Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμους, ψημένους και με ευρωπαϊκό μυαλό!

Ετοιμους, ψημένους και με ευρωπαϊκό μυαλό!
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 - 19:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η σεζόν που τελείωσε δίδαξε πολλά… Σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, όπως έμπρακτα βλέπετε από τις κινήσεις του, άλλαξε πλεύση. Αλλαξε ρότα. Απο-αμερικανοποιείται, ή για να το θέσουμε πιο σωστά, εμπλουτίζει το ρόστερ του με το ευρωπαϊκό στοιχείο, με έμπειρους και ψημένους παίκτες στην Ευρωλίγκα, αν μιλάμε για Αμερικανούς κι όχι πρωτάρηδες που πολλές φορές το ρίσκο να βγουν είναι μεγαλύτερο. Να κολλήσουν με τους υπόλοιπους, να εγκλιματιστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Γκριν, για παράδειγμα, είναι μία τέτοια περίπτωση. Αρτιος σκόρερ, αλλά δημιουργεί για τον εαυτό του. Το… μπουκάρω και ό,τι βγει δεν το απέβαλε από το παιχνίδι του, δεν βοήθησε γενικότερα αυτό το στυλ την ομάδα, πέραν του πολύ καλού του σουτ από μακριά.

Γι’ αυτό και άλλαξαν ρότα στον Πειραιά, γι’ αυτό και πολλούς ακόμη τους παραξενεύουν οι κινήσεις τους, κυρίως οι παίκτες που δεν ανανέωσαν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση, αποφάσισαν -από τη στιγμή που υπάρχουν επιλογές και είχαν αυτή τη δυνατότητα- να ενισχυθούν με παίκτες περισσότερο έμπειρους και ψημένους στην Ευρωλίγκα, έτοιμους, με το ρίσκο να είναι μηδαμινό και με καθαρά ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Ο Στρέλνιεκς είναι ένας τέτοιος παίκτης στη θέση του Γκριν, έχοντας το «πακέτο». Πολύ καλό σουτ, δημιουργία, περισσότερες δουλειές στο παρκέ, κυρίως παίκτης συνόλου.

Ο Τιγί είναι σαφέστατα ακόμα ένας. Μετά τη Γιούτα, βρίσκεται από το 2010 στην Ευρώπη, από το 2014 παίζει στην Ευρωλίγκα και φυσικά οι παρουσίες του καταμαρτυρούν πολλά για την επιλογή του. Αμφότεροι διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδες. Παίζει και αυτό τον ρόλο του σε παραστάσεις, εμπειρίες, μπασκετικό τρόπο σκέψης, λειτουργία μέσα στο σύνολο.

Αν θέλετε όμως να πάμε και στους Αμερικανούς, καθώς οι Πειραιώτες θέλουν ακόμα δύο θέσεις στην περιφέρεια (τον
«άσο» και το «2-3αρι)» να καλύψουν, βλέπετε πού έχουν επικεντρωθεί.

Ο Τζάκσον, που είναι η Νο 1 επιλογή, από το 2010 παίζει στην Ευρώπη (με τη Βίρτους Μπολόνια) και έξι χρόνια σερί αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Ο Γκρέιντζερ, αν και Ουρουγουανός, έχει ανατραφεί με το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην Εστουντιάντες (έξι χρόνια), θητεία στη Μάλαγα, στην Εφές… 4 σερί χρόνια στην Ευρωλίγκα εν ολίγοις.

Είναι όλοι τους παίκτες έτοιμοι. Παίκτες, Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί, που γνωρίζουν άριστα την ευρωπαϊκή νοοτροπία, τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, το μυαλό που χρειάζεται και τη σκέψη.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωσε Τιλί η ΚΑΕ

Ανακοίνωσε Τιλί η ΚΑΕ

Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Κιμ Τιλί προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η ΚΑΕ Ολυμπιακός, επισημοποιώντας τη συμφωνία με τον Γάλλο.

«Πύργος» Τιλί! (vids)

«Πύργος» Τιλί! (vids)

Ο παίκτης που θα είναι μαζί με τον Πρίντεζη στη θέση «4». Ο άνθρωπος που με το ύψος του (2.11μ.), μπορεί να «γκρεμίσει» κάθε αντίπαλο.