Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

La gloria está por delante!

La gloria está por delante!
Κυριακή, 17 Μαΐου 2015 - 16:20

Άλλο ένα έμεινε. Μία σκληρή μάχη ακόμα 40 λεπτών για την απόλυτη δόξα, για το 4ο ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού το οποίο αν επιτευχθεί θα είναι – όπως είπε και ο Βασίλης Σπανούλης- το δυσκολότερο του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Αυτό το Final 4 είναι αναμφισβήτητα το πλέον δύσκολο των τελευταίων ετών. Μην παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας και ειδικότερα από ότι έγινε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Ναι, ήταν και πάλι συγκλονιστικός ο τρόπος, αυτός ο Ολυμπιακός δεν παραδίνεται ποτέ, πάντα σηκώνεται από το έδαφος και κατά έναν απίθανο τρόπο βγαίνει ακόμα πιο δυνατός ωστόσο η Ρεάλ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εύκολη λεία.

Αυτό που έκανε κόντρα στη Φενέρ ήταν απλά εξαίσιο. Τη σκότωσε μέσα σε 10 λεπτά. Πόσες πιθανότητες έχει να το ξανακάνει. Όσες ήταν και του Ολυμπιακού όταν βρέθηκε στο -9 από την ομάδα του Τεόντοσιτς και του Χάινς (κάτι καλό γεννιέται εδώ με τον Αμερικανό και τον Ολυμπιακό, θα το δείξει η συνέχεια) οπότε μην το θεωρούμε δεδομένο. Η Ρεάλ είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά ωστόσο και οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάνε πίσω.

Να σας πω την αλήθεια όσο τους βλέπω και τους ακούω έτσι, ήρεμους, ενθουσιασμένους και προσηλωμένους στον στόχο τους τόσο πιστεύω ότι θα το ξανακάνουν, γιατί έχουν ψυχή, γιατί έχουν καρδιά και τσαγανό. Δεν φτάνει μόνο η ποιότητα και το ταλέντο για να στεφθείς πρωταθλητής Ευρώπης. Δείτε απλά τι παθαίνει η ΤΣΣΚΑ ή τι κάνει ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του.

Ο Νοτσιόνι ίσως το είπε με τον καλύτερο τρόπο απ’ όλους… «Όσες φορές κι αν νομίζεις ότι έχεις σκοτώσει τον Ολυμπιακό, αυτός ξανασηκώνεται από το έδαφος».

Απλά, επειδή η Ρεάλ δεν είναι καμία ομαδούλα και δεν θα έχει την εικόνα – αλαζονική- του Λονδίνου καλό είναι να είμαστε συγκρατημένοι και ακόμα καλύτερο θα είναι να βγάλει η ομάδα αποκλειστικά και μόνο το μπάσκετ της. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι το διαφορετικό. Απλά να κάνει όλα όσα έκανε μέσα στη σεζόν, όλα αυτά που την έφεραν μέχρι εδώ, μέχρι τον 3ο τελικό τους τα 4 τελευταία χρόνια. Ακόμα και κάτι να μην κυλήσει καλά να μην χάσει τον προσανατολισμό της. Να παλέψει μέχρι τέλους, να δώσει και το παραπάνω από τα ψυχικά της αποθέματα. Αυτός είναι ο δρόμος της επιτυχίας και αυτοί οι τύποι με τα «ερυθρόλευκα»- όχι μόνο τον πράττουν αλλά και- τον διδάσκουν άριστα.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για αγωνιστικά αμιγώς θέματα, οι Μαδριλένοι θέλουν να ελέγξουν τα ριμπάουντ, δεν θέλουν να δώσουν κατοχές στον Ολυμπιακό, ενώ οι Πειραιώτες από τη πλευρά τους τόνιζαν ότι μέσω της άμυνάς τους πρέπει να ανακόψουν το γρήγορο τέμπο της Ρεάλ το οποίο θα επιχειρήσει να επιβάλει και τη δράση των περιφερειακών σε δημιουργία και εκτέλεση.

Πάμε να δούμε και μερικές νότες από τη Μαδρίτη ώστε να οσμιστείτε λίγο Final 4…

Τα γούρια δεν άλλαξαν ούτε τώρα τα οποία βέβαια είναι αναγκαία. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία βόλτα στο Ρετίρο, σε ένα πανέμορφο πάρκο στη Μαδρίτη ώστε να αποφορτιστούν και να χαλαρώσουν πριν τον τελικό.

Οι Τούρκοι είναι πάρα πολλοί, στον ημιτελικό δίχως υπερβολή ήταν περισσότεροι από τους Ισπανούς. Το κατάλαβε και ο Σέρχιο Ροντρίγκες λέγοντας πως ευελπιστεί στον τελικό να είναι περισσότεροι.

Έκαναν βέβαια και… τα γνωστά τους καθώς 4 συνελήφθησαν καθώς έκαναν φασαρίες με τους Ρώσους.

ΟΙ Μαδριλένοι φίλαθλοι το έχουν σίγουρο. Φωνάζουν και τραγουδούν συνέχεια όπου μαζεύονται. Δεν θέλουν κάζο και στο μπάσκετ. Έχουν λατρεία βέβαια για τον Σπανούλη και αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού. Ανέμεναν τον αρχηγό για αυτόγραφα περίπου 50 οπαδοί.

Ο Χάινς δεν είναι καθόλου καλά. Είχε πει στο gavros.gr πως ευελπιστούσε να ζήσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές απ’ ότι αυτές με τον Ολυμπιακό αλλά… την πάτησε ξανά. Ήταν σκυθρωπός και στον κόσμο του και θεωρώ ότι έβαλε ένα τέλος μέσα του στην ΤΣΣΚΑ. Το συμβόλαιό του τελειώνει. Αν οι απαιτήσεις του δεν είναι υπερβολικές τότε η γέφυρα θα πέσει. Ο ίδιος το άφησε να αιωρείται.

Φυσικά σήμερα θα είναι με τον Ολυμπιακό. Το είπε και στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο «πάρτε το».

Τρομερός ο Σφαιρόπουλος σε όλα του. Πραγματικά σε όλα. Από το πώς θα ελέγχει τους παίκτες και θα τους καθοδηγεί στον πνευματικό τομέα και στις υποχρεώσεις τους μέχρι στην ψυχολογία τους και την δική του συμπεριφορά. Ήταν έτοιμος από καιρό. «Κοίτα να ηρεμήσεις» είπε στο ημίχρονο του ημιτελικού στον Σπανούλη, του το είπε όταν βγήκε για ένα γδάρσιμο στο χέρι με την ΤΣΣΚΑ. Όταν έκρινε τον πέταξε μέσα ξανά και είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα. Απίστευτο και το χειροκρότημα του κόσμου (μας) σε εκείνο το σημείο.

Κατά κόκκινος ήταν στα πόδια του (από τα χτυπήματα) και ματωμένος στο χέρι ο αρχηγός μετά την ΤΣΣΚΑ. Με τον Ντε Κολό για όσους δεν το είδατε ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και τον πήγαινε συνέχεια καροτσάκι ο Σπανούλης.

Ωραία η κίνηση του Μπουρούση στους προέδρους αλλά εμένα προσωπικά… δεν με πείθει.

Τρομερός ρεαλισμός από τον Σέρχιο Ροντρίγκες «δεν μπορείς να τον σταματήσεις, να κοιτάξουμε να τον περιορίσουμε» μας είπε για Σπανούλη.

Ο Πέτγουεϊ έχει πάθει πλάκα με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Χαρούμενος πολύ και για τις άμυνές του. Αυτό είναι ομάδα και διακριτός ρόλος.

Λοιπόν, μετράμε αντίστροφα… Πάμε να κατακτήσουμε ξανά την Ευρώπη. Με τον συγκλονιστικό τρόπο μας, με τον μοναδικό που καθηλώνει τον κόσμο όλον και τον αναγκάζει να υποκλιθεί στο τέλος και να παραδεχτεί την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Η δόξα είναι μπροστά…

Διαβάστε επίσης

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το πόσο περήφανη πρέπει να είναι αυτή η ομάδα και ο κόσμος της, αλλά και για τους δήθεν, κομπλεξικούς που είχαν σκάσει από το άγχος τους...

Τίποτα δεν τελείωσε. Ακόμα ένα!

Τίποτα δεν τελείωσε. Ακόμα ένα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη διαφορά στην ποιότητα, για την ηρεμία που έχει προσδώσει στην ομάδα ο Γ. Σφαιρόπουλος, για τον χαρακτήρα να ξεπερνάει ο Ολυμπιακός κάθε σκόπελο αλλά παράλληλα, προειδοποιεί...

Βρε, μήπως το κάνουν ξανά;

Βρε, μήπως το κάνουν ξανά;

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σας βάζει σε mood... Μαδρίτης, μεταφέρει εντυπώσεις και εικόνες από τις ομάδες και εστιάζει στον… Αντρέι Κιριλένκο