Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα σοβαρά, θα τα ισοπεδώσουμε όλα;

Τώρα σοβαρά, θα τα ισοπεδώσουμε όλα;
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 15:03
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Είναι δύσκολο να προσπαθείς να κρατήσεις ψύχραιμο, έναν οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει δει την ομάδα του να χάνει. Είναι τρομερά δύσκολο, για οποιονδήποτε, να μας πει να… κουλάρουμε. Να μας πει ότι… δεν έγινε τίποτα. Είναι σαφές; Έγινε και παραέγινε. Ολυμπιακός είμαστε. Δεν θέλουμε να χάνουμε ποτέ και πουθενά ει δυνατόν. Συμβαίνει όμως. Και όταν συμβαίνει, ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ οφείλουμε από μόνοι μας, να είμαστε ψύχραιμοι. Οφείλουμε από μόνοι μας να είμαστε κουλ και ήρεμοι και να αναλογιζόμαστε μερικά σαφή πράγματα:

1) Ότι και η ήττα είναι στο ποδόσφαιρο και δη στον αθλητισμό.

2) Ότι και η καλύτερη ομάδα του κόσμου (εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, για όλους εμάς) έχει δικαίωμα να μην είναι καλή, σε κάποια ματς.

3) Ότι θέμα… γοήτρου, ακόμη και αν χάσει ο Ολυμπιακός, από τον ΠΑΟΚ, δεν τίθεται, με τον χθεσινό αντίπαλο να φτάνει στο… -22. Στο -22!

4) Ότι μία ήττα, σε ένα ματς, δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα της ομάδας του Ολυμπιακού. Και στη φετινή σεζόν. Όπως και στην περσινή, όπως και στην προπέρσινη. Παρότι το έχασε, τότε, το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός.

5) Ότι και ο κόουτς μπορεί να εμφανιστεί ντεφορμέ και η ομάδα και ότι και η ψυχολογία παίζει ρόλο. Όταν έχεις κατακτήσει τον τίτλο, ως άνθρωπος, επαναπαύεσαι, σε έναν βαθμό. Δεν είναι σωστό, αλλά είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.

6) Ότι μπορεί, μέσα σε ένα ματς, να μην μπουν τα δικά σου (πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα) και να μπουν του αντιπάλου (δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα).

7) Ότι ΚΑΝΕΙΣ μας δεν πρέπει να… τσιμπάει, από τις ατάκες λαϊκής κατανάλωσης, περί διαφορών μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και λοιπά. Κανείς μας, όμως.

Πριν λίγες μέρες ήταν, έτσι;

Η διαφορά του Ολυμπιακού, από όλους τους άλλους, δεν κρίνεται από ΕΝΑ ματς. Ούτε από ΔΥΟ. Ούτε δύο ματς (πχ η ήττα χθες και η ήττα στη Λεωφόρο) μπορούν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ την εξαιρετική εικόνα που έχει βγάλει αυτή η ομάδα, από την αρχή της σεζόν. Και που συνεχίζει να βγάζει! Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Ολυμπιακός έβαλε τρία στον Παναθηναϊκό και πέντε στην ΑΕΚ! Σε δύο ματς, οκτώ γκολ. Σαφές;

Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται, να τα ισοπεδώνουμε όλα. Τόσο απλά το λέω. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα, να μηδενίζουμε αυτή την ομάδα. ΟΣΟ και αν μας ενοχλεί, μία ήττα. Συμφωνώ, δεν ήταν ο Ολυμπιακός όπως πρέπει, στην Τούμπα. Δεν του βγήκε το ματς, δεν μπήκαν τα γκολ του, δεν πήγε, όπως άλλες φορές, το 3-4-3. Ούτε θα σταθώ σε απουσίες (σημαντικές ε; μην ξεχνιόμαστε…) και… αλχημείες που μπορεί να χρειάστηκε ξανά ο Μαρτίνς να κάνει, για να παρατάξει την ομάδα του στο χθεσινό ματς.

Απαγορεύεται, ταπεινή μου γνώμη, εμείς οι Ολυμπιακού, να γινόμαστε τόσο εύκολα ισοπεδωτικοί! Έχουμε καταλάβει τι ζούμε; Τι έχουμε ζήσει, εδώ και 2-3 χρόνια πάλι; Τίτλους, νίκες, προκρίσεις, σεντόνια, έχουμε κάνει… πελάτισσα… κάποια Άρσεναλ. Έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας στην Ευρώπη και κάνουμε, ως ομάδα, βήματα μπροστά. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, επειδή ένα βράδυ δεν πήγε καλά. Αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι το επίπεδό της είναι πολύ πάνω από… μία σκόρπια νίκη, εδώ κι εκεί. Εδώ και 2-3 χρόνια αποδεικνύει ότι έχει πάει το ποδόσφαιρό της, σε άλλο επίπεδο. Εκεί όπου οι άλλοι δεν φτάνουν…

ΥΓ. Έχει κάνει ο Ολυμπιακός τους αντιπάλους του… σαλιγκάρια. Μόνο στη βροχερή μέρα (του Ολυμπιακού) να βγαίνουν και να… πανηγυρίζουν. Κατανοητό; Τον Ολυμπιακό αυτό, μπορεί να τον νικήσει μόνο ο… κακός Ολυμπιακός. Και χθες, ακόμη, ο Ολυμπιακός το ‘χασε το ματς. Εκείνος ήταν που δεν πήγε συγκεντρωμένος και αποφασιστικός. Εκείνος ήταν που δεν έβαλε δυο γκολ στο 30’, να βλέπαμε μετά τι εικόνα θα είχε το ματς… Εκείνος ήταν που και μετά τα γκολ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν ορθολογικός, για να το γυρίσει. Ο Ολυμπιακός, ως η μεγαλύτερη και η καλύτερη ομάδα, στην Ελλάδα, είναι ΠΑΝΤΑ εκείνη που δίνει τον τόνο. Μόνο ο κακός της εαυτός μπορεί να την νικήσει…

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος-μαγνήτης

Σύλλογος-μαγνήτης

Ο Ολυμπιακός που τραβάει τους παικταράδες και οι λόγοι που αυτό συμβαίνει. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.