Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Τόσο δύσκολο είναι;

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Τόσο δύσκολο είναι;
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 - 11:24

Δεν είμαι τρομολάγνος. Δεν με ενδιαφέρει να τρομάξω κανέναν. Δεν με νοιάζει να μεταφέρω πόσους νεκρούς και πόσους αρρώστους έχουμε, ήδη, στη χώρα, για να περάσω το μήνυμά μου. Αν δεν το καταλαβαίνει ο κάθε άνθρωπος, από μόνος του, τότε είναι περιττό να προσπαθεί ένας άλλος άνθρωπος, να του το βάλει στο κεφάλι και να τον κάνει να το πιστέψει, με το ζόρι. Το #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ δεν είναι ένα απλό trend! Δεν είναι η… νέα μόδα… Είναι επιτακτική ανάγκη! Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως θα είναι καλύτερα τα πράγματα, εάν οι Έλληνες το αντιληφθούμε ως… μόδα, γιατί σε κάτι τέτοια, είμαστε πρώτοι… Δεν μας φτάνει κανείς! Στο να προλάβουμε τη μόδα και να… κάνουμε το κομμάτι μας.

Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι τεράστια. Το διακύβευμα δεν είναι ένα απλό «πω πω… τι πάθαμε…», αλλά είναι πολλά περισσότερα. Είναι ζωές. Ανθρώπινες ζωές. Βλέπω, δυστυχώς, τους Έλληνες να μην αντιλαμβάνονται τις κρίσιμες ημέρες, τις οποίες ζούμε. Βλέπω τους Έλληνες να μην κατανοούν τι σημαίνει η λέξη «καραντίνα». Βλέπω, δυστυχώς, τον «ωχαδερφισμό», να νικάει… Παραλίες, παρεάκια, χαλαρά… Σχολείο δεν έχουμε, δουλειές δεν έχουμε, κλείνουν τα μαγαζιά, πάμε να αράξουμε, μωρέ, παραλιάρα και… όλα καλά.

Αναρωτιέμαι, η Ιταλία μας φαίνεται, στ’ αλήθεια, τόσο μακριά; Σαν να είναι… σε άλλο πλανήτη, ξέρω ‘γω; Το τι συμβαίνει εκεί, δεν περνάει μέσα μας; Δεν εμφυτεύονται στο κεφάλι μας οι εικόνες, με τις πόλεις-φαντάσματα; Με τους άδειους δρόμους; Με τον κόσμο να… παρακαλεί να περάσει αυτή η… κατάρα που μας έφερε το 2020…;

Και στην τελική, είναι τόσο δύσκολο το να μένουμε σπίτι; Είναι τόσο τρομερό το να μη συναθροιζόμαστε, για μερικές ημέρες, για ένα μήνα, για όσο -μικρό διάστημα- χρειαστεί; Μπουχτίσαμε κιόλας; Όταν οι ίδιοι επιστήμονες, οι οποίοι δίνουν μάχη για να μας σώσουν, φτιάχνοντας εμβόλιο, μας λένε «μείνετε στο σπίτι σας και μη μεταφέρετε τον ιό ο ένας στον άλλο», δεν το λένε αρκετά απλά; Χρειάζεται πιο απλός τρόπος να μας το πουν, για να το καταλάβουμε;

Είναι ώρα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Οφείλουμε ΟΛΟΙ να το πάρουμε χαμπάρι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν δεν πράξουμε το ΣΩΣΤΟ, τότε κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Πολύ, πολύ πιο δύσκολη. #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ λοιπόν. Με κεφαλαία, να διαβάζεται και εύκολα. #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ για να δώσουμε τον χρόνο, σε εκείνους που παλεύουν με… τον χρόνο και με τον ιό ταυτόχρονα, να καταφέρουν να σώσουν το «αύριο». Αλλά στο «σήμερα», η κατάσταση είναι ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Και οφείλουμε ΟΛΟΙ να κάνουμε το σωστό!

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος-μαγνήτης

Σύλλογος-μαγνήτης

Ο Ολυμπιακός που τραβάει τους παικταράδες και οι λόγοι που αυτό συμβαίνει. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.

Υπερηφάνεια…

Υπερηφάνεια…

Μία λέξη συνώνυμη με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας…