Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κουαρτέτο των γκαρντ

Το κουαρτέτο των γκαρντ
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 - 11:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Από την στιγμή που ο Ερικ Μακόλουμ έβαλε φέσι για χάρη της Αναντόλου Εφές, ο Ολυμπιακός αναζητά τον ιδανικότερο στόχο για να καλύψει την θέση του πλέι μέικερ δίπλα στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Η επιθυμία είναι γνωστή. Γκαρντ που να σκοράρει, να έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα και πάνω από όλα να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Οι βασικές επιλογές του Θρύλου λοιπόν είναι δύο και αυτές συνδέονται μεταξύ τους. Ο λόγος για τους Ταϊρίς Ράις και Τζέισον Γκρέιντζερ. Τον δεύτερο τον είχαμε απορρίψει από αυτήν την λίστα και αυτό γιατί μέχρι και προχτές το βράδυ, οι πιθανότητες τον έφερναν στην Μπασκόνια.

Τι άλλαξε; Η απόφαση του Κερεχέτα, ισχυρού άντρα των Βάσκων, που μάτσαρε την προσφορά της Μπαρτσελόνα τον Λάρκιν και λογικά τον κρατάει στην Βιτόρια. Αυτό λοιπόν αναγκάζει τον Γκρέιντζερ σε αναζήτηση ομάδας και τον Ολυμπιακό να καιροφυλαχτεί. Είναι από τους παίκτες που αρέσει στον Σφαιρόπουλο και ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του. Από την άλλη, ο Θρύλος είναι και στην… γωνία και για τον Ταϊρίς Ράις. Γιατί κυκλοφορεί η φήμη, πως η Μπαρτσελόνα επωφεληθεί την επιθυμία του Γκρέιντζερ για επιστροφή στην χώρα της γυναίκας του, την Ισπανία και να κινηθεί να τον αποκτήσει. Τότε ο Ράις θα αποζημιωθεί και ως ελεύθερος θα ψάξει τον επόμενο σταθμός της καριέρας του.

Αυτοί λοιπόν είναι οι βασικοί στόχοι του Ολυμπιακού, που περιμένει τις εξελίξεις, αλλά όχι για πολύ ακόμα.

Στο ραντάρ των Πειραιωτών που έχουν πραγματοποιήσει και κρούση απαιτήσεων είναι οι Ντουάιτ Μπάικς και Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο δεύτερος όντας στα 31 του, έχει εμπειρία Ευρωλίγκας (έπαιζε μαζί με τον Χάινς στην Μπάμπεργκ), ενώ ο πρώτος που… υπερισχύει στους παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έπαιξε για λίγο στην Βαλένθια, που είχε παίξει με την Βαλένθια την σεζόν 2014-15 στην Ευρωλίγκα μόλις τρία παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 12 πόντους. Μάλιστα είχε αγωνιστεί και απέναντι στον Ολυμπιακό στην Ισπανία σκοράροντας 11 πόντους στην επικράτηση το Θρύλου με 71-68. Οπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα είναι ρευστά, ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις με τους Γκρέιντζερ και Ράις και έχει ανοιχτους τους ορίζοντες του και για τους «κομμένους» του ΝΒΑ μήπως προκύψει κάποιος παίκτης που ταιριάζει στα «θέλω» της ομάδας και των απαιτήσεών της.

Διαβάστε επίσης

Ερχεται ο ΜακΛίν

Ερχεται ο ΜακΛίν

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου αναμένεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη στις 16:30.

Χρόνια πολλά Πρόεδρε! (pic)

Χρόνια πολλά Πρόεδρε! (pic)

Ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά στον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του - Υγεία και πάντα επιτυχίες!

Σε τουρνουά στην Κρήτη

Σε τουρνουά στην Κρήτη

Όπως έγραψε στο twitter ο γνωστός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ, ο Ολυμπιακός θα μετάσχει μαζί με άλλες ομάδες σε τουρνουά στην Κρήτη.