Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στοχευμένες οι κινήσεις ενίσχυσης

Στοχευμένες οι κινήσεις ενίσχυσης
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 - 23:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Κάθε ομάδα χρειάζεται όμως προσθαφαιρέσεις όταν η χρονιά δεν έχει κλείσει καλά. Όχι δεν αντιφάσκουμε, καθώς νωρίτερα γράψαμε ότι ο Ολυμπιακός είχε μία επιτυχημένη σεζόν. Στο συνολικό της κομμάτι, η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη, καθώς δεν έφτασε κανένας τίτλος στα γραφεία της ομάδας. Για να γυρίσει αυτό, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε κινήσεις ουσίας, με κατάλληλη στόχευση και βάσει πλάνου. Αρχικά πρόσθεσε στις τάξεις του τον Γιάνις Στρέλνιεκς.

Εναν γκαρντ «δολοφόνο» από την περιφέρεια, που έχει άνεση στην οργάνωση, εκτελεστικές ικανότητες στην επίθεση και δυνατή αμυντική συνεισφορά. Μαζί του κατέφθασε ο Κιμ Τιλί, ένας παίκτης αποκάλυψη πέρσι για την Μπασκόνια, που θα δώσει ανάσες ποιότητας στον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Γάλλος φόργουορντ-σέντερ θα δώσει λύσεις στο «4» όσο και στο «5». Στο πλευρό του θα έχει συχνά τον Τζαμέλ ΜακΛίν που είναι και το τελευταίο απόκτημα του Θρύλου μετά την φυγή για το ΝΒΑ από τον Κεμ Μπιρτς.

Ενα δίδυμο που θα το δούμε πολύ συχνά στο παρκέ, με τον έναν να καλύπτει τις αδυναμίες του άλλου. «Κολλούν» ιδανικά, έχουν την άνεση να αλλάζουν σε κάθε μαρκάρισμα και ο Σφαιρόπουλος πιστεύει υπερβολικά στο δέσιμο που μπορεί να προκύψει από τους δύο παίκτες. Τελευταίος, αλλά όχι καταϊδρωμένος, ο Γιώργος Μπόγρης. Ο Ελληνας σέντερ επέστρεψε στην χώρα του και θα κληθεί να προσδώσει πόντους στην ομάδα του, αντί του Πάτρικ Γιανγκ που ουδέποτε δεν κατάφερε να επανέλθει από τον τραυματισμό του. Ο «Μπογρίνιο», εκτός του ότι ενισχύει το ελληνικό στοιχείο, αναμένεται να βοηθήσει με την εμπειρία του τον Ολυμπιακό και να είναι παίκτης του προπονητή.

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως

Να είμαστε όμως και αντικειμενικοί. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει ενόψει της νέας σεζόν. Δεν είναι μονάχα το γεγονός πως ψάχνει τον παίκτη στον «άσο», μία υπόθεση που έχει αλλάξει από πόσα κύματα και ο ένας υποψήφιος διαδέχεται τον άλλον. Είναι και η υπόθεση του Μιλουτινοφ, που θα χρειαστούν ακόμα το πολύ 4 μέρες για να διαλευκανθεί. Στην απευκταία περίπτωση που Σέρβος μετακομίσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Κίνηση αρχικά με ρίσκο και στην συνέχεια με… αγκάθια για την συνοχή της ομάδας ενόψει μίας σεζόν που από τις πρώτες αγωνιστικές θα είναι αναγκαία τα θετικά αποτελέσματα.

Για να εξηγούμαστε. Ο Θρύλος σε περίπτωση που ο Μιλου φύγει θα φτάσουν τις εφτά μεταγραφές και ο Σφαιρόπουλος θα βάλει ότι… μαγικό έχει για να πετύχει η μαγιά.

Καθώς στην προετοιμασία του συλλόγου θα επικρατεί για καιρό λειψανδρία, με τους περισσότερους παίκτες του ρόστερ να είναι εκτός ελέω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές τους ομάδες. Σε αυτό το κομμάτι θα αναγκαστεί ο Ολυμπιακός να πραγματοποιήσει αυτην την σοβαρότατη περίοδο για τις ομάδες με βοηθητικούς παίκτες και νεαρούς από την Ακαδημία. Αρα θα μονταριστεί αργά, κάτι που πάντα ελλοχεύει κινδύνους. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα ήθελαν ένα άσχημο ξεκίνημα, ειδικά αν παρατηρήσει κανείς πως στις αρχές της σεζόν έχουμε συνηθίσει να κρίνεται και το κύπελλο Ελλάδος. Ενας θεσμός που έχει να κατακτηθεί από το 2011 και λείπει υπερβολικά από τους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός και η Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός και η Ευρωλίγκα

Η στελέχωση του Θρύλου, οι ανάγκες και η διοργάνωση, που έχει χάσει μπόλικη από την αίγλη της και φέρνει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο για φέτος.

Εβδομάδα εξελίξεων για τον Μιλουτίνοφ

Εβδομάδα εξελίξεων για τον Μιλουτίνοφ

Τα «σπιρούνια» έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ και μέχρι το τέλος της 20ης μέρας του Ιούλη οφείλουν να πληρώσουν την ρήτρα του, εάν θέλουν να τον αποκτήσουν.