Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μίλαν, η στήριξη και οι θιγμένοι...

Ο Μίλαν, η στήριξη και οι θιγμένοι...
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 - 22:50

Συμφωνούμε ότι ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι κάτι το ιδιαίτερο; Είναι ηλεκτρική καρέκλα. Ο κάθε προπονητής ζει ανά πάσα ώρα και στιγμή με μια έξτρα πίεση γνωρίζοντας πως αργά ή γρήγορα θα «καεί». Με βάση αυτό το σκεπτικό, απ’ ότι πήρε το μάτι μου σε σχόλια και άκουσα από γνωστούς και φίλους, φαντάζομαι πως πολλοί που εξέφρασαν την αντίθεσή τους (κομψά ή… άκομψα ή ακόμα και ισοπεδωτικά) με το θέμα του Σούλη Μαρκόπουλου, θα είχαν κάπου πίσω στο μυαλό τους και το παραπάνω.

Γιατί ο πάγκος του Ολυμπιακού δεν θέλει μόνο άριστο γνώστη της προπονητικής (όπως είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος) αλλά και τέλειο διαχειριστή των καταστάσεων, ασπίδα που θα παίρνει πάνω του όλη την πίεση και θα την αποβάλλει από τους παίκτες του, έναν… κυματοθραύστη με αντοχές και έναν καλώς εννοούμενο μπασκετικό «αλήτη».

Φαντάζομαι λοιπόν ότι η αντίθεση ορισμένων είχε να κάνει (και) με αυτόν τον λόγο. Πιστεύοντας πως ο Μαρκόπουλος δεν θα άντεχε σε αυτό και αργά ή γρήγορα θα έβγαινε ένας ακόμα… Μπαρτζώκας. Ικανός και πολύ καλός προπονητής που στην διαχείριση και την αντοχή της πίεσης δεν θα άντεχε.

Κάποιοι βέβαια μπορεί να περιμένουν τον… Γκρεγκ Πόποβιτς και κάποιοι άλλοι, πιο λίγοι, κράτησαν αμέσως θετική στάση. Στο μυαλό μου (δεν ξέρω το γιατί) τούς έχω κατατάξει σε αυτούς τους 3.000 που έρχονται στο ΣΕΦ με τον Κολοσσό και το Ρέθυμνο. Πού βλέπουν το κάτι παραπάνω στο τεχνικό κομμάτι.

Αυτό, ένα γενικό σχόλιο για τον «προπονητή του Ολυμπιακού». Όχι ειδικά για τον Μαρκόπουλο!

Πάμε στα δεδομένα μας τώρα…

Θέμα Σούλη Μαρκόπουλου πλέον δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Τελείωσε, έκλεισε οριστικά. Ο άνθρωπος είναι κύριος. Ήθελε να αρπάξει την ευκαιρία που τού προσφέρθηκε. Στον ΠΑΟΚ για τους δικούς τους λόγους (γνωστοί άλλωστε) έκαναν πίσω και ο κόουτς που δεν ήθελε (και καλά έκανε) να χαλάσει την σχέση του με την ομάδα του, αποφάσισε να μείνει στην Θεσσαλονίκη. Μπορούσε να πιέσει και να φύγει, αλλά δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Και γι αυτό είναι Κύριος.

Ο Ολυμπιακός δεδομένα συνεχίζει την έρευνα για προπονητή, αλλά οι λύσεις είναι πολύ περιορισμένες.

Υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια στο όλο θέμα.

Στον Ολυμπιακό αναζητούν προπονητή όχι για να «καπελώσει» τον Μίλαν Τόμιτς, αλλά για να ΣΤΗΡΙΞΕΙ τον Μίλαν Τόμιτς.

Επί παραδείγματι… Τον Σούλη Μαρκόπουλο τον ήθελε ο Ολυμπιακός έχοντας ένα πλάνο με τον Τόμιτς άμεσο συνεργάτη του. Με ενεργό ρόλο, με συμβουλευτικό ρόλο, με σκοπό να πάρει πράγματα και ο Μίλαν, να μάθει δίπλα σε έναν αναμφισβήτητα ικανό τεχνικό. Θα μπορούσαμε να το πούμε σα έναν δίδυμο αλλά με ξεκάθαρους ρόλους. Πρώτος ο Μαρκόπουλος, αμέσως επόμενος -ελάχιστα πιο κάτω- ο Τόμιτς.

Αυτό, όπως το εισπράττω, θέλουν και σε αυτό αποσκοπούν στο μεγάλο Λιμάνι. Έχοντας ένα πλάνο μέσα από το οποίο να στηρίξουν και στο τεχνικό κομμάτι τον Τόμιτς (όχι ότι δεν τον πιστεύουν, το αντίθετο, αλλά να του προσφέρουν παραπάνω εφόδια) ώστε να κερδίσουν τον προπονητή τους για τα επόμενα, πολλά, πάρα πολλά, χρόνια. Δεν σας κρύβω - παρά το γεγονός ότι… τσίνησα κι εγώ στο θέμα του Μαρκόπουλου, για τους λόγους της πίεσης που προανέφερα και του φόβου για εξέλιξη σε… νέο Μπαρτζώκα, πως αυτό το πλάνο μου κάνει.

Εν πάση περιπτώσει… Οι εξελίξεις εν καιρώ. Την Παρασκευή στον πάγκο θα κάθεται ο Τόμιτς.

Πάμε σε ένα άλλο κομμάτι τώρα... Μπορεί σε πολλούς να μην φαίνεται ωραίο όλο αυτό που γίνεται με τον προπονητή (μία ο Κολέ, την άλλη ο Μαρκόπουλος) και να τονίζουν πως πρέπει να βγει επίσημη (ή δημόσια) στήριξη από τον Ολυμπιακό για τον Μίλαν Τόμιτς καθότι αυτός είναι που καθοδηγεί την ομάδα τώρα και δεν είναι καλό να την προετοιμάζει χωρίς να ξέρει αν «αύριο» θα είναι head coach.

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης όμως δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Ο Μίλαν Τόμιτς έχει εγγυημένα την στήριξη της διοίκησης του Ολυμπιακού. Είναι σε επαφή με τους Αγγελόπουλους, μιλάνε καθημερινά… Το έχουν πει στον ίδιο ότι τον πιστεύουν και τον στηρίζουν. Όλα τα άλλα μπορεί να κριθούν και ως απλή… λεπτομέρεια. Από τη στιγμή που το ξέρει ο ίδιος ο Μίλαν, τί ρόλο παίζει να το πουν και δημόσια; Βάλτε λίγο στο μυαλό σας και το πλάνο που έχουν και θα δείτε πώς δένει όλο αυτό…

ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάτι για τον ΠΑΟΚ (όχι ότι μου έκανε και μεγάλη εντύπωση) γιατί στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες έχουν γράψει έναν σωρό πράγματα. Για ηθικές, για λεφτά, για, για…

Από πού και ως που- από τη στιγμή που χρωστάει ο ΠΑΟΚ ένα σωρό χρήματα στον Μαρκόπουλο, που ο τελευταίος μπορούσε να αποχωρήσει και που του είχαν δώσει αρχικά «οκ», που μπορούσε να βρεθεί η άκρη μεταξύ Μαρκόπουλου και ΠΑΟΚ- να μιλήσει η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ; Για ποιόν λόγο; Τί έψαχναν θύματα για να τους δώσουν λεφτά και να σωθούν όπως έκανε κάποτε ο Κόκκαλης με τον Βενετίδη; Κορόιδα στον Πειραιά δεν υπάρχουν. Τα περί ηθικής ας τα αφήσουν. Ας ξεπληρώσουν πρώτα τον άνθρωπο και μετά να μιλήσουν…

Για το ματς με την ΑΕΝΚ, τι να πούμε… Η ομάδα περνάει κρίση. Για μένα έχουν καθαρά ευθύνη οι παίκτες, όπως και στο ματς του ΟΑΚΑ και είναι ανεξήγητο το φαινόμενο να βλέπεις «άλλον» Ολυμπιακό στη Βαλένθια και «άλλον» στο Ζηρίνειο. Με τουπέ και πιστεύοντας ότι θα πάρεις το ματς έστω και να παίξεις λίγα λεπτά, δεν κερδίζεις κανένα παιχνίδι. Μάχη θέλει σε κάθε αγώνα. Όχι επιλογή.

ΥΓ: Όταν υπάρχουν περιστατικά στην Αθήνα, ο κ. Συμεωνίδης είναι άφαντος. Δεν μιλάει. Όταν αφορά τη Θεσσαλονίκη, το μέλος της ΚΕΔ είναι λαλίστατο. Συμφωνούμε πάντως μαζί του. Είπε πως εφαρμόστηκε ο κανονισμός. Να εφαρμόζεται παντού όμως κ. Συμεωνίδη.

ΥΓ2: Καλά το κατάλαβα αυτό που είπε ο Αρβανίτης του Άρη; Ότι αν δεν πας με τα νερά της ΕΟΚ βρίσκει τρόπους να σε εκδικηθεί; Βάζοντας την μαγική «τριάδα» Αναστόπουλου, Καρακατσούνη, Παναγιώτου (παρούσα στον περσινό 3ο τελικό και στον προπέρσινο 1ο); Γίνονται τέτοια πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ;

ΥΓ3: Υποδείξεις στον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε από δω. Ο καθένας πράττει με βάση το πώς αισθάνεται. Την Παρασκευή με την Λαμποράλ στο ΣΕΦ δεν περιμένω κόσμο για να πω την αμαρτία μου. Ξέρω όμως πώς μόνο αυτοί που φοράνε τα «ερυθρόλευκα» στο παρκέ θα τον κερδίσουν ξανά. Μόνο αυτοί θα τον φέρουν πίσω… Κάντε το λοιπόν! Αναστρέψτε το κλίμα και κερδίστε ξανά τον κόσμο!

Διαβάστε επίσης

Να της χαλάσει τη γιορτή!

Να της χαλάσει τη γιορτή!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής λατρεύει τη λιθουανική σχολή αλλά τώρα προέχει ο Ολυμπιακός και πως αυτός θα φύγει άνετα και ωραία από την Κλαϊπέντα.

Όχι υπερβολές...

Όχι υπερβολές...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής αντιτίθεται στον υπέρμετρο ενθουσιασμό για το διπλό στη Βαλένθια και τον Τόμιτς…