Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμες για την υπέρβαση!

Ετοιμες για την υπέρβαση!
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 - 10:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Δύο σεζόν έχει σαρώσει τα πάντα στην Ελλάδα. Πέρσι ο Ολυμπιακός, για πρώτη φορά πέρασε τα στενά όρια της χώρας μας και πραγματοποίησε το ξεπέταγμα του στην Ευρώπη, αγωνίστηκε στο Eurocup, κατάλαβε τα λάθη του και την επόμενη σεζόν στοχεύει ακόμα υψηλότερα.

Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οι «ερυθρόλευκες» με την ανακοίνωση του Κώστα Μίσσα ως τεχνικού διευθυντή στην ομάδα, απέδειξαν πως η χρονιά που έρχεται, περιστοιχίζεται από πολλές φιλοδοξίες. Ο Ολυμπιακός με τον έμπειρο τεχνικο στο πλευρό του και την Ελένη Καπογιάννη στον πάγκο μαζί με τους συνεργάτες της, θα προσπαθήσουν να φέρουν στο Λιμάνι ακόμα περισσότερες επιτυχίες για τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα.

Στον Θρύλο συνεχίζει η Εβίνα Μάλτση που θα διανύσει τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου της στον Πειραιά. Μαζί της η Στέλλα Καλτσίδου που ανανέωσε, όπως και οι Εβίνα Σταμάτη, Τάνια Χαλιβέρα και Αφροδίτη Κοσμά. Στο ρόστερ ανήκουν οι Ιβόν Άντερσον, Αγγελική Νικολοπούλου, Αννα Σπυριδοπούλου, Μίρνα Μάζιτς ,Κατερίνα Σωτηρίου, Βικτόρια Μακόλι και η άρτια αφηχθείσα από τον δανεισμό της στον Αθηναϊκό, Άνθή Μπαλτά.

Οι «ερυθρόλευκες» και φέτος θα αγωνίζονται όπως όλα δείχνουν στο κλειστό της Γλυφάδας σε Ελλάδα και Eurocup. Για την Ευρώπη ο Θρύλος κληρώθηκε με τις Μπεσίκτας (Τουρκία), ΤΤΤ Ρίγα (Λετονία) και Γκορζόβ (Πολωνία), σε έναν απαιτητικό όμιλο. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκινάει κοντά στις 20 Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στην Ραγκούσα στην Ιταλία για φιλικά προετοιμασίας και εννοείται προπονήσεις, ενώ στην Γλυφάδα με την επιστροφή της αποστολής στην χώρα μας θα δώσει και άλλα τρία παιχνίδια (15 με 17 Σεπτεμβρίου). Αυτά θα είναι με ξένες ομάδες αλλά και με την Εθνική Νορβηγίας, ένα παιχνίδι που θα είναι για τον Δημήτρη Μπασούρη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Εκεί θα μπουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν, με τον Ολυμπιακό να θέλει εκτός από την Ελλάδα να πραγματοποιήσει μία σεζόν αντάξια του ονόματός του και του κύρους του στην Ευρώπη.

Δανεικές και αποχωρήσεις

Όπως έρχονται αθλήτριες, έτσι μοιραία κάποιες αποχαιρετούν τις ομάδες τους και ψάχνουν νέους προορισμούς. Από τις νταμπλούχες Ελλάδος λοιπόν δεν θα συνεχίσουν αρκετές από τις παίκτριες που έφεραν τους τίτλους στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Αρχικά η Λινέτα Κάιζερ που είναι αυτήν την περίοδο στο WNBA και τους Κοννέκτικατ Σανς, ενώ η Λικέντρα Τζόνσον είτε πάει προς Τουρκία είτε μένει Ελλάδα (Πρωτέας και Φάρος θέλουν να την αποκτήσουν). Οσο για τις ελληνίδες, από τον Ολυμπιακό αποτελούν παρελθόν οι Ολγα Χατζηνικολάου και Νατάσα Γκοτζή, με την τελευταία ακόμα να μην είναι και σίγουρη.

Με υποσχετική θα δοθούν (κάποιες ήδη δόθηκαν) οι Ρούλα Καλογήρου (Φάρος Κερατσινίου), Πέλυ Παπαμιχαήλ (Φάρος), ΜαριΡόζα Μπόνη (Πανιώνιος) και Στέλλα Φουράκη, η οποία θα αγωνιστεί στον Σπόρτινγκ όπως και η αδερφή της Βάσω.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν αρκετές από αυτές για αυτό υπάρχει η πιθανότητα να επαναληφθεί η περίπτωση της Ανθής Μπαλτά που διέπρεψε στην ομάδα της καρδιάς της μετά την πάρα πολύ θετική χρονιά που πραγματοποίησε στον Αθηναϊκό.

MAZITΣ

Εχοντας περάσει από την χώρα μας και με μπόλικη ευρωπαϊκή εμπειρία, η Μίρνα Μάζιτς θα καλύψει μία από τις θέσεις των ψηλών της Ελένης Καπογιάννη. Η διεθνής Κροάτα (ημερομηνία γέννησης 24/12/1985) έχει ύψος 1,88μ και προέρχεται από την Αγκούσπορτ, όπου και αγωνιζόταν από το 2014. Μία ποιοτική μεταγραφή που θα προσθέσει πόντους και όγκο στην ρακέτα για τις «ερυθρόλευκες».

ΜΑΚΟΛΙ

Ψηλή στο 1,93μ για το γυναικείο μπάσκετ είναι απλά επένδυση με σίγουρα αποτελέσματα. Για αυτό ο Ολυμπιακός απέκτησε την Βικτόρια Μακόλι, που θα τραβήξει το κουπί στο «5». Η 27χρονη σέντερ, έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία της στο WNBA με τις ομάδες των Ιντιάνα Φίβερ, Σικάγο Σκάι και Κονεκτικατ Σαν, έρχεται από μία γεμάτη σεζόν στην Γαλλία με τη Νις που είχε κάτι παραπάνω από 15 πόντους μέσο όρο.

ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Μία από τις αθλήτριες που σας αποκάλυψε ο «ΓΑΥΡΟΣ». Η Ιβόν Άντερσον θα είναι η βασική πλέι μέικερ του Θρύλου για τη νέα χρονιά. Με ύψος 1,70μ., η γεννηθείσα στις 8 Μαρτίου 1990 στο Σπρίνγκντεϊλ του Αρκάνσας, θα δώσει λύσεις στην περιφέρεια και την οργάνωση της ομάδας, έχοντας και αυτή γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχοντας παίξει σε Τορίνο (2015-16) και πέρσι στην Γαλατάσαραϊ.

ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Το μεγάλο μπαμ μέσα από τις Ελληνίδες με διαφορά ήταν η Κατερίνα Σωτηρίου. Η 33χρονη φόργουορντ είναι από τις αθλήτριες που θα κοσμήσουν με την παρουσία της τα γήπεδα της Α1 (όπως και παλιά) αλλά και του Eurocup. Βλέπει τον κόσμο από το 1,86μ. και για δύο χρόνια έπαιζε στην ιταλική Μπαττιπάλια. Ποστ παιχνίδι, τρίποντο και ψυχή μερικά από τα πράγματα που θα προσφέρει.

ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Από την Βούλα στην οικογένεια του καμαριού του Πειραιά. Η Αννα Σπυριδοπούλου, θα είναι από τις αθλήτριες που θα βοηθήσουν στο «3» και στο «4». Μετά τον Πρωτέα θα αγωνιστεί στις Πειραιώτισσες και θα δώσει ποιοτικές λύσεις με το «φαρμακερό» της σουτ από τα 6,75μ. Η 29χρονη φόργουορντ προσφέρει πολλά και θα το καταλάβουν όσοι την δουν από κοντά.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την θαυμάσαμε με την Εθνική, θα την θαυμάζουμε και στον Ολυμπιακό. Η Αγγελική Νικολοπούλου μετά από την σταδιοδρομία της στον Πρωτέα Βούλας, θα είναι παλεύει για τίτλους στον Θρύλο. Η 26χρονη ύψους 1,78μ. γκαρντ θα παίζει τόσο στον «άσο» όσο και στο «δύο» και είναι μία επένδυση και για το μέλλον των «ερυθρόλευκων» καθώς είναι άκρως ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη.

Διαβάστε επίσης