Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηττα και δεύτερη θέση για την Εθνική Νέων

Ηττα και δεύτερη θέση για την Εθνική Νέων
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017 - 23:46

Με βαριά ήττα 81-61 από τη Λιθουανία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ εφήβων η Εθνική μας ομάδα.

Μία ήττα η οποία δεν στέρησε την πρόκριση στην επόμενη φάση, απλώς έστειλε τους διεθνείς μας στο δρόμο της Λετονίας για τους «16» της διοργάνωσης και σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στο νικητή του Τουρκία-Ουκρανία στα προημιτελικά.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς απέναντι στους Λιθουανούς αλλά ένα τρομερό μπλακ-άουτ στη δεύτερη περίοδο έφερε τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι. Σκοράροντας μόλις έξι πόντους έναντι 23 των Λιθουανών βρέθηκε πίσω σκορ με μια διαφορά 14 πόντων στο ημίχρονο.

Τη διαφορά αυτή οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να την καλύψουν. Ίσα-ίσα που την είδαν να ανεβαίνει και να ξεπερνά ακόμη και τους 20 πόντους (78-57) περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Καλαϊτζάκης με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, η οποία είχε κακά ποσοστά στα σουτ και αρκετά λάθη. Μόλις 21 εύστοχα σουτ στα 62, εκ των οποίων πέντε τρίποντα στα συνολικά 22 που εκτέλεσαν οι διεθνείς μας. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βέλιτσκα ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι περίοδοι: 25-22, 6-23, 11-19, 19-17

Διαβάστε επίσης

Νέα κίνηση για Έντι!

Νέα κίνηση για Έντι!

Νέα κίνηση έκανε για τον Τζάρελ Έντι ο Ολυμπιακός, όπως γράφει ο «ΓΑΥΡΟΣ» και φαίνεται πως τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.