Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει ξανά ομάδα που κόβει τον «αέρα»

Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει ξανά ομάδα που κόβει τον «αέρα»
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 12:28
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Αρχίζω με ευχές, μέρα που είναι. Να χαίρεστε όποιον έχετε και αγαπάτε και όσοι από εσάς έχετε ονομαστική εορτή, να χαίρεστε το όνομά σας. Να έχουμε όλοι μας υγεία και δύναμη και λόγους για να χαμογελάμε…

Υπάρχει κάτι το οποίο εδώ και καιρό με προβληματίζει και το σκέφτομαι έντονα. Η αγωνιστική κάμψη, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί, εδώ και αρκετό καιρό, έχει δώσει το δικαίωμα στους αντιπάλους του να ελπίζουν. Αντίπαλοι ανεξαρτήτως δυναμικής και βεληνεκούς, στέκονταν απέναντι στον Ολυμπιακό, ελπίζοντας, σχεδόν πιστεύοντας θα έλεγα, ότι μπορούν να του κάνουν ζημιά. Ότι μπορούν να του κόψουν βαθμούς και να τους πάρουν εκείνοι. Ότι «μια ισοπαλία έστω», την έχουν… Και εκεί έγκειται η μεγαλύτερη ζημιά, την οποία έχει κάνει στον Ολυμπιακό, αυτή η αγωνιστική κάμψη. Το γεγονός ότι η ομάδα έχασε την ταυτότητά της και έπαψε να είναι μια ομάδα, η οποία… κόβει τον «αέρα».

Κατ ‘εμέ δεν τίθεται θέμα, για το αν ο Ολυμπιακός, ακόμη και στο κακό του βράδυ, στο κακό του «φεγγάρι», στο κακό του διάστημα, μπορεί να συντρίψει ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αντίπαλο στην Ελλάδα. Ποτέ δεν αμφέβαλα για αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μέγεθος απλησίαστο, για τα ελληνικά δεδομένα και όποιος θεωρεί ότι μετριέται μαζί του, απλά είναι σε άλλο κόσμο. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι η ομάδα, εδώ και καιρό, δείχνει ευάλωτη. Και αν κάποιος αντίπαλος στέκεται απέναντι στον Ολυμπιακό και λέει «ένα ‘Χ’ το ‘χω», είναι ΜΟΝΟ επειδή ο ίδιος ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα, για αυτό.

Που θέλω να καταλήξω; Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα διάστημα αγωνιστικής κάμψης. Αλλά και κακής ψυχολογίας. Δεν ξέρω αν το περνάει ακόμη, γιατί μπορεί την Πέμπτη ο Ολυμπιακός να μπει στο ΓΣΠ και να είναι πολύ ανεβασμένος. Όχι να «πετάει», αλλά να είναι πολύ βελτιωμένος. Αυτό που ξέρω είναι πως είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο Ολυμπιακός του Κορμπεράν, το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κοιτάξει να κάνει, είναι να γίνει ξανά ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, στο γήπεδο. Να γίνει ξανά η ομάδα, η οποία δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της. Κοινώς, να γίνει ξανά μια ομάδα, η οποία όταν ο αντίπαλος θα βλέπει το ματς να έρχεται, θα κοιτάζει πως θα ξεκουράσει παίκτες, γιατί θα ξέρει ότι το… έχει χαμένο, από το 1’.

Και πρωτίστως, ο Κάρλος Κορμπεράν οφείλει να κάνει ξανά τους παίκτες του να το νιώσουν αυτό. Να μην νιώθουν ότι… αμφισβητούνται. Αλλά ότι είναι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο, στην οριστική ανάκαμψη, την οποία ο Θρύλος επιχειρεί. Χτίζεται μέσα από τα αποτελέσματα και μέσα από την ενότητα, παικτών, τεχνικού επιτελείου, φιλάθλων. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία θα γίνουν και θυσίες. Όποιος δεν μπορεί, όποιος δεν το πιστεύει, δεν θα πρέπει να παίζει. Απλό. Να παίζει όταν θα μπορεί και όταν θα το πιστεύει. Και με τις μεταγραφές, οι οποίες γίνονται, αλλά και αναμένονται, η ομάδα οφείλει να κερδίσει ξανά τον ρόλο του απόλυτου κυρίαρχου, εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η ευκαιρία του

Η ευκαιρία του

Ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει. Ευχή όλων μας για τα καλά. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.

Λίγα λόγια για τον Τικίνιο

Λίγα λόγια για τον Τικίνιο

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Βραζιλιάνος αδικήθηκε, από τη συνολικά κακή εικόνα μιας ομάδας σε αγωνιστική κάμψη… Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.