Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηγέτη, να η στιγμή σου

Ηγέτη, να η στιγμή σου
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 - 17:22
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Δεν έχει να μας πει κάτι, για το ποιος είναι. Τον γνωρίζουμε όλοι καλά. Τον ξέραμε πριν έρθει στο λιμάνι και τον Ολυμπιακό, πολύ πριν. Τα κατορθώματά του μιλούν από μόνα τους και τον κατατάσσουν στους κορυφαίους παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα, όλων των εποχών. Και όμως. Ο ίδιος ο Ματιέ Βαλμπουενά μας… κακομαθαίνει. Κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, δείχνει τι σημαίνει να πονάς το έμβλημα στο στήθος, περισσότερο και από το όνομα στην πλάτη. Να νιώθεις τι σημαίνει για τον κόσμο το να βλέπει την ομάδα που αγαπά να κερδίζει. Να ζεις και να αναπνέεις, για να κάνεις και εσύ το ίδιο. Να νικάς, μαζί με την ομάδα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά το κάνει αυτό και δίχως να πουλάει φθηνό οπαδισμό, όπως κάποιοι άλλοι, σε άλλες ομάδες, οι οποίοι το μόνο που καταφέρνουν στο τέλος της ημέρας, είναι να εκτίθενται…

Ο Βαλμπουενά συνεχίζει εδώ. Δυναμικά, με πάθος και θέληση. Και βρίσκεται μπροστά σε μία εξαιρετική, για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο, συγκυρία. Βρίσκεται μπροστά σε, μία ακόμη, μεγάλη πρόκληση: Να νικήσει την Άρσεναλ, με τον Ολυμπιακό. Για τον ίδιο, το κίνητρο είναι εκεί, όποιο όνομα και αν μπει στη θέση εκείνου της Άρεναλ. ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Λαμία, Ατρόμητος, Πανιώνιος. Δεν έχει σημασία. Είναι όλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Και για τον Ματιέ, πρέπει ΟΛΟΙ να χάσουν.

Το πάθος του διδάσκει. Το πάθος του αποτελεί οδηγό, για την ακρίβεια. Αν γινόταν, με κάποιον τρόπο να το μεταδώσει ο Μαρτίνς, με copy-paste, σε όλη την ομάδα, θα το έκανε. Όχι γιατί οι υπόλοιποι ‘ερυθρόλευκοι’ δεν παίζουν με πάθος. Κάθε άλλο. Αλλά γιατί το ΔΙΚΟ ΤΟΥ πάθος είναι αστείρευτο και δεν γνωρίζει κούραση, ηλικία, καταπόνηση, από συνεχή ματς. Παράδειγμα προς μίμηση, για όλους όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα. Ξαναλέω, δίχως καμία διάθεση να μειώσω την προσπάθεια των υπολοίπων παικτών.

Ευτυχής η συγκυρία, για τον Ολυμπιακό, που τον έχει αυτή τη στιγμή υγιή και έτοιμο. Είναι και αυτό ένα ρίσκο, με το οποίο ο Ολυμπιακός πορεύεται, κάθε αγωνιστική, στη Super League. Ανελέητο ‘ξύλο’. Τι να κάνει η ομάδα, μαθαίνει να ζει και με αυτό. Αλλά τούτη την ώρα, ο Βαλμπουενά είναι εδώ. Έτοιμος. Ζεστός. Ορεξάτος. Με όραμα και διάθεση να πάει τον Ολυμπιακό ακόμη πιο ψηλά, από ότι τον έχει φτάσει, μέχρι στιγμής.

Οι υπόλοιποι οφείλουν να ακολουθήσουν. Στο 4-3-3 που, όπως όλα δείχνουν, ο Μαρτίνς καταλήγει, για το ματς με την Άρσεναλ, πρέπει ΟΛΟΙ να είναι στο 101% και να παραμείνουν εκεί για ΟΛΟ το ματς. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια, σε αυτό το επίπεδο. Και από την Παρασκευή, περισυλλογή, καθάρισμα της σκέψης και του μυαλού και αλλαγή στο τσιπ. Έχουμε καιρό για αυτό, όμως.

Ματιέ, να η ευκαιρία σου να πάρεις τον Ολυμπιακό και να τον οδηγήσεις εκ του ασφαλούς, εκεί όπου του αξίζει να βρίσκεται. Άρχισε από τώρα, από την Πέμπτη. Συνέχισε το την Κυριακή, στην Τούμπα. Γράψε τον επίλογο της προσπάθειας, αυτών των ημερών, την επόμενη Πέμπτη, στο Emirates. Και… περίμενε, στη συνέχεια, τις επόμενες προκλήσεις.

Εδώ είμαστε, θα έρθουν και άλλες. Αλλά εσύ, Ματιέ, ήρθε η ώρα να δείξεις γιατί είσαι, αυτός που είσαι και γιατί εδώ, στον Ολυμπιακό, ταιριάζεις ‘γάντι’!

Διαβάστε επίσης