Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ θα είναι πιο δύσκολο, όχι και εκείνο στο Καραϊσκάκη

Το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ θα είναι πιο δύσκολο, όχι και εκείνο στο Καραϊσκάκη
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 15:30
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Το Game 1 πήγε όπως έπρεπε, εντέλει. Εντέλει. Γιατί δεν άρχισε όπως έπρεπε. Άρχισε με τρακ. Με άγχος. Με πίεση, ίσως παραπανίσια, να εναποτίθεται στους ώμους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι είχε επάνω του ένα μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το κάνουμε αυτό στην ομάδα, εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ, λίγο παραπάνω από ότι πρέπει. Λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται. Αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας το είπε καθαρά. Σαφέστατα. Είναι πίεση, αλλά και προνόμιο, το να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο. Μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Παίζουν 14.000 κόσμος μαζί μας. Αυτό έχουν τα μεγάλα κλαμπ. Έχεις παραπάνω πίεση αλλά έχεις και αυτό το προνόμιο, όταν παίζεις μεγάλα ματς να έχεις και αυτή την υποστήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς ενόψει του Game 2 και συμφωνώ ιδιαιτέρως. Είναι μέγα προνόμιο, να παίζεις μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη και πάει λέγοντας…

Τα συνδέω λιγάκι αυτά τα δύο, γιατί μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το ΣΕΦ, την τιμητική του θα έχει και το Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει τη Μεγάλη Παρασκευή το Game 2 της σειράς με τη Μονακό, αλλά και την Τετάρτη του Πάσχα το Game 2 της ημιτελικής σειράς του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς, το οποίο αναμένεται να είναι, κατά την άποψή μου, πιο εύκολο, από το δεύτερο ματς με τους Μονεγάσκους, για την Ευρωλίγκα.

Πιστεύω πως η Μονακό θα είναι πιο «υποψιασμένη» στο δεύτερο ματς. Θα είναι και λίγο πιο ανεκτική στην τρομερή ατμόσφαιρα που φτιάχνουμε οι ΓΑΥΡΟΙ, στην εξέδρα. Δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό να… εκπλήξει εκ νέου, την ομάδα από το Πριγκηπάτο. Είναι σαφές ότι η Μονακό θα μπει στο δεύτερο παιχνίδι πιο διαβασμένη. Και ίσως θα είναι εκείνη, η οποία θα προσπαθήσει να εκπλήξει τον Ολυμπιακό, για να «βγει από πάνω» και να ξεπεράσει αυτό το αμυντικό κρεσέντο του Θρύλου… Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί να κάνει κάτι πολύ καλό, για να φτάσει στο 2-0 και να αποκτήσει η ομάδα του, με αυτό τον τρόπο, σαφές προβάδισμα πρόκρισης, στο Final 4 του Βελιγραδίου. Μπορεί να το κάνει, ωστόσο, αρκεί να αντιληφθεί όλη η ομάδα τη δυσκολία του δεύτερου ματς.

Όσον αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός πηγαίνει και πάλι στην Τούμπα, ως φαβορί. Σαφές αυτό στο μυαλό μου και ό,τι και να υποστηρίξει οποιοσδήποτε, δεν μπορεί να μου αλλάξει γνώμη. Προσοχή: Όχι για το +11 στο πρωτάθλημα. Αλλά γιατί θεμελιωδώς τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα. Τα γνωστά κέντρα προπαγάνδας μπορεί να χύνουν… τόνους ιδρώτα, για να πείσουν για το αντίθετο, αλλά θεμελιωδώς ο Ολυμπιακός είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ σε αυτό το ζευγάρι. Μιλούν οι τίτλοι, η ιστορία, το -κατά πολύ ακριβότερο και ποιοτικότερο- ρόστερ και άλλα πολλά. Ο προπονητής, η διαφορά νοοτροπίας και φιλοσοφίας των δύο ομάδων και άλλα πολλά…

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα δύσκολο ματς απόψε. Εδώ, στο Game 1 του είναι που πρέπει να κάνει «το κάτι παραπάνω». Να φύγει με αποτέλεσμα που θα του δίνει εν πολλοίς αυτό που ψάχνει. Δηλαδή μια κατάσταση, κατά την οποία θα έχει το «πάνω χέρι» για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Εφόσον αυτό συμβεί, θεωρώ ότι το δεύτερο ματς, στο Καραϊσκάκη, στις 27/4 θα είναι πολύ, πολύ πιο εύκολο. Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον ΠΑΟΚ, ακόμη και στο ντεροφορμάρισμά του επάνω… Δεν έχουν σχέση οι δύο ομάδες, ποιοτικά. Δυο ενέργειες σε ένα ματς αρκούν, για να μη ξέρει ο ΠΑΟΚ τι τον «χτύπησε» και από που του ήρθε. Αρκεί η ομάδα να βρεθεί στην κανονική της κατάσταση. Στην κανονική, προσοχή, δεν λέω να κάνει καμιά υπέρβαση. Με λίγη παραπάνω κανονικότητα απόψε, αλλά και την άλλη εβδομάδα, η πρόκριση θεωρώ ότι μπορεί να έρθει στο λιμάνι.

ΥΓ. Σοβαρά τώρα; Πόλο; Ασχολούνται ορισμένοι με το… πόλο; Έμαθαν πόλο στις 21/4/2022; Αλήθεια τώρα; Κάπου έλεος, δηλαδή… Έλεος!

Διαβάστε επίσης