Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν νιώθω πίεση, θέλω να πετύχω στον Ολυμπιακό»

«Δεν νιώθω πίεση, θέλω να πετύχω στον Ολυμπιακό»
Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017 - 12:37

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΛΗ ΛΕΟΥΣΗ

Εδώ και μερικά 24ωρα είναι παίκτης του Ολυμπιακού και όπως δήλωσε μόνος του, ζει το όνειρό του. Ο Ντομινίκ Ουότερς, μετά το… κόψιμο της Ενισέι, προσεδαφίστηκε στην Καντού όπου έκανε… όργια στο παρκέ. Πλέον θα παλέψει μαζί με τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» για την επίτευξη των στόχων της ομάδας του Πειραιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» ήταν το πρώτο Μέσο που αποκάλυψε την προτίμηση στο πρόσωπό του, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θεώρησε πως είναι ο παίκτης που μπορεί να συμπορευτεί με τους Μάντζαρη και Αθηναίου στον «άσο» για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Μιλήσαμε, λοιπόν, μαζί του και προσπαθήσαμε να… ακτινογραφήσουμε τα όσα νιώθει από την ώρα της επίτευξης της συμφωνίας και του ερχομού του στον Πειραιά.

Γεια σου, Ντομινίκ, και καλως ήρθες. Μετά την Καντού και την Ιταλία, έρχεσαι στον Ολυμπιακό του Σπανούλη και του Πρίντεζη. Πώς νιώθεις που θα έχεις τους δύο ως συμπαίκτες σου στους πρωταθλητές Ελλάδας;

«Αυτά τα παλικάρια συνήθως είτε τα βλέπεις στην τηλεόραση είτε παίζεις ως αντίπαλός τους. Πριν έρθεις στην Ελλάδα, λοιπόν, ακούς τα όσα έχουνε καταφέρει, πόσο σκληρά έχουν δουλέψει και πάνω από όλα πόσο καλοί άνθρωποι είναι. Ειλικρινά για μένα είναι ευλογία που είμαι εδώ και ευχαριστώ τον Θεό που μερίμνησε για να είμαι μέλος του Ολυμπιακού και ευχαριστώ τη νέα μου ομάδα, το τεχνικό σταφ και όλους που πίστεψαν στο ταλέντο μου και με έφεραν εδώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει, κάτι που είναι τεράστιο για μένα και γι’ αυτό είμαι κατενθουσιασμένος».

Εχεις παίξει με τον Λοτζέσκι όταν ήσουν μικρός και πριν από λίγο καιρό με τους Ντάρντεν και Ακερ στην Καντού. Αλήθεια, τους ρώτησες τίποτα όσο υπήρχε στον αέρα η φημολογία για σένα και τον Ολυμπιακό;

«Ναι, ναι. Τους έκανα αρκετές ερωτήσεις τις τελευταίες μέρες. Το οξύμωρο ήταν ότι δεν τους εξήγησα ποτέ τους λόγους που είχα αυτές τις απορίες. Περισσότερο τους ρώτησα πώς ένιωθαν όντας παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ ήθελα να μάθω τις παραδόσεις και γενικότερα τα πάντα για τη νέα μου ομάδα. Και μου είπαν εκπληκτικά πράγματα, αδερφέ… Μόλις το έμαθαν, έσπευσαν να μου πουν να είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που μου συνέβη και να είμαι έτοιμος να αρπάξω κάθε ευκαιρία. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα είμαι τόσο χαρούμενος, που δεν σταματάω να ευχαριστώ τον Υψιστο».

Πες μου αν γίνεται, ή βασικά θυμήσου, τα πρώτα δευτερόλεπτα που έμαθες και συνειδητοποίησες πως σε θέλει ο Ολυμπιακός…

«Ηταν ένα μεγάλο «Ουάου» αρχικά. Από το πουθενά. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν έτσι. Ηρθε ο τραυματισμός του «Χακ» (σ.σ. Ντάνιελ Χάκετ), για τον οποίο στεναχωρήθηκα υπερβολικά επειδή είναι ένας φοβερός άνθρωπος. Τον γνώρισα πέρσι, φάγαμε και μαζί στο σπίτι του Λοτζέσκι τα Χριστούγεννα. Είδα, λοιπόν, το ματς με την Ούνιξ και ήταν τόσο αναπάντεχο αυτό που συνέβη. Αυτά όμως συμβαίνουν και προκύπτουν ευκαιρίες. Και ξαφνικά είμαι στο… ραντάρ του Ολυμπιακού. Ευτυχώς και για μένα έπαιζα καλά στην Καντού και ξέρεις τι, νομίζω ότι όλα είναι θέμα τάιμινγκ. Ενιωσα σαν να είχα… πεταλούδες στο στομάχι μου, σαν τον πρώτο μου έρωτα (γέλια). Ηταν κάτι το απίστευτο και με χαροποίησε».

Νιώθεις κάποια πίεση που έρχεσαι ουσιαστικά ως… αντι-Χάκετ ή καλύτερα ο παίκτης που τον ακολουθεί στον Ολυμπιακό;

«Οχι, ούτε καν. Σε αυτό το άθλημα δεν έχεις το δικαίωμα να νιώθεις πίεση και ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός, πρέπει να παίζεις για τη νίκη πάντα. Οχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω τον ρόλο μου στην ομάδα και είμαι σίγουρος πως ο προπονητής μου θα ψάξει να κερδίσει από τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μου».

Το καλύτερό σου δώρο για το 2016;

«Σίγουρα το καλύτερο χριστουγεννιάτικο που μου έχουν κάνει ποτέ σε όλη μου τη ζωή…»

Πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Τι νομίζει,ς λοιπόν, ότι μπορείς να δώσεις στον Ολυμπιακό με την έλευσή σου;

«Πιστεύω ότι θα δώσω οργάνωση. Μπορώ να διαβάσω πολύ καλά το παιχνίδι και θεωρώ ότι αυτός είναι και ο λόγος που με έφεραν εδώ. Εχω τη δυνατότητα να τρέξω το πικ εν ρολ ορθά, να δω τις ανοιχτές πάσες, να πετύχω σουτ, γιατί πιστεύω ότι είμαι καλός σουτέρ, και να φέρω ένταση στην άμυνα. Με άλλα λόγια, να είμαι πόιντ γκαρντ. Ηθελαν έναν ακόμα πλέι μέικερ για να καλύψουν τη θέση».

Επαιξες με τον Οκάρο Ουάιτ και τον Γουίλ Κάμινγκς όταν ήσουν στον Αρη. Τώρα θα έχεις μαζί σου σέντερ όπως οι Κεμ Μπιρτς, Πάτρικ Γιανγκ, που είναι αθλητικοί και σου ταιριάζουν στο να στήνεις τα αγαπημένα σου πικ εν ρολ…

«Εννοείται. Θέλω σε αυτούς τους παίκτες να τους πασάρω άλεϊ ουπ και να καρφώνουν. Γνωρίζω ότι… τρώγονται για να καρφώνουν με κάθε τρόπο και αυτό με ενθουσιάζει. Οπότε είμαι και εγώ ενθουσιασμένος για να στήνω πικ εν ρολ μαζί τους. Να τρέχω καλά στην επίθεση και να τους δίνω ευκαιρίες για να σκοράρουν και ουσιαστικά να έχω τον ρόλο μου. Δεν θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό στο παρκέ και θέλω να «κολλήσω» σε ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Να κάνω ό,τι ακριβώς μου ζητάει και να δώσω ώθηση στην ομάδα μου».

Ενα από τα κορυφαία παιχνίδια σου στην Ελλάδα ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη. Πέτυχες πόντους, πάσαρες. Πώς νιώθεις γι’ αυτά τα ματς πλέον με τον Ολυμπιακό, την ώρα που λογικά θα γνωρίζεις και την… κάψα των οπαδών της νέας ομάδας σου;

«Ναι, είναι… τρελοί, έτσι; Εννοείται πως γνωρίζω την κόντρα και το μόνο που θέλω εγώ είναι να κάνω το παιχνίδι μου. Ξέρω τι συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα. Εγώ απλά θέλω να είμαι στο κορυφαίο επίπεδο. Από ό,τι θυμάμαι το πρώτο ματς στην Ευρωλίγκα που θα είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό. Οπότε μιλάμε για ένα επιπλέον επίπεδο έντασης. Είμαι ήδη πολύ άνετος εδώ και έχω μπροστά μου πολλές ημέρες για να μπω στο κλίμα της ομάδας και να προετοιμαστώ. Αλλά θα είμαι 100% έτοιμος γι’ αυτό το ματς».

Τέλος, θα ήθελα το μήνυμά σου για τους οπαδούς του Ολυμπιακού…

«Ευχαριστώ για το καλωσόρισμά σας. Για να σου πω την αλήθεια, είχα ένα θερμό καλωσόρισμα από μερικούς οπαδούς του Ολυμπιακού, ακόμα και στην αίθουσα των αποσκευών στο αεροδρόμιο. Πιστεύω ότι θα σας κάνω περήφανους».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/12/2016)

Διαβάστε επίσης

ΓΑΥΡΟΙ και παίκτες μία γροθιά!

ΓΑΥΡΟΙ και παίκτες μία γροθιά!

Μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το παιχνίδι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον αιώνιο «πελάτη», ΠΑΟ, και οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί θα βρίσκονται για άλλη μία φορά στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Το ΣΕΦ στον... αέρα (vid)

Το ΣΕΦ στον... αέρα (vid)

Ο πύρινος κόσμος της ομάδας του Ολυμπιακού... τίναξε τα πάντα στον αέρα στον αγώνα με τη Φενέρ στο ΣΕΦ.

Στην τελική ευθεία για τον «πελάτη»

Στην τελική ευθεία για τον «πελάτη»

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού μπαίνει ουσιαστικά από σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο ΣΕΦ.