Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ηθελα να βοηθήσω και να γίνω μέρος της επιτυχίας»

«Ηθελα να βοηθήσω και να γίνω μέρος της επιτυχίας»
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 - 11:28

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην Ευρώπη. Το πόσο πολύ σπουδαίος είναι αποδεικνύεται περίτρανα από την απόφαση της Ευρωλίγκας να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τον αρχηγό του Θρύλου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απόφασή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού.

«Όταν ήμουν μικρός, παιδί, δεν ήθελα να είμαι με τους καλύτερους, δεν ήθελα να είμαι με τον πιο επιτυχημένο. Ήθελα να είμαι με ομάδες που ήθελαν να είναι επιτυχημένες, που ήθελαν αν είναι δεύτερες να γίνουν πρώτες, αν ήταν τρίτες να γίνουν δεύτερες και να τις βοηθάω, να είμαι μέρος της επιτυχίας. Οπότε αυτό είναι το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί και πάντοτε θα παίζω σε τέτοιου είδους ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Σπανούλης και πρόσθεσε: «Αυτή ήταν η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εκείνη την εποχή, όταν και πήρα αυτή την απόφαση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανούλη:

Για τον Νίκο Ζήση: «Με τον Νίκο έχουμε απίστευτη σχέση. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν 16 και από τότε είμαστε σαν αδέλφια. Χάρηκα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα».

Για το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος το μπάσκετ: «Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Μας σέβονται, αλλά και οι φίλαθλοι αγαπούν το ελληνικό μπάσκετ. Έτσι όπως έγινε η Ευρωλίγκα είναι καταπληκτική. Γίνεται χαμός. Υπάρχει σασπένς και αλλάζει συνεχώς η βαθμολογία».

Για τη σύζυγό του Ολυμπία Χοψονίδου: «Την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Ήξερα πως θα είναι η γυναίκα της ζωής μου. Έχει σπουδαία προσωπικότητα. Είναι σπουδαία σύζυγος, φίλη και μητέρα. Νιώθω ευλογημένος που έκανα οικογένεια με την Ολυμπία. Προσπαθώ να είμαι καλός πατέρας και να αναθρέψω καλά άτομα για την κοινωνία. Θέλω να αρχίσουν από το μηδέν, να μην τους χαριστεί τίποτα και να είναι καλά άτομα για την κοινωνία».

Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ: «Όταν ήμουν 10-11 χρονών, είχα αντιληφθεί ότι έχω κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα τα παιδιά, ότι μπορώ να παίξω λίγο καλύτερα».

Για την απόφαση να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Από μικρός δεν ήθελα να είμαι στην καλύτερη ομάδα. Ήθελα να είμαι σε κάποια που κυνηγά την επιτυχία και την αναβάθμιση και να είμαι μέλος αυτής της επιτυχίας. Αυτή ήταν η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τότε».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με τον κόουτς Ίβκοβιτς, ο οποίος είναι ένας που καλύτερους προπονητές».

Για τον Ολυμπιακό: «Ήταν η μοίρα μου να παίξω στον Ολυμπιακό».

Για το πώς διαχειρίζεται τους τραυματισμούς: «Με πιάνει τρέλα όταν μένω εκτός εξαιτίας τραυματισμών. Ακόμα κι όταν πονάω, προσπαθώ να επιστρέφω γρήγορα. Πρέπει να μαθαίνεις να παίζεις με πόνο, γιατί μεγαλώνεις και υπάρχουν πολλά παιχνίδια και προπονήσεις».

Για την Ευρωλίγκα του 2012: «Ίσως ο θεός να έδωσε το τρόπαιο αυτό, γιατί το αξίζαμε βάσει της δουλειάς που είχαμε κάνει όλη την χρονιά Ο κόουτς Ίβκοβιτς μας εξήγησε πως μπορεί να μην έχουμε άλλη ευκαιρία να βρεθούμε μπροστά στο τρόπαιο. Πριν εκτελέσει τη δεύτερη βολή ο Σισκάουσκας, είπα στους παίκτες να πάρουν το ριμπάουντ. Ήμουν ήρεμος και έτοιμος να πάρω τη σωστή απόφαση. Ο κατάλληλος παίκτης βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο γι' αυτό το floater που του αρέσει. Η μπάλα μέσα και... είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης»».

Για την Ευρωλίγκα του 2013: «Μετά το πρώτο ημίχρονο, προσπάθησα να συνειδητοποιήσω ποιος είμαι γι' αυτή την ομάδα και προσπάθησα να συγκεντρωθώ. Από την αρχή της καριέρας μου στον Ολυμπιακό κέρδιζα τον σεβασμό με την σκληρή δουλειά μου και το πάθος μου. Αγαπώ να έχω την ευθύνη και να καθορίζω το παιχνίδι είτε με σουτ είτε με πάσα, είτε με μία άμυνα. Νομίζω πως ο, τι κι αν κάνεις στη ζωή σου, γεννιέσαι ηγέτης. Γιατί όλα έρχονται από την καρδιά σου».

Η σύζυγός του, Ολυμπία Χοψονίδου, μίλησε για το πώς γνωρίστηκε με τον Βασίλη Σπανούλη: «Γνωριστήκαμε κατά την διάρκεια των διακοπών μας. Περπατούσα στην παραλία και άκουσα τον Μπουρούση να με φωνάζει. Ήταν κοινός μας φίλος και μας σύστησε». Αλλά και για την άλλη πλευρά του Βασίλη Σπανούλη: «Είναι πολύ καλός πατέρας. Του αρέσει να ασχολείται με τα παιδιά. Εξαιτίας του χαμού του πατέρα του προσπαθεί να είναι συνεχώς με τα παιδιά».

Ο προπονητής του Θρύλου, Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Ο Βασίλης έδειξε ότι είχε κάτι ήδη μέσα του, αλλά το δούλεψε και κατάφερε να μας δείξει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του τα τελευταία χρόνια». Για το πώς θα χαρακτήριζε τον αρχηγό του Θρύλου με μία λέξη: «Νικητής».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης ανέφερε: «Όταν πάμε για καφέ μιλάει συνεχώς για μπάσκετ. Οι συμπαίκτες μου με κοιτούν για αλλάξω το θέμα. Μπορεί να πω κάτι για αυτοκίνητα, αλλά συνεχίζει να μιλάει για το μπάσκετ. Αυτός είναι ο Μπίλι και έτσι τον αγαπάμε». Για το 2012: «Κάποιες φορές, οι μικρές στιγμές αλλάζουν όχι μόνο τη ζωή σου αλλά και μία ολόκληρη ομάδα».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τη συμβολή του Βασίλη Σπανούλη στην Ευρωλίγκα του 2012: «Θυμάμαι πως ήμουν με τον Σλούκα και τον Παπανικολάου και λέγαμε τί θα γίνει και αν χάσουμε. Η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ μεγάλη αντίπαλος Ο Μπίλι ήρθε και μας είπε ότι αυτός θα μπορεί να είναι ο τελευταίος μας τελικός και μας είπε να τα δώσουμε όλα».

Στην Πόλη αναφέρθηκε και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε: «Ήμασταν τυχεροί που είχαμε έναν τόσο έμπειρο προπονητή. Νομίζω πως ο Σπανούλης είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης και νικητής στο γήπεδο και στη ζωή».

Διαβάστε επίσης

Οι εκλεκτοί του Γκριν (vid)

Οι εκλεκτοί του Γκριν (vid)

Τους πέντε καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ κατά την άποψή του κατονόμασε ο Έρικ Γκριν, ο οποίος σχετικά με τους Ευρωπαίους, επέλεξε μόνο έναν και αυτόν τον Βασίλη Σπανούλη, καθώς είναι παίκτης που έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια.

«Δεν σταματάει να δουλεύει»

«Δεν σταματάει να δουλεύει»

Ο γυμναστής του Ολυμπιακού, Ανδρέας Γκατζούλης ύμνησε τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν σταματάει να δουλεύει παρότι είναι 34 χρονών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Υμνοι Ιβκοβιτς για Σπανούλη

Υμνοι Ιβκοβιτς για Σπανούλη

Ο πρώην προπονητής του Θρύλου εκθείασε τον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του αφιερώματος της Ευρωλίγκας στον άσο των «ερυθρόλευκων».