Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα μετράνε εκείνοι που είναι εδώ...

Τώρα μετράνε εκείνοι που είναι εδώ...
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 - 09:10
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Μεγάλη συζήτηση σηκώθηκε γύρω από την απουσία του Κώστα Φορτούνη, από το ματς του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, με την Άρσεναλ. Αδίκως, για εμένα, από όλες τις πλευρές, γίνεται -τόση- κουβέντα, για το συγκεκριμένο θέμα, αυτή τη στιγμή. Ομάδα, παίκτης, οπαδοί, ΜΜΕ, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια του Ολυμπιακού, να περάσει την Άρσεναλ, το βράδυ της Πέμπτης και να συνεχίσει να τραβά το ελληνικό ποδόσφαιρο -αλλά και τον εαυτό του- μπροστά. Και αυτό σημαίνει να τον στηρίξουν δίχως τον παραμικρό αντιπερισπασμό.

Το «που είναι ο Φορτούνης» και το «γιατί δεν είναι εδώ ο Φορτούνης» δεν είναι θέμα το οποίο πρέπει να συζητιέται αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον να μη συζητιέται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. Ο Κώστας έμεινε πίσω, έπειτα από συνεννόηση, απόφαση, ανάγκη που προέκυψε και προφανώς δεν είναι το καλύτερο, για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο, το να αιωρούνται διάφορα… Δεν θέλει και πολύ, ο καθένας, ο οποίος δεν ανήκει σε εκείνους που στηρίζουν (δεν εννοώ Ολυμπιακούς, δεν χρειάζεται να είσαι Ολυμπιακός για να στηρίξεις τη ΜΟΝΗ ελληνική ομάδα που παίζει Ευρώπη και προσφέρει στην Ελλάδα), να πάρει το όλο θέμα και να το κάνει «η τρίχα, τριχιά».

Και ο Μαρτίνς, που καλείται να απαντήσει στα «τι και πως» αυτής της απουσίας και ο Κώστας, που έχει ενοχλήσεις, αλλά δεν είναι και έτοιμος, να ακούει τον καθένα να λέει και συζητά ότι «έχει ξενερώσει» και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά και -ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ- ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δεν επωφελούνται, από το να ανοίγει η συζήτηση -τόσο πολύ, ξαναλέω- αυτή τη στιγμή!

Το μόνο που μετράει αυτή τη στιγμή, είναι τι κάνουν εκείνοι που βρίσκονται στο Λονδίνο. Που βρίσκονται στο «εδώ». Γιατί όπου και να βρίσκονται οι ΓΑΥΡΟΙ αυτής της γης, σήμερα Πέμπτη 27/2/2020, το «εδώ» τους είναι το Λονδίνο. Όπως το «εδώ» τους την Κυριακή θα είναι το Καραϊσκάκη, όπως το «εδώ» τους την προσεχή εβδομάδα θα είναι -πάλι- η Τούμπα και πάει λέγοντας…

Μόνο εκείνοι που βρίσκονται στο Λονδίνο, λοιπόν, έχουν σημασία, αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν ξεχνά τον αρχηγό, ο οποίος έμεινε πίσω, για τον «α» ή τον «β» λόγο, αλλά αυτή τη στιγμή, το FOCUS πρέπει να είναι σε εκείνους που θα είναι στο γήπεδο και θα παλέψουν! Όπως κανείς, βέβαια, δεν ξεχνά τον Σουντανί, που θα ήταν εκεί, τον Σεμέδο, που θα ήταν εκεί, τον Χασάν, τον Μορ, τον Καφού, τον, τον… Και πάει λέγοντας.

Όχι. Κανείς δεν ξεχνά και δεν παραγκωνίζει ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΝ! Ωστόσο, ξαναλέω και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ οι Ολυμπιακοί, αυτή τη μέρα που ξημέρωσε και η οποία θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Θρύλου, την, ήδη γεμάτη Ευρώπη σεζόν, που διανύουμε, το μόνο που μετρά, είναι η ομάδα! Η ομάδα που είναι στο «εδώ» όλης της οικογένειας του Ολυμπιακού. Στο Λονδίνο…

Διαβάστε επίσης

Ηγέτη, να η στιγμή σου

Ηγέτη, να η στιγμή σου

Σαν έτοιμος από καιρό ο Ματιέ Βαλμπουενά, να τα βάλει με την Άρσεναλ και να γράψει ιστορία με τον Θρύλο! Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.