Ντουντούκα
Και Κασάμι και Πασχαλάκης!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θρύλε, δεν παίζεις για να διορθώνεις εκείνους που δεν σε πιστεύουν

Θρύλε, δεν παίζεις για να διορθώνεις εκείνους που δεν σε πιστεύουν
Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022 - 12:28
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Να ξεκαθαρίσω κάτι… Είναι σαφές ότι αυτή την περίοδο κανένας φίλος του Ολυμπιακού δεν είναι απολύτως χαρούμενος, με την εικόνα της ομάδας. Ούτε εγώ είμαι και θα ήταν παράλογο, αν ήταν. Θα ήταν… εξωπραγματικό. Και δεν θα ήταν και ιδιαίτερα… Ολυμπιακό, από μέρους μου. Τέλος πάντων, επανέρχομαι. Κανείς δεν είναι αυτή τη στιγμή χαρούμενος, από την εικόνα του Θρύλου. Και όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις, για να αλλάξει αυτή η εικόνα και η ομάδα να βελτιωθεί, στο γήπεδο. Να αρχίσει ξανά να παίζει το εξαιρετικό ποδόσφαιρο, στο οποίο μας συνήθισε τα τελευταία χρόνια. Σαφή όλα αυτά και τα έχουμε αναλύσει εδώ και στο site μας. Έγιναν λάθος κινήσεις, έγιναν κακές επιλογές, σε παίκτες, ίσως ο Πέδρο Μαρτίνς να έπρεπε να είχε αντικατασταθεί και νωρίτερα, πριν την έναρξη της σεζόν. Αλλά αυτά είναι στο παρελθόν, τώρα. Και δεν έχει κανένα νόημα το να κάθομαι εγώ, ή οποιοσδήποτε άλλος, να αναθεματίζουμε γιατί έγιναν ή δεν έγιναν τα προαναφερθέντα…

Η ομάδα έχει προσφέρει στον κόσμο πολλά. Και ο κόσμος ήταν πάντα εκεί, για την ομάδα. Είναι αμφίδρομη αυτή η σχέση. Όπου είναι αγνή. Όχι όπου έχει μέσα… δόλο. Πολύς κόσμος, εσχάτως, παριστάνει τον Ολυμπιακό και… κρίνει. Προσοχή. Δεν λέω ότι η κριτική που γίνεται στην ομάδα, από Ολυμπιακούς, είναι άδικη. Κάθε άλλο. Ο κόσμος έχει δίκιο να γκρινιάζει, γιατί η ομάδα δεν είναι καλά εδώ και καιρό. Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα… Αλλά στην ηλικία μου και έχοντας συναναστραφεί πολύ με κόσμο του Ολυμπιακού, είμαι σε θέση να ξεχωρίζω ποιος είναι Ολυμπιακός και ποιος… κάνει τον Ολυμπιακό. Φαίνεται, ξεχωρίζει από μίλια μακριά… Το ξέρουν και οι περισσότεροι και θα σας πω γιατί. Γιατί σε σχόλια καθαρά κακεντρεχή, φουλ ειρωνικά, με στόχο το να δημιουργήσουν διχόνοια και έριδες, υπάρχουν από κάτω απαντήσεις με το εξής απλό ερώτημα: «Είσαι Ολυμπιακός εσύ τώρα;»… Όχι. Δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός ξέρει να κρίνει. Ξέρει να τα «χώνει», αλλά ξέρει και να εκτιμά. Ξέρει και να αναγνωρίζει. Και ο Ολυμπιακός για αυτούς παίζει! Ο Ολυμπιακός δεν παίζει για εκείνους που δεν τον πιστεύουν. Δεν παίζει για εκείνους που υφίστανται μόνο για να τον λοιδορούν, να τον ειρωνεύονται, να τον μειώνουν και να τον υποτιμούν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε αυτούς που το παίζουν Ολυμπιακοί και τρυπώνουν στην καθημερινότητά μας, για να δημιουργήσουν διχόνοια και έχθρες μεταξύ ΓΑΥΡΩΝ. Ο Ολυμπιακός παίζει για όλους εκείνους που βρέξει-χιονίσει είναι εκεί. Παίζει για όλους εκείνους που στα δύσκολα είναι στο πλευρό του και χειροκροτούν. Παίζει για όλους εκείνους, οι οποίοι πάνω από όλα θα βάλουν την ομάδα και όχι την προσωπική τους ικανοποίηση, με το να σπείρουν διχόνοια ανάμεσα στον «ερυθρόλευκο» οπαδικό κόσμο…

Για να το πω απλά. Ο Ολυμπιακός δεν είναι εδώ για να αποδεικνύει λάθος «βαλτούς», «εξυγιαντές» και «εχθρούς». Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και πάντα θα είναι εδώ, για τους ΦΙΛΟΥΣ του. Για εκείνους που τον κρίνουν, αλλά δεν τον απαξιώνουν. Για εκείνους που θυμώνουν και στενοχωριούνται όταν η ομάδα δεν είναι καλά, αλλά την επόμενη φορά θα είναι ξανά στην εξέδρα. Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και παίζει για τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Λίγα λόγια για τον Τικίνιο

Λίγα λόγια για τον Τικίνιο

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Βραζιλιάνος αδικήθηκε, από τη συνολικά κακή εικόνα μιας ομάδας σε αγωνιστική κάμψη… Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.