αν καταφέρουν να δημιουργήσουν οι ψηλοί από επιθετικό ριμπάουντ, αν βγει το «πικ εν ρολ». Ο Ολυμπιακός δεν δύναται να στηριχθεί και φέτος στο «αν μπει το τρίποντο, τους διαλύσαμε». Σε καμία περίπτωση. Πέρσι τον «διαβάζανε», τον έκλειναν στη ρακέτα -ο Πρίντεζης δεν μπορούσε καν να πλησιάσει- και του στόχευαν παίκτες για να σουτάρουν. Αυτό πάση θυσία φέτος δεν πρέπει να κάνει εμφάνιση.

Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά είναι πρόωρα. Τα συμπεράσματα είναι για τους προπονητές, αυτοί τα εξάγουν, αυτοί κοιτάνε στο πώς να δουλέψουν τη βελτίωση των παικτών και της ομαδικής λειτουργίας. Ούτως ή άλλως τα κορμιά είναι ακόμα βαριά. Θα λυθούν και παιχνίδι το παιχνίδι θα φαίνονται και τα πραγματικά δείγματα γραφής. Ούτε απογοήτευση χρειάζεται ούτε υπέρμετρος ενθουσιασμός.

ΠΕΡΙ ΟΤΕ TV!

Αυτά τα λίγα για το αγωνιστικό κομμάτι... Πάμε και σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις, δικαιολογημένες εν πολλοίς, αλλά...

Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται για τα τηλεοπτικά. Σου λένε, και δεν έχουν άδικο, πως θα πληρώνουμε και ΟΤΕ TV (Α1) και Nova (Ευρωλίγκα) για να βλέπουμε τον Ολυμπιακό; Σεβαστό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως ο Ολυμπιακός κοιτάει ως Α.Ε. το καλό του. Ο ΟΤΕ TV δίνει καλύτερα λεφτά, έχει μπει δυνατά και θέλει ακόμα και το Champions League. Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον του; Να αρπάξει την καλύτερη πρόταση; Και γνωρίζετε όλοι άριστα πως στο μπάσκετ ό,τι λεφτά και να πέσουν υπάρχει... χοάνη. Το πρόσημο θα είναι πάντα αρνητικό. Πάντα θα υπάρχει ζημία. Η ΚΑΕ κοιτάει από την πλευρά της να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό deal, όχι για να… κονομήσει (να το πούμε και λαϊκά), αλλά για να μπορέσει κάπως τα έσοδά του να φτάσουν τα έξοδα της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Όχι υπερβολές...

Όχι υπερβολές...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής αντιτίθεται στον υπέρμετρο ενθουσιασμό για το διπλό στη Βαλένθια και τον Τόμιτς…