Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η… ανισορροπία στη φροντ λάιν και το ροτέισον!

Η… ανισορροπία στη φροντ λάιν και το ροτέισον!
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 - 11:40

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ενδεχομένως στα πλάνα του Τσάβι Πασκουάλ να μην έχει κάποια διαφορά, από τη στιγμή που στο προηγούμενο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα δεν τον είχε βάλει λεπτό στο παρκέ κρατώντας τον στον πάγκο και στα 40 λεπτά, ωστόσο μία ιδιαιτερότητα αύριο στη φροντ λάιν των «πράσινων» έχει δημιουργηθεί με την απομάκρυνση του Κένι Γκάμπριελ από το ρόστερ στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει έναν ψηλό διαθέσιμο, ή για να το πούμε διαφορετικά, θα παρατάξει Μπουρούση, Σίνγκλετον, Νίκολς και Φώτση, απέναντι στους έξι του Ολυμπιακού, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει και πάλι τη δυνατότητα να ανοίξει το ροτέισόν του και να περάσει αρκετούς παίκτες πάνω στους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού, αλλάζοντάς τους ώστε να τους κουράσει.

Μπορεί ο Ολυμπιακός στο προηγούμενο παιχνίδι να είχε κινηθεί χαμηλά στα ποσοστά του στα δίποντα (47,1%), ωστόσο είχε πάρει αφενός σκορ από τους ψηλούς του (και με τον Πρίντεζη θυμίζουμε εκτός ρυθμού), αφετέρου είχε ωθήσει τους «πράσινους» σε 44,2%, διαφυλάσσοντας και πάλι με τον καλύτερο τρόπο τη ρακέτα του.

Ενδεχομένως οι ψηλοί να παίξουν και πάλι τον ρόλο τους και να αποδειχθεί η φροντ λάιν «κλειδί» στον αγώνα, καθώς μην ξεχνάτε πως είναι αρκετά σημαντικός και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός, παρά τα λάθη του, παρά τα άσχημα ποσοστά στα δίποντα στο ματς της Ευρωλίγκας είχε κυριαρχήσει στον συγκεκριμένο τομέα με 37 ριμπάουντ έναντι 29. Αφενός είχε μείνει στον δικό του μέσο όρο, αφετέρου είχε στερήσει κατοχές από τον αντίπαλό του που παίρνει κατά μέσο όρο 34 ριμπάουντ. Κάθε στοιχείο σε αυτά τα ματς είναι σημαντικό. Κάθε λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της.

Το «ματς απ» των δύο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ

77,9

Επίθεση

79,3

73,5

Αμυνα

76

37,1

Ριμπάουντ

34,4

10,9

Επιθετικά Ρ.

10

26,2

Αμυντικά Ρ.

24,4

14,6

Ασίστ

15,2

6,2

Κλεψίματα

6,8

3,8

Μπλοκ

3,5

12,9

Λάθη

10,9

51%

2ποντα

51,4%

34,4%

3ποντα

35,3%

74,5%

Βολές

71,7%

87,2%

Αξιολόγηση

84,8%

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχουν ακόμα δύο τίτλοι»

«Υπάρχουν ακόμα δύο τίτλοι»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι ο Θρύλος έχει να παλέψει ακόμα για τους δύο τίτλους που απομένουν και να τους κατακτήσει.

«Θετικές σκέψεις και προχώρα» (pic)

«Θετικές σκέψεις και προχώρα» (pic)

Ένα ρητό... ζωής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δανείστηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου για να στείλει σε όλους το μήνυμα πως ό,τι κι αν σου συμβεί, εσύ οφείλεις να συνεχίζεις.

Προεδρική στήριξη!

Προεδρική στήριξη!

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παρακολούθησαν την τελευταία προπόνηση του Θρύλου ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟ - Κανονικά ο Σπανούλης, κλινήρης ο Αθηναίου.