Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλο το στόρι με Τζαρέλ Έντι και Ολυμπιακό!

Όλο το στόρι με Τζαρέλ Έντι και Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017 - 11:07

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Επειδή αρχή μας είναι να γράφουμε και κυρίως να σας παρουσιάζουμε τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι και να μην υπάρχει ούτε μπέρδεμα ούτε ανακατωσούρα, πάμε να μπούμε απευθείας στην ουσία και να ξεδιαλύνουμε και πάλι την υπόθεση του παίκτη στο «2-3» που θέλει να προσθέσει ο Ολυμπιακός ώστε να ολοκληρώσει το ρόστερ του, αλλά και κατ’ επέκταση του Τζαρέλ Έντι, τον οποίο έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος!

Τις τελευταίες ημέρες σας αποκαλύψαμε τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού στον 25χρονο Αμερικανό (2.01μ.) πρώην φόργουορντ των Φοίνιξ Σανς και απόφοιτο του Βιρτζίνια Τεκ, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί αρκετά η απόσταση που χώριζε τις δύο πλευρές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με τη νέα πρόταση του Ολυμπιακού οι δύο πλευρές ήρθαν κοντά αλλά όχι σε σημείο για οριστική συμφωνία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κοστολογήσει για τον παίκτη, τον ρόλο και τον χρόνο που τον προορίζουν, αυτά τα λεφτά και δεν δείχνουν διάθεση να ανέβουν. Γιατί πολύ απλά πιστεύουν πως κάτι παραπάνω θα είναι υπερβολή, ενώ ταυτόχρονα, όπως τονίζουν «δεν βιαζόμαστε»!

Θα αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό; Ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται» να κλείσει παίκτη σε αυτή τη θέση με αυτόν τον ρόλο (των 10-15 λεπτών) όπως ας πούμε βιάζονταν να κλείσει το γκαρντ (σ.σ. Ρόμπερτς). Εκεί που η θέση ήταν «γυμνή» πίσω από τον Μάντζαρη, εκεί που χρειάζονταν πάση θυσία παίκτη και όσο περνούσε ο καιρός οι καλές και αξιόπιστες λύσεις στέρευαν δραματικά.

Στο «2-3» έχει παίκτες. Δεν βιάζεται. Παίκτες μάλιστα οι οποίοι αυτοί θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Γι αυτό το τονίζουν συνεχώς πως έχουν όλο τον χρόνο για να πάρουν παίκτη, ακόμα κι αν αυτό γίνει σε ένα μήνα και έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Το ιδεατό θα ήταν να βρίσκονται όλοι από την αρχή, ωστόσο δεν πρόκειται να πάρουν παίκτη απλά για να πουν ότι… έκλεισαν το ρόστερ τους, ούτε να πληρώσουν λεφτά που πιστεύουν πως είναι υπερβολικά για παίκτη και για τον ρόλο που τον προορίζουν.

Πάμε να δούμε και την πλευρά του Τζαρέλ Έντι τώρα... Ο Αμερικανός συνεχίζει να έχει σε προτεραιότητά του τον Ολυμπιακό. Θέλει κάτι παραπάνω σε λεφτά, γι αυτό και δεν έχει επέλθει συμφωνία. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε, αν κατέβει αυτός τώρα, θα σφραγιστεί το όλο θέμα θετικά.

Ο Έντι με το φαρμακερό τρίποντο, είχε μιλήσει στο Λας Βέγκας με τον Σφαιρόπουλο και ενθουσιάστηκε με τα όσα άκουσε. Τον συναρπάζει η ιδέα του Ολυμπιακού και της Ευρωλίγκας ωστόσο πιστεύει ότι είναι γι ακόμα μεγαλύτερο ποσό απ’ όσα του προσφέρει ο Ολυμπιακός.

Εδώ να σημειώσουμε κάτι… Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν είναι μεγάλη, δεν είναι αγεφύρωτη…

Ο Έντι λοιπόν έχει την πρόταση του Ολυμπιακού, τον οποίο συνεχίζει να θέτει σε προτεραιότητα, ενώ έχει και τρεις προσκλήσεις από ομάδες του ΝΒΑ για camp. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μιλάμε για try outs αλλά για συμβόλαιο. Αυτό το συμβόλαιο μπορεί να είναι εγγυημένο ή μερικώς εγγυημένο, μηνιαίο, 10ήμερο κ.ο.κ. Όταν ο Έντι δεν έχει τρελαθεί για καμία από αυτές τις τρεις προσκλήσεις καθώς δεν συμπεριλαμβάνει καμία τους όρους που θέλει και ουσιαστικά τις έχει αρνηθεί, σαφέστατα καταλαβαίνετε πως μιλάμε για μικρά συμβόλαια με καμία ασφάλεια και εγγύηση.

Πέραν των προσκλήσεων από τις τρεις ομάδες του ΝΒΑ και φυσικά της πρότασης του Ολυμπιακού, ο Έντι έχει προσφορά και από την Μπασκόνια, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή των «ερυθρόλευκων», ενώ σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχει και από την Κίνα.

Εν κατακλείδι… Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την προσφορά του και περιμένει απάντηση, εξετάζοντας παράλληλα περαιτέρω την αγορά και για άλλες περιπτώσεις που θα τον ενδιέφεραν. Ο Έντι από την πλευρά του έχει σε προτεραιότητα τον Ολυμπιακό, καθώς η δυναμική του, η ιστορία του και οι στόχοι του δεν έχουν σχέση με της Μπασκόνια, ωστόσο θα ήθελε λίγο μεγαλύτερη προσφορά. Σε αυτό ακριβώς το σημείο λοιπόν βρισκόμαστε!!

Διαβάστε επίσης

«Χαζομπαμπάς» ο Πρίντεζης!

«Χαζομπαμπάς» ο Πρίντεζης!

Από τα ξημερώματα ανήκει κι αυτός στο... κλαμπ, καθώς η σύντροφός του, Στέλλα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.