Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σχήματα και «δίδυμα» που ιντριγκάρουν!

Σχήματα και «δίδυμα» που ιντριγκάρουν!
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 - 16:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα σχήματα του Ολυμπιακού την επικείμενη αγωνιστική σεζόν. Υπάρχουν, θεωρητικά πάντα, πολλές παραλλαγές αυτών τις οποίες μπορεί να δοκιμάσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κυρίως τα «δίδυμα» στην περιφέρεια. Μην πείτε ότι δεν περιμένετε να δείτε ένα «δίδυμο» Στρέλνιεκς και Τόμπσον… Τα δύο «φαρμακερά» χέρια των «ερυθρόλευκων», με τον Λετονό, όπως έδειξε και πάλι, στο πρώτο του φετινό παιχνίδι με την Εθνική του να μοιράζει… 8 ασίστ. Είπαμε, δεν σουτάρει μόνο, ίσα-ίσα που έχει στο μυαλό του πρώτα την καλή πάσα. Αλλά με αυτούς τους δύο μέσα, όπως και να ’χει, ιντριγκάρει και μόνο η σκέψη. Οπως ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το «δίδυμο» Ρόμπερτς και Σπανούλη. Να δούμε το πώς θα «δέσουν» αυτοί οι δύο, πώς θα ταιριάξουν, πώς θα συνεργαστούν, ακόμα και το αν θα «κατέβει» και πότε ο Τόμπσον στο «2» (κυρίως «3άρι») και ποιους θα έχει δίπλα του.

Σίγουρα θα υπάρξουν «δίδυμα» που θα ταιριάξουν καλά, που θα δέσουν περισσότερο μαζί και θα περνάνε περισσότερη ώρα μαζί στο παρκέ για την πιο εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και φυσικά όλα αυτά θα φανούν στο παρκέ. Θα δοκιμαστούν στις προπονήσεις, μέσα από τα φιλικά, ακόμα και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια μέχρι να βρουν συνοχή και ομοιογένεια.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και στους ψηλούς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να έχει η συνύπαρξη στην 5άδα των Τιλί και Μακλίν. Δύο παικτών που μπορούν να εναλλάσσονται σε 4 και 5, να υποστηρίξουν τις δύο θέσεις ταυτόχρονα και να αλλάζουν στα μαρκαρίσματα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σαφέστατα θα αναβαθμίσει και θα ανανεώσει τη λίστα με τα plays του, καθώς υπάρχουν οι παίκτες πλέον και οι λύσεις, ο Ολυμπιακός να είναι πολύ πιο δημιουργικός και επιθετικός απ’ ό,τι ήταν πέρσι, δίχως να χάσει σε μεγάλο επίπεδο τη συνοχή που είχε στην άμυνά του και την εύρυθμη λειτουργία του. Σε αυτό το κομμάτι θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα «τριάρια», αλλά και οι ψηλοί, όπως ο Τιλί και ο Μακλίν, που μπορούν να μαρκάρουν στην περιφέρεια. Εν αναμονή, λοιπόν…

Διαβάστε επίσης