Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Στο Final 4 για να το πάρουμε»

«Στο Final 4 για να το πάρουμε»
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 - 19:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Κουβάλησε στην πλάτη του τον Ολυμπιακό με το σκορ του και την επιβλητική του προσωπικότητα σε κάθε σημείο του παρκέ. Το καλοκαίρι ο Βασίλης Σπανούλης κλειδώνει τα 35 και προχωράει στα 36 χρόνια της ηλικίας του, με τον αρχηγό του Θρύλο, όμως, να είναι τόσο καλός όσο η αίσθηση του παλιού καλού κρασιού όταν ακουμπάει στον ουρανίσκο σου.

Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» επισφράγισε μία ιδανική σειρά πλέι οφ απέναντι στην Εφές, όντας ο πρώτος σκόρερ του καμαριού του Πειραιά με 22 πόντους, ενώ μοίρασε έξι ασίστ και τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας κερδίσει 10 φάουλ!

Ο αρχηγός, όμως, δεν βοήθησε μονάχα σε αυτούς τους στατιστικούς τομείς. Είχε αποτελεσματική συνεισφορά στο αμυντικό κομμάτι του Ολυμπιακού, έβαλε το κορμί του στη φωτιά, έπεσε στο παρκέ για να κερδίσει χαμένες μπάλες, ξεσήκωσε τον κόσμο με υψωμένα τα χέρια του ώστε να δώσει κι άλλη ώθηση όταν η Εφές «ξυπνούσε» με τα τρίποντα του Πολ.

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» προσέγγισε τον Βασίλη Σπανούλη μερικά λεπτά μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Οπως πάντα πρόσχαρος, ανθρώπινος και ευγενικός, χωρίς ίχνος βεντετισμού, μας μίλησε για όσα βίωσε αυτήν τη σεζόν με τη φανέλα του Θρύλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέρασε τόσος καιρός. Μια επίπονη Ευρωλίγκα, με πολλές αγωνιστικές, δύσκολα παιχνίδια και τώρα μία επικίνδυνη σειρά με την Εφές. Αλήθεια, εσύ περίμενες όλη αυτήν την πορεία και την πρόκριση στο Final 4;

AΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα μιλάμε για ένα διαφορετικό πρωτάθλημα φέτος στην Ευρωλίγκα, πάρα πολλά παιχνίδια. Πολλά πάνω και πολλά κάτω από όλους μας. Πάρα πολλούς τραυματισμούς, εμείς όμως αντεπεξήλθαμε. Παίξαμε με μία πολύ δύσκολη ομάδα, όπως η Εφές, που η αλήθεια είναι ότι δεν την περιμέναμε να είναι τόσο καλή και ανταγωνιστική. Δυσκολευτήκαμε απίστευτα, όμως βρήκαμε το ψυχικό σθένος και την ικανότητα να πάρουμε την πρόκριση και να πάμε σ’ ένα ακόμα Final 4

Ε: Αλήθεια τώρα… Πώς μπορείς στα 35 σου να είσαι σε αυτήν την κατάσταση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, να πετυχαίνεις ρεκόρ καριέρας πόντων σε σειρά πλέι οφ, που είναι και τόσο απαιτητική όπως αυτή με την Εφές;

Α: Αγαπώ αυτό που κάνω και είναι τεράστια η αγάπη μου για το μπάσκετ, έχω τεράστιο κίνητρο να ανταγωνίζομαι τους καλύτερους και να βοηθάω την ομάδα μου να φτάνει πάντα στο υψηλότερο σημείο.

Ε: Δεν ήσουν, όμως, μόνο εσύ που κουβάλησες τον Ολυμπιακό σε αυτά τα παιχνίδια. Είδαμε παιδιά όπως τον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη, που βγήκαν μπροστά και μόχθησαν για κάθε άμυνα και κατοχή.

Α: Οπως λέω πάντα, μιλάμε για ένα ομαδικό σπορ και όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να κερδίζει η ομάδα. Μιλάμε εξάλλου για παιδιά που έδειξαν απίστευτο χαρακτήρα μέσα στη χρονιά. Ο καθένας από αυτήν την ομάδα έχει δώσει πάρα πολλά αυτήν τη δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Πολλές φορές μάλιστα πράγματα που δεν φαίνονται στη στατιστική και δεν μπορεί να διακρίνει ο κόσμος που δεν κοιτάει απλά μία στατιστική. Υπάρχουν πολλοί παίκτες μέσα στον Ολυμπιακό που πραγματικά κάνουν αθόρυβη δουλειά, που είναι εξίσου σημαντικοί ακόμα και με έναν παίκτη που βάζει 20 πόντους, βγάζει πέντε ασίστ και παίρνει μερικά ριμπάουντ.

Ε: Σε βλέπω χαρούμενο και πλέον δικαιωμένο. Ηταν μεγάλο το φορτίο φέτος με όσα έλαβαν χώρα, έτσι; Και δεν ήταν «παίξε-γέλασε» ομάδα η Εφές…

Α: Ηταν μία πολύ απαιτητική σειρά αυτή με την Εφές και έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ. Με εξέπληξε και γι’ αυτό είμαι περήφανος για την ομάδα μου και την οικογένεια του Ολυμπιακού που τα καταφέραμε σε μία τόσο δύσκολη σειρά.

Ε: Και τώρα το Final 4. Είμαι σίγουρος ότι δεν πηγαίνετε εκεί απλά για να το ζήσετε, έτσι;

Α: Οχι, πάμε για να κερδίσουμε. Θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και το καλύτερο που μπορούμε για να χαροποιήσουμε τους φιλάθλους μας και την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης