Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Οι πρόεδροι και οι προπονητές κάνουν το καλύτερο για την ομάδα»!

«Οι πρόεδροι και οι προπονητές κάνουν το καλύτερο για την ομάδα»!
Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017 - 22:45

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΟΥΣΚΟ

Επέστρεψε στην Εθνική, μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω τραυματισμού. Ο Κώστας Παπανικολάου νιώθει όμως σαν να μην έλλειψε ποτέ. Εχει μεγάλη όρεξη για δουλειά και υψηλούς στόχους, τους οποίους θα πρέπει ωστόσο, όπως ανέφερε και ο ίδιος, να κάνουν πράξη εκείνος και οι συμπαίκτες του εντός του παρκέ. Ο 27χρονος διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τις φιλοδοξίες με την «γαλανόλευκη», τονίζοντας ότι το μετάλλιο αποτελεί τον μεγάλο στόχο, ενώ επίσης, αναφέρθηκε στον Κώστα Μίσσα, τον οποίο γνωρίζει καλά από τις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά και τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά η συνέντευξη του «Παπ»…

Πέρυσι έκανες μία εξαιρετική χρονιά. Πόσο εύκολο είναι να μπορέσεις να διατηρηθείς στο ίδιο αν όχι και σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο το καλοκαίρι με την Εθνική;

«Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Βέβαια, εμείς που είμαστε εδώ έχουμε ξεχάσει τι έγινε μέσα στη χρονιά. Είμαστε στην Εθνική για να βοηθήσουμε ο καθένας όσο μπορεί. Η Εθνική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τους συλλόγους και θα δώσουμε τα πάντα, προκειμένου να καταφέρουμε να την οδηγήσουμε ξανά στις επιτυχίες και να πετύχουμε κάτι όμορφο για τη χώρα μας».

Τον νέο προπονητή της Εθνικής, τον Κώστα Μίσσα τον γνωρίζεις από τις μικρές εθνικές ομάδες, θεωρείς ότι είναι μία από τις ιδανικότερες λύσεις για να σας οδηγήσει σε ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ;

«Το αν είναι μία από τις ιδανικότερες λύσεις, δεν είμαι αρμόδιος να σου πω. Ομως, αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε 5 παιδιά εδώ, εγώ, ο Βαγγέλης, ο Κώστας Σλούκας, ο Μπόγρης και ο Νίκος Παππάς που ήμασταν μαζί στην τελευταία επιτυχία που κάναμε εμείς σαν ομάδα στη Ρόδο το 2009 και ευελπιστούμε ότι αυτό είναι κάτι το σημαδιακό. Είναι ένα γούρι αν θέλεις που θα μας βοηθήσει και φέτος».

Πριν από λίγες ημέρες είχες τα γενέθλιά σου. Το καλύτερο δώρο θα ήταν ένα μετάλλιο με την Εθνική;

«Εννοείται 100%. Όμως, εντάξει στα λόγια είναι εύκολο. Το θέμα είναι να βγάλουμε όλοι αυτή τη θέληση μέσα στο παρκέ και να πετύχουμε το στόχο μας μέσα στο γήπεδο».

Υπάρχει πίεση στην ομάδα από τις φιλοδοξίες που έχουν δημιουργηθεί για ένα μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση;

«Φιλοδοξίες υπάρχουν κάθε χρόνο στην Εθνική ομάδα και ο πήχης είναι ψηλά κάθε χρόνο. Το θέμα είναι αυτό που σου είπα να δουλεύεις σωστά και να έχεις χαμηλά το κεφάλι για να το βγάλεις όλο αυτό μέσα στο παρκέ και όταν χρειάζεται στις 31 Αυγούστου που θα ξεκινήσει η διοργάνωση».

Τέλος, στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πολλές και σημαντικές προσθήκες πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν, καθώς πολλούς από αυτούς τους γνωρίζεις, έχοντας παίξει πολλές φορές απέναντί τους;

«Σίγουρα η ομάδα κοιτάζει το καλύτερο δυνατό. Να σου πω την αλήθεια δεν ήμουν προετοιμασμένος αυτή τη στιγμή να σου μιλήσω για τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ και κοιτάζουμε το καλύτερο για τη χώρα μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και ο προπονητής μας κάνουν το καλύτερο δυνατό για να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη μπορεί και να είναι πιο έτοιμη του χρόνου».

Διαβάστε επίσης

Σούπερ Πρίντεζης στη νίκη της Εθνικής

Σούπερ Πρίντεζης στη νίκη της Εθνικής

Με 92-64 επικράτησε η Ελλάδα της Μεγάλης Βρετανίας, με τον άσο του Θρύλου να πετυχαίνει 12 πόντους-Από κοντά οι Αγραβάνης με 10, Παπαπέτρου με 9 και Παπανικολάου με 8 πόντους.

Ο χρόνος κυλάει υπέρ του Ολυμπιακού!

Ο χρόνος κυλάει υπέρ του Ολυμπιακού!

Οι «μεγάλοι» της Ευρωλίγκας δεν ψάχνουν παίκτη όπως αυτόν που αναζητούν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ όσο περνάει ο καιρός, οι αθλητές ρίχνουν τις απαιτήσεις τους – Παραμένουν Εντι και Τόμπσον στη λίστα, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει την… έκπληξη!

«Είναι θέμα χημείας»

«Είναι θέμα χημείας»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε μετά το φιλικό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, και ανέφερε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι υπερπλήρης.