Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρυσή κληρονομιά για το μέλλον

Χρυσή κληρονομιά για το μέλλον
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 - 23:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

- Ημερολόγιο γέφυρας. Ημέρα 81η.

- Καλημέρα και χρόνια πολλά. Πηγαίνει στο καλό ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε, παιδιά...

- Ο Ολυμπιακός, με την επιβλητική, όπως την πέτυχε, νίκη επί της Μπαρτσελόνα, έστειλε όλους τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους να κάνουν μία χαρούμενη αθλητική Πρωτοχρονιά.

- Ομάδα συνόλου, με τον κόουτς «S» να αλλάζει σχήματα ανάλογα με τη ροή του αγώνα, θυμίζοντας κάποιες φορές αγώνα χάντμπολ με τις κινήσεις του. Δεν άφησε τον προπονητή της Μπάρτσα να πάρει ανάσα και κάπου εκεί τον βραχυκύκλωσε.

- Οι παίκτες για μία ακόμη φορά, πέρα από το ταλέντο τους, έδειξαν ότι έχουν ψυχή και την απόλυτη στήριξη του προπονητή, αλλά και του κόσμου.

- Αγωνίστηκαν με θράσος και αυτοσυγκέντρωση, ενώ ο κόουτς «S» τους παρότρυνε να παίρνουν σουτ ανεβάζοντας το ηθικό τους.

- «Η ομάδα απαρτίζεται από όλους και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν το καλύτερο». Η ατάκα του Σφαιρόπουλου μετά τον αγώνα αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Εκεί είναι το μυστικό για την πορεία προς τον τίτλο του πρωταθλήματος και το Final 4. Από πέρσι υπάρχει η τάση να τελειώσουν τα one man show και να μπει το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

- Και ο χαρακτήρας αυτός χτίστηκε στην πρώτη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης όταν οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να καλύψουν σημαντικά κενά που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ τους λόγω τραυματισμών βασικών μονάδων.

- Και αποτελεί χρυσή κληρονομιά για το μέλλον. Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο.

- Επίσης το σημαντικό είναι ότι οι Πειραιώτες άρχισαν να βγάζουν και πάλι μεγάλη ενέργεια στο παρκέ με κορυφαίο σε αυτόν τον τομέα τον DJ «Φράουλα»! Οποτε έμπαινε, λειτουργούσε σαν… φορτιστής. Ανέβαζε στροφές την ομάδα και έδινε γρήγορο ρυθμό.

- Φυσικά το ότι η άμυνα έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας είναι αυτονόητο, αλλά μας αρέσει να το επισημαίνουμε κάθε φορά. Αρχή με το δεξί, λοιπόν, σε έναν δύσκολο όμιλο και το ταξίδι θα είναι ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

- ΥΓ.: Σειρά να παίρνει τώρα το ποδόσφαιρο. Περιμένω το πρώτο δείγμα γραφής, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Τα λέμε.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Υπόκλιση στον Θρύλο!

Υπόκλιση στον Θρύλο!

Αποθεωτικά σχόλια από τα ισπανικά ΜΜΕ για την εμφάνιση του Ολυμπιακού και του Βασίλη Σπανούλη...

Στα ύψη η ψυχολογία του

Στα ύψη η ψυχολογία του

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με τις τελευταίες του εμφανίσεις δείχνει ότι έχει ανέβει αρκετά αγωνιστικά και ψυχολογικά...

Όταν θα είναι πλήρης...

Όταν θα είναι πλήρης...

Όταν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί πλήρης, τότε θα μπορεί να παρουσιάσει ακόμη καλύτερο μπάσκετ και απ' αυτό με την Μπαρτσελόνα...