Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Δολοφόνος από το τρίποντο

Δολοφόνος από το τρίποντο
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 - 16:08

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Τελικά τους την έκανε ο μπασκετικός Ολυμπιακός. Εκεί που όλοι περίμεναν να κάνει την τελευταία του μεταγραφή με έναν παίκτη συμπληρωματικό πήγε και πήρε έναν παίκτη με μεγάλη θητεία στο ΝΒΑ που έρχεται στο ΣΕΦ και αν καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα μπορεί να γίνει για πλάκα ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Τόμπσον έρχεται με μεγάλο του όπλο το τρίποντο. Ποτέ δεν έχει πέσει στα χρόνια του στο ΝΒΑ κάτω από το 36% έξω από τη γραμμή, ενώ ο μέσος όρος του είναι κοντά στο 40%!

Μιλάμε, δηλαδή, για πραγματικό δολοφόνο από το τρίποντο που μπορεί εύκολα με την παρουσία του και μόνο στις πεντάδες του Σφαιρόπουλου να ανοίγει την άμυνα, να βγάζει αμυντικούς μακριά από το καλάθι και να δημιουργεί χώρο. Κάτι που βολεύει τον Σπανούλη αλλά και τον ίδιο τον Τόμπσον. Είναι γνωστό τι ζημιά μπορεί να κάνει ο Βασίλης αν του επιτρέψεις να μπουκάρει στο αντίπαλο καλάθι, ίδια ζημιά μπορεί να κάνει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού που είναι πολύ καλός στο ένας με έναν και πολύ γρήγορος.

Και, σε καμία περίπτωση, δεν έρχεται για να παίξει ρόλο συμπληρωματικό. Ο Τόμπσον έρχεται για να πρωταγωνιστήσει και να βοηθήσει και τους άλλους που παίζουν στη θέση του να γίνουν καλύτεροι. Μαζί με τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός έχει πια 3 παίκτες και σε αυτή τη θέση. Οτι δηλαδή συμβαίνει και στους ψηλούς και στους κοντούς. Αυξάνει ο ανταγωνισμός, αυξάνουν και οι λύσεις στα χέρια του Σφαιρόπουλου. Το μόνο που μένει να δούμε είναι πως αυτό το παιδί που έχει μάθει να παίζει στο ΝΒΑ θα προσαρμοστεί στη λογική του παιχνιδιού της Ευρώπης. Κοντός ψαλμός… Και καλό προπονητή έχει ο Ολυμπιακός και καλούς συμπαίκτες για να βοηθήσουν τον Τόμπσον να μπει γρήγορα στο κόλπο. Πάντως, με τα στοιχεία που έβαλε ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του κάνει μπαμ ότι ο Σφαιρόπουλος πάει να το στρίψει προς την επίθεση. Ολοι σουτάρουν, όλοι διακρίνονται για το επιθετικό τους ταλέντο. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να τους δούμε πώς θα δέσουν…

Διαβάστε επίσης

Πιο δύσκολη η… διαχείριση!

Πιο δύσκολη η… διαχείριση!

Ο ανταγωνισμός στον Ολυμπιακό μεγάλωσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πρέπει να διαχειριστεί τους παίκτες του, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ικανοποιημένοι, αλλά και αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να τα δίνουν όλα σε κάθε προπόνηση.

Η μπάλα πλέον στον κόουτς!

Η μπάλα πλέον στον κόουτς!

Οι προσθήκες είναι πάρα πολύ καλές, το ρόστερ ολοκληρώθηκε και αναλαμβάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ώστε να γίνουν… ΟΜΑΔΑ!