Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μπάλα πλέον στον κόουτς!

Η μπάλα πλέον στον κόουτς!
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 - 14:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ρόστερ του και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η τελευταία προσθήκη μπορεί να άργησε λίγο -χρόνια είχε να πάρει παίκτη μήνα Αύγουστο- ωστόσο είναι αυτό που λέμε… «το καλό πράγμα αργεί να γίνει»! Οι «ερυθρόλευκοι» γέμισαν την ομάδα, έχουν πλέον μεγάλο «βάθος» πάγκου και ποιοτικές -έτοιμες- λύσεις που δεν αποτελούν «στοιχήματα» σε βαθμό του παρελθόντος, και κυρίως; Αφενός κάλυψαν θέσεις που «πονούσαν» (δύο χρόνια είχε να πάρει έτοιμο «τεσσάρι»), αφετέρου πρόσθεσαν αγωνιστικά στοιχεία στην ομάδα που απουσίαζαν. Ο κύριος άξονας στον οποίο κινήθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις επιλογές του ήταν η δημιουργία και το σκορ! Στοιχεία που πέρσι δεν έρεαν άφθονα στον Ολυμπιακό!

Το συμπέρασμα είναι, σε ένα καλοκαίρι… 9 κινήσεων, πως οι Πειραιώτες διατήρησαν τον ελληνικό τους κορμό, τη βάση της ομάδας, με τις ανανεώσεις των Πρίντεζη, Μάντζαρη και την επέκταση του Αγραβάνη (μην το ξεχνάτε αυτό, θα μπορούσαν τα δεδομένα να είναι διαφορετικά), διατήρησαν τον Μιλουτίνοφ που ήθελαν όσο τίποτα στο ρόστερ τους και απέκτησαν έξι (5 ξένους και έναν Ελληνα) παίκτες. Από το 2013-14 είχαν να πάρουν καλοκαίρι έξι παίκτες.

Παίκτες, το ξαναλέμε, έτοιμους, ψημένους, γνώστες της Ευρωλίγκας στα 4/6 αυτών, με σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια και με όσο το δυνατόν λιγότερο ρίσκο και μικρότερη απόδοση… «στοιχήματος» σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καθώς μην ξεχνάτε πως την Ευρωλίγκα αρκετοί την έμαθαν στον Ολυμπιακό. Τώρα, θα έχει μόνο τον Χόλις Τόμπσον και τον Γιώργο Μπόγρη ο οποίος όμως είναι γνώστης των… κατώτερων βαθμίδων (βλ. Eurocup, Fiba)!

Πλέον η μπάλα περνάει καθαρά στα χέρια των προπονητών και δη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Θα είναι δύσκολη η φετινή προετοιμασία, το έχουμε επισημάνει και πρόσφατα. Θα λείπουν αρκετοί διεθνείς στο Ευρωμπάσκετ, ενώ όταν μιλάμε για έξι νέους παίκτες, που αν βρίσκονται όλοι στη 12άδα έχουμε να κάνουμε με τη… μισή αποστολή, τότε εύλογα καταλαβαίνει κανείς πως ο χρόνος που θα χρειαστούν φέτος θα είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά, στο να «δέσουν», να βρεθούν μεταξύ τους, να βρουν την απαραίτητη χημεία, να συνεργαστούν μέσα στο παρκέ, να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Το ευτύχημα είναι πως από την αρχή της προετοιμασίας, ιδίως με τους Αμερικανούς που θα βρίσκονται και αυτοί από τις 21 Αυγούστου, θα είναι μαζί τους ο Βασίλης Σπανούλης! Αυτός που θα τρέξει τα παλιά συστήματα αλλά και τα… νέα, καθώς διαφοροποιήσεις θα έχουμε φυσικά και σε αυτόν τον τομέα. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ώστε να εκμεταλλευτεί τους παίκτες που έχει…

Διαβάστε επίσης

Δολοφόνος από το τρίποντο

Δολοφόνος από το τρίποντο

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον «μπόμπερ» του Θρύλου, Χόλις Τόμπσον, ο οποίος έχει τρομερά ποσοστά στο μακρινό σουτ.

Πιο δύσκολη η… διαχείριση!

Πιο δύσκολη η… διαχείριση!

Ο ανταγωνισμός στον Ολυμπιακό μεγάλωσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πρέπει να διαχειριστεί τους παίκτες του, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ικανοποιημένοι, αλλά και αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να τα δίνουν όλα σε κάθε προπόνηση.

«Catch & shoot»

«Catch & shoot»

Τα προτερήματα και οι αδυναμίες του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού, Χόλις Τόμπσον.