Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπορείτε και εμείς σας πιστεύουμε…

Μπορείτε και εμείς σας πιστεύουμε…
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 - 13:00

Τα τελευταία εφτά χρόνια υπάρχουν έξι διαφορετικοί πρωταθλητές Ευρώπης. Και όμως μία μόνο ομάδα έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα. Μην ψάχνεστε. Ευκολάκι είναι. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό.

Την ομάδα που το 2012 ήρθε εδώ, στην Πόλη, ως απόλυτο αουτσάιντερ. Οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μάντζαρης, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του Ντούντα σόκαραν την Ευρώπη και μετά από 15 έτη έφεραν την κούπα πίσω στον Πειραιά. Το ξαναέκαναν όμως. Όταν το 13 έλεγαν άπαντες πως «Ελα θαύματα δεν γίνονται πάλι…».

Εν έτη 2017 ταξίδεψαν στην Πόλη και πάλι ως αουτσάιντερ. Κανείς δεν τους πιστεύει. Ο Χριάπα προ ημερών δήλωσε πως ευτυχώς που δεν πέρασε η Εφές. Οι παίκτες που έπαιξαν στην Ευρωλίγκα δίνουν ως απόλυτο φαβορί τους Τούρκους. Ολοι τοποθετούνται και κάνουν λόγο για ματς απ που δεν βγαίνουν, για μπάτζετ, για, για, για…

Κανείς δεν μιλάει για την ψυχή όμως. Αυτή που έχει τρελάνει τους περισσότερους ευρωπαίους που ψάχνουν πως ο Ελληνας μπορεί από το 60% να φτάνει στο 110% όταν κρίνονται τα πάντα. Αυτήν την ψυχή, που ο αθλητισμός της χώρας μας έχει αναγκάσει άπειρες φορές τους ασεβείς να τους φιμώσει και να τους τρέψει προς.. υπόκλιση.

Τρανότερο παράδειγμα και… θιασώτης της παραπάνω πρότασης. Ο Ολυμπιακός του Βασίλη Σπανούλη.

Ταξίδεψαν στην Πόλη κάτι παραπάνω από 1800 άτομα, ενώ στην χώρα μας ο μισός και βάλε πληθυσμός της θα καθίσει στην τηλεόραση στις 18:30 και θα καταπιεί κάθε δευτερόλεπτο της σημερινής αναμέτρησης στο Σινάν Ερντέμ Ντομ.

Βρείτε μου έναν που δεν πιστεύει τους παίκτες του Σφαιρόπουλου ή καλύτερα που δεν έχει την πεποίθηση πως είναι ικανοί και πάλι να φύγουν νικητές από το παρκέ. Έναν που δεν είναι γεμάτος υπερηφάνεια από αυτά τα παιδιά με όσα έχουν καταφέρει όλο αυτό το διάστημα. Έναν που δεν χαμογελάει, όταν τους βλέπει με αυταπάρνηση να δίνουν κάθε ικμάδα ενέργειάς του στο παρκέ. Έναν που μπορεί να πιστέψει πως στους 10 πόντους πίσω δεν γυρίζει το ματς. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε και όπως μου είπε χτες ο Νίκολα Βούισιτς, όλοι όσοι δουν το Final 4 οφείλουν να περιμένουν το αναπάντεχο.

Εμείς τους πιστεύουμε. Το γνωρίζουν και έχουν έρθει στην Τουρκία, όχι απλά να το ευχαριστηθούν αλλά και να μοχθήσουν για κάθε κατοχή και κάθε δευτερόλεπτο στο Σινάν.

Μπορείτε και εμείς σας πιστεύουμε…

ΥΓ1. Τέσσερις μέρες τώρα έχω σοβαρό πρόβλημα με το αριστερό μου αυτί. Ουσιαστικά είμαι κουφός από το ένα. Ας περάσουν και ας με κουφάνουν εντελώς. Μεγάλη ταλαιπωρία τραβάω πάντως…

ΥΓ2 Η μόνη μου στεναχώρια είναι που βλέπω τους Χάκετ και Λοτζέσκι, χωρίς να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Αχ και να τους είχαμε σήμερα. Αν και δεν φοβάμαι όσους είναι εδώ.

ΥΓ3. Από το καλοκαίρι, που ήταν από τα πιο περίεργα των τελευταίων ετών, μέχρι και σήμερα έχουν συμβεί τόσα στραβά πράγματα. «Τώρα ή ποτέ» όπως λένε αρκετοί… Για να ξορκιστούν και τα φαντάσματα και η γκινια.

ΥΓ4 Μην είστε μικρόψυχοι. Αν στραβώσει το ματς μην βγάλετε χολή. Αν κερδίσουν πάλι, μην πετάξετε στα σύννεφα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι στο έδαφος. Τσάμπα θα πετάξετε… εκεί πάνω.

ΥΓ5. Πίστη και θετική ενέργεια παιδιά. Και όσοι έρθουν στο γήπεδο, για να είναι σίγουροι, ας ακολουθήσουν τις οδηγίες του Ολυμπιακού. Μην κάνουν τους έξυπνους. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα έχουν πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης

214 κανάλια θα δείξουν... Θρύλο

214 κανάλια θα δείξουν... Θρύλο

Εκπληκτικά τα νούμερα του φετινού Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, 214 κανάλια θα το καλύψουν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

«Ελπίζουμε να το επαναλάβουμε»

«Ελπίζουμε να το επαναλάβουμε»

Ο Ντάνιελ Χάκετ έχρισε φαβορί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά στάθηκε και αυτός στην καλή παράδοση που έχει «χτίσει» ο Ολυμπιακός σε αυτούς τους αγώνες.

Πρωινό χαλάρωμα στο γήπεδο (vid)

Πρωινό χαλάρωμα στο γήπεδο (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν το... ζέσταμά τους στην Πόλη, ενόψει του αγώνα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που γίνεται το απόγευμα.