Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτές είναι οι διαφορές τους!

Αυτές είναι οι διαφορές τους!
Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017 - 22:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με μία απλή ματιά, θα παρατηρήσει κανείς πως Ολυμπιακός και Μακάμπι δεν έχουν καμία διαφορά στην επιθετική παραγωγή τους, καθώς αμφότερες σκοράρουν κατά μέσο όρο 78 πόντους, ωστόσο σαφέστατα στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες οι διαφορές τους είναι διακριτές. Μιλάμε, άλλωστε, για τον 3ο της βαθμολογίας με 16-7 ρεκόρ και τον 13ο με ρεκόρ 8-15.

Ενα στοιχείο, λοιπόν, που δικαιολογεί στο απόλυτο τη θέση της Μακάμπι στη βαθμολογία είναι τα λάθη της. Η «ομάδα του λαού» είναι αυτή που κάνει τα περισσότερα λάθη στη διοργάνωση, καθώς υποπίπτει σε 15 κατά μέσο όρο. Οπως καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς οι «ερυθρόλευκοι» μέσω της πιεστικής τους άμυνας θα πρέπει να τους πιέσουν και να τους οδηγήσουν στο λάθος ώστε να αναλάβουν τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα. Φυσικά θα πρέπει να δουλέψουν, με την ανάκτηση κατοχών, καλύτερα και οι συνεργασίες, να ανέβει η επίδοση στις ασίστ από τις 15 που μοιράζουν ανά ματς. Κατανοεί κανείς βέβαια την ιδιαιτερότητα σε αυτόν τον τομέα με την απουσία ξανά του Σπανούλη.

Από κει και πέρα -να δούμε βέβαια και τις απουσίες της Μακάμπι- αναμένεται μια σκληρή μάχη στα ριμπάουντ, με τον Ολυμπιακό, όντας η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης σε αυτόν τον τομέα, να παίρνει 37,1 ριμπάουντ ανά ματς, αλλά και η Μακάμπι να μην απέχει αρκετά, καθώς βρίσκεται στην 6η θέση με 34,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η Μακάμπι σουτάρει, από κει και πέρα, πολύ καλά -κάτι που πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ΣΕΦ- καθώς ευστοχεί στα δίποντα με 52,7% και 37,7% στα τρίποντα. Η άμυνα του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργήσει σε εξαιρετικά επίπεδα (οι «ερυθρόλευκοι» άλλωστε διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με 73,6 ανά ματς και η Μακάμπι την 3η χειρότερη με 83,7 παθητικό) ώστε να εμποδίσουν τα σουτ της Μακάμπι, αλλά και να περιορίσουν σημαντικά το παιχνίδι της.

Διαβάστε επίσης

Δεν παίζει με Ολυμπιακό ο Σίμπσον

Δεν παίζει με Ολυμπιακό ο Σίμπσον

Ο Ντάιαμον Σίμπσον, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Μακάμπι θα βρίσκεται λόγω κακοκαιρίας το απόγευμα της Πέμπτης στο Ισραήλ και έτσι δεν θα προλάβει το ματς με τον Ολυμπιακό.

Μεγάλε Έντι (pic)

Μεγάλε Έντι (pic)

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναρτά στα social media μηνύματα για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα ο μέγιστος Έντι Τζόνσον.

Οι MVP της Stoiximan.gr Basket League

Οι MVP της Stoiximan.gr Basket League

Οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Κέλσι Μπάρλοου, αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι παίκτες της 19ης αγωνιστικής.