Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ντόμινο» στην Ευρώπη με τους κοντούς!

«Ντόμινο» στην Ευρώπη με τους κοντούς!
Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017 - 08:46

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η φροντ λάιν του Ολυμπιακού έκλεισε με την απόκτηση -μετά του Γιώργου Μπόγρη- και του Κιμ Τιλί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει έξι ψηλούς (σε «4» και «5») στη διάθεσή του και να αναμένει φυσικά την οριστικοποίηση της παραμονής των Νίκολα Μιλουτίνοφ (20 Ιουλίου) και Κεμ Μπιρτς (10 Ιουλίου), καθώς έχουν NBA out στα συμβόλαιά τους. Οι ενδείξεις πάντως είναι θετικές…

Δύο θέσεις έμειναν ανοικτές, λοιπόν, για να καλυφθούν. Στην περιφέρεια, στον «άσο» και στο «2-3», καθώς φέτος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να έχει πέντε έτοιμα γκαρντ αφού η σεζόν δεν βγαίνει διαφορετικά.

Στον Πειραιά κινούνται καταλλήλως για την ενίσχυση της ομάδας και όπως θα έχετε διαπιστώσει έχουν ρίξει τα δίχτυα τους σε κάθε περίπτωση που τους ενδιαφέρει, αλλά και που αγωνιστικά «κολλάει». Οι Ισπανοί έκαναν λόγο και όχι τυχαία για πρόταση του Ολυμπιακού (όπως και της Φενέρ) για τον Αντουάν Ντιό ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία με τη Βαλένθια. Αυτός μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι και ο λόγος για τον οποίο τρενάρει την ανανέωση της συνεργασίας του για ακόμη δύο χρόνια με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται από το 2015.

Γενικότερα στην Ευρώπη έχει σχηματιστεί ένα… παζλ στους κοντούς, ένα ντόμινο, καθώς οι αξιόπιστες και ποιοτικές λύσεις δεν είναι πολλές. Ο Ααρον Τζάκσον, για παράδειγμα, ο οποίος φυσικά και βρίσκεται ακόμα στη λίστα του Ολυμπιακού και μάλιστα σε περίοπτη θέση, απέρριψε και δεύτερη πρόταση από την Μπαρτσελόνα, καθώς θα μιλήσει με δύο ομάδες του ΝΒΑ. Περιμένει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που έχει για να αγωνιστεί εκεί γνωρίζοντας πως θα έχει καλές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τα έβαλαν κάτω οι Ισπανοί λοιπόν για τον Τζάκσον:

à2 εκατ. δολάρια (λίγο λιγότερα είναι βέβαια) για 2 χρόνια από τον Ολυμπιακό.

à 2,5 εκατ. δολάρια για 2 χρόνια από την Εφές.

à 1,8 εκατ. δολάρια για 2 χρόνια από την Μπαρτσελόνα.

à 2,5 εκατ. δολάρια για 2 χρόνια από την Ολίμπια Μιλάνο.

Στο «στόχαστρό» της τον έχει και η Μπάμπεργκ η οποία ενδεχομένως να έχει κάνει πρόταση και αυτή, αλλά πιέζουν και οι Κινέζοι, που του άπλωσαν 2,2 εκατ. δολάρια… για έναν χρόνο. Δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανείς αυτή την πρόταση. Η τελευταία της Μπαρτσελόνα δεν έφτασε σύμφωνα με τους Ισπανούς ούτε το… ήμισυ.

ΟΙ Καταλανοί δεν φτάνουν τα ακατέβατα λεφτά του Σέιν Λάρκιν για τον οποίο ενδιαφέρον έχει δείξει και η ΤΣΣΚΑ, αλλά περιμένει τις εξελίξεις με τον Μίλος Τεόντοσιτς (για ΝΒΑ). Ζητάει 1,5 εκατ. δολάρια ετησίως, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει το 1,2 τον χρόνο και περιμένει, δεν έχει αποσύρει την πρότασή του, ενώ η Μπασκόνια είναι έτοιμη να ανεβάσει και αυτή την προσφορά της για να τον κρατήσει.

Οι Βάσκοι βέβαια πολιορκούν και τον Τζέισον Γκρέιντζερ, στον οποίο έχει κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός, ανάλογη με αυτή στον Τζάκσον, ωστόσο κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται τώρα με τον Ουρουγουανό για την Ισπανία. Η Μάλαγα του είχε βάλει όρο πριν φύγει για την Εφές, πως αν επέστρεφε στην Ισπανία, να μπορούσε να ισοφαρίσει την προσφορά για να τον κάνει δικό της και πάλι. Τον θέλουν στην Ανδαλουσία, έχει κάνει δηλώσεις σχετικά ο πρόεδρος, αλλά και ο Ζοάν Πλάθα, και θα έχουν περιθώριο πέντε ημερών ώστε να ισοφαρίσουν την πρόταση της Μπασκόνια ή άλλης ισπανικής ομάδας. Δύσκολο να τη φτάσουν, ενώ και η «Opinion de Malaga» αναφέρει πως θα είναι πιο εύκολο να πάει ο παίκτης στον Ολυμπιακό ή σε άλλη δύναμη της Ευρώπης.

Οπως μπορείτε να καταλάβετε γίνεται ένας χαμός, μιλάμε για μία αλυσίδα εξελίξεων την οποία εγκλωβίζει στις περιπτώσεις του Τζάκσον και του Γκρέιντζερ το ΝΒΑ. Ανοιξε και επίσημα η αγορά από την 1η Ιουλίου και οι παίκτες περιμένουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο ώστε να εξασφαλίσουν ένα συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης

Δεν ασχολείται με Γιόβιτς

Δεν ασχολείται με Γιόβιτς

Τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τον Γιόβιτς έβαλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Με Ρίγα, Μπεσίκτας και Χορζόφ (pic)

Με Ρίγα, Μπεσίκτας και Χορζόφ (pic)

Πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η κλήρωση του Eurocup, με τις γυναίκες του Ολυμπιακού να κληρώνονται με τις Λετονές, τις Τουρκάλες και τις Πολωνές.