Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ε, ναι! Το «10» θα πάρει, τι άλλο;

Ε, ναι! Το «10» θα πάρει, τι άλλο;
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:08
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ξανά γερή τόνωση προσωπικότητας. Γερή τόνωση σε αυτοπεποίθηση και σε πίστη του ποιος είναι, ως ομάδα. Ήταν και παραμένει, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, άλλωστε. Μια ομάδα-θρύλος. Δεν αλλάζει αυτό, από ένα κακό διάστημα και από μερικά άσχημα αποτελέσματα. Όση «κοιλιά» και να κάνει αυτή η ομάδα, θα είναι πάντα το μεγαλύτερο μέγεθος της χώρας. Και ένα μεγάλο, υπολογίσιμο μέγεθος, στην Ευρώπη… Ο Ολυμπιακός χρειάζεται, ωστόσο, ξανά τόνωση προσωπικότητας. Το ξαναλέω.

Χρειάζεται αυτό ακριβώς που πήρε. Μαρσέλο. Χάμες. Μπιέλ αν θέλετε. Θέλει παίκτες αλέγκρους και σούπερ σταρ. Με ποιότητα και προσωπικότητα. Με τουπέ, το οποίο όμως μπορούν και ξέρουν πως να στηρίξουν, με την απόδοσή τους μέσα στο γήπεδο. Όταν δηλαδή μιλάμε για τον Χάμες Ροντρίγκες, ξέρουμε ότι μιλάμε για έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ παίκτη. Ο οποίος μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της φανέλας, έχοντας βάλει και άλλες βαριές φανέλες στην καριέρα του. Και έχοντας παίξει μπάλα στο υψηλότατο επίπεδο, στο οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να τον επαναφέρει αυτή τη στιγμή.

Και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, ο παιχταράς αυτός θα πορευθεί με το «10» στην πλάτη. Ε, ναι! Το «10» θα πάρει, τι άλλο; Αυτό είναι σωστό (πέρα από πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό). Αυτό είναι το ΜΟΝΟ σωστό. Το μόνο λογικό. Το μόνο αναμενόμενο. ΑΥΤΟΣ ο παιχταράς μπορεί να σηκώσει το «10» σε αυτή την τεράστια ομάδα. Και περιμένουμε πως και πως να τον δούμε να το φορά. Σε δράση. Μπροστά στα μάτια μας, στο Καραϊσκάκη.

Με την προσθήκη του Χάμες, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα από βελτίωση της αγωνιστικής του εικόνας. Κερδίζει σε στάτους. Σε ψυχολογία. Σε αυτοπεποίθηση. Κερδίζει σε ουσία και σε εντυπώσεις. Κερδίζει γενικά. Θα είναι πολύ… αστείο, να πω για έναν παίκτη σαν τον Χάμες, ότι θα τον… δούμε στο γήπεδο. Πραγματικά όμως. Ή να το έλεγα για τον Μαρσέλο… Όχι. Δεν περιμένω να τους δω στο γήπεδο. Στο κάτω-κάτω, ο Ολυμπιακός ήδη έχει κερδίσει, από την προσθήκη του τεράστιου Κολομβιανού. Όπως και από την προσθήκη του τεράστιου Βραζιλιάνου.

Δεν μπορούσα να διανοηθώ πως δεν θα έπαιρνε ο Χάμες Ροντρίγκες το «10», με την έλευσή του εδώ. Και είμαι πραγματικά χαρούμενος που ο Ολυμπιακός έκανε το teaser με τη φανέλα με το «10», πριν ανακοινώσει τον σπουδαίο Κολομβιανό… Ο Θρύλος έκανε το λογικό. Το αναμενόμενο. Το απολύτως σωστό. Έφερε στην Ελλάδα έναν παικταρά σαν τον Χάμες Ροντρίγκες και του έδωσε το «10». Και έτσι προχωράμε. Με το νέο «10» εδώ και έτοιμο να μπει και να τα σαρώσει όλα. Μέσα στον όλο αρνητισμό που προέκυψε το βράδυ, μετά τη βαριά ήττα από τη Φράιμπουργκ, έχω ακόμη λόγο (λόγους) να αισιοδοξώ. Βλέποντας τον σπουδαίο Κολομβιανό να σηκώνει τη φανέλα…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Παγκοσμιοποίηση!

Παγκοσμιοποίηση!

Κάτι το οποίο για τον Ολυμπιακό είναι υπέροχο. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.

Γουστάρω να πιάσει ο Τζορτζ Πάπας

Γουστάρω να πιάσει ο Τζορτζ Πάπας

Είμαι λίγο περίεργος με αυτά. Γουστάρω τις ιστορίες αυτές, με τα όνειρα που γίνονται πράξη και αυτούς που κάνουν το «μπαμ» ενώ δεν τους περιμένουν... Οπότε τον έχω «επιλέξει» από τώρα. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.