Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πιο δύσκολη η… διαχείριση!

Πιο δύσκολη η… διαχείριση!
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 - 17:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το πιο δύσκολο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν είναι η προετοιμασία με τους μισούς παίκτες να βρίσκονται στο Ευρωμπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος αυτής, ούτε η περίοδος που θα χρειαστεί ώστε να εντρυφήσουν στα νέα συστήματα που θα βγάλει για να δούμε διαφορετικά πράγματα από την ομάδα και κυρίως, όσον αφορά τις συνεργασίες, την κυκλοφορία και την επίθεση. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η διαχείριση των παικτών…

Ο Ολυμπιακός έχει δεκαπέντε παίκτες στο ρόστερ του και για τη 12άδα σε κάθε ματς, θα βγαίνουν εκτός οι μικροί Τολιόπουλος και Αρσενόπουλος αλλά και ακόμα ένας… έτοιμος. Στην Α1 θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για τον κόουτς, στα παιχνίδια με τους «μικρούς», καθώς θα δουλέψει φουλ το ροτέισον, θα ξεκουράζονται περισσότερο οι Σπανούλης και Πρίντεζης αλλά και όποιος άλλος το έχει ανάγκη και γενικότερα ο χρόνος θα αυξάνεται σε πολλούς.

Στην Ευρωλίγκα θα είναι όπως καταλαβαίνετε πιο ζόρικα τα πράγματα. Θα υπάρξουν σαφέστατα παιχνίδια που ο χρόνος σε κάποιους δεν θα είναι αρκετός, ενδεχομένως και να μην αγωνιστούν αν το επιτάσσει η ανάγκη του αγώνα και η τακτική για τον αντίπαλο, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα καλείται καθημερινά να τους κρατάει σε εγρήγορση όλους, να παίρνει το καλύτερο δυνατό από τον καθένα και να μην τους… «χάνει».

Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Ολοι ανεξαιρέτως, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο ανταγωνισμός μεγάλωσε όμως. Σε κάθε θέση υπάρχουν τρεις παίκτες, ιδίως από το «3» και πάνω, οπότε θα υπάρξουν και παράπονα, θα υπάρξουν και μούτρα.

Ο κόουτς θα κληθεί να τους διαχειριστεί ανάλογα, καθώς μιλάμε και για διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά και στον αντίποδα, όπως επισημάναμε και πριν λίγες ημέρες, θα πρέπει όλοι, μα όλοι να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό σε προπονήσεις και αγώνες. Γιατί πολύ απλά… όποιος αξίζει θα παίζει!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Δολοφόνος από το τρίποντο

Δολοφόνος από το τρίποντο

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον «μπόμπερ» του Θρύλου, Χόλις Τόμπσον, ο οποίος έχει τρομερά ποσοστά στο μακρινό σουτ.

Η μπάλα πλέον στον κόουτς!

Η μπάλα πλέον στον κόουτς!

Οι προσθήκες είναι πάρα πολύ καλές, το ρόστερ ολοκληρώθηκε και αναλαμβάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ώστε να γίνουν… ΟΜΑΔΑ!