Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σοβαρότητα, ναι… Άγχος, όχι

Σοβαρότητα, ναι… Άγχος, όχι
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 - 15:58
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Είναι συντονισμένη, αλλά αποτυχημένη -βεβαίως- η προσπάθεια ορισμένων να αποδομήσουν αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, μέχρι στιγμής, κατά την εφετινή περίοδο. Η προσπάθεια να μειώσουν την αξία του ρόστερ του Θρύλου, την ποιότητα των παικτών, την αξία της δουλειάς, την οποία έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του, από την αρχή της σεζόν.

Όπως προσπαθούσαν να μειώσουν την αξία των καλοκαιρινών προκρίσεων, του Ολυμπιακού, επί των Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, χρυσοφόρες και ένδοξες. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει ήδη πολλά. Και είναι ικανός να καταφέρει ακόμη περισσότερα. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη δείξει τι αξίζει και δεν χρειάζεται να περιμένει την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και το ματς με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να το κάνει. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί, είτε εθελοτυφλεί, είτε έχει δόλο. Τόσο απλά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, λοιπόν, οφείλουν να πάνε αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με σοβαρότητα, αλλά όχι με άγχος. Με πάθος, αλλά όχι με πίεση. Με… σπίθα στα μάτια, αλλά όχι με φόβο… αμφισβήτησης. Οφείλουν να πετάξουν από πάνω τους το στρες του «πρέπει κάθε αγωνιστική να δείχνω ποιος είμαι». Όλοι ξέρουν, ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Όλοι ξέρουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα, με τον καλύτερο προπονητή και τους καλύτερους παίκτες. Αυτό που ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κάνουν, είναι να αντεπεξέρχονται σε αυτά τα στάνταρ, τα οποία οι ίδιοι, μόνοι τους, έχουν θέσει! Δεν έχουν να αποδείξουν σε κανέναν… βαλτό, το παραμικρό. Και δεν θα πρέπει να πέφτουν σε τέτοιου είδους… παγίδες.

Με το κεφάλι χαμηλά, με τα χέρια ενωμένα, ως οικογένεια, οι Πειραιώτες, οφείλουν, σε κάθε ματς και όχι μόνο απέναντι στον Άρη, το βράδυ της Κυριακής, απλώς να συμπεριφέρονται ως… Ολυμπιακός! Τι σημαίνει αυτό; Σοβαρότητα, πειθαρχία, απόλυτη συγκέντρωση στον -εκάστοτε, αλλά και τελικό- στόχο (δηλαδή νίκη σε κάθε ματς και το 45ο) πάθος και θέληση, να εκπροσωπούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τιμημένα ερυθρόλευκα που φορούν, με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος.

Όλα τα άλλα, είναι να ‘χαμε, να λέγαμε…

Διαβάστε επίσης

Η επόμενη ημέρα έχει ήδη έρθει…

Η επόμενη ημέρα έχει ήδη έρθει…

Ο Ολυμπιακός δεν έφυγε όπως έπρεπε, από το Βελιγράδι, αλλά το βλέμμα του πρέπει ήδη να στραφεί στη Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης». - Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.