Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θερμή υποδοχή στους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού στην Οδησσό

Θερμή υποδοχή στους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού στην Οδησσό
Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 - 20:22

Οι Παλαίμαχοι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ουκρανική Βίρα, ένα ματς το οποίο έγινε στο περιθώριο της συμπλήρωσης 223ων χρόνων από την ίδρυση της Οδησσού.

Οι ζωντανοί Θρύλοι των «ερυθρόλευκων» γνώρισαν θερμή υποδοχή στον Πόντο, από Ελληνες και Ουκρανούς, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ανταποδίδουν την αποθέωση που δέχτηκαν βγάζοντας φωτογραφίες και μοιράζοντας δεκάδες αυτόγραφα.

«Αποδέκτες του θαυμασμού, Ελλήνων και Ουκρανών, για το ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, έγιναν οι Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες των «ερυθρόλευκων» στην Οδησσό. Παρουσία του δημάρχου Οδησσού, Γ. Τρουχάνωφ, περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το κλειστό «Sports Complex» της 4ης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας για να παρακολουθήσουν τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Γιάννη Παραγυιό, τον Σταύρο Ελληνιάδη, τον Παπαχρηστόπουλο, τον Σαμπάνη και τα άλλα παιδιά να αγωνίζονται ξανά! Εορταστική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακό θέαμα στα χορευτικά διαλείμματα των cheerleaders, με τους «ζωντανούς θρύλους» του Ολυμπιακού να μοιράζουν δεκάδες αυτόγραφα, με το τέλος της φιλικής αναμέτρησης απέναντι στην τοπική BIPA, που διεξήχθη στο περιθώριο της συμπλήρωσης 223ων χρόνων από την ίδρυση της Οδησσού.

Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων, κατά τη διάρκεια μπουφέ που παρέθεσε στις δύο ομάδες και στους επισήμους, ο Παντελής Μπούμπουρας, ο πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος «Μπούμπουρα», ο οποίος και προσκάλεσε τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Οι παίκτες που έγραψαν ιστορία στο παρελθόν, με την ερυθρόλευκη φανέλα ανταπέδωσαν παραδίδοντας στον Παντελή Μπούμπορα τη φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη, υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της τωρινής ομάδας του Ολυμπιακού. Παράλληλα, χάρισαν στο δήμαρχο της Οδησσού, Γ. Τρουχάνωφ βιβλία του Δήμου Πειραιά (υπογεγραμμένα από τον πρώην δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα), με ιστορικά στοιχεία για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Πειραιάς και Οδησσός είναι πόλεις αδελφοποιημένες και μάλιστα το 1814 στην Οδησσό ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, η σημαντικότερη από τις μυστικές οργανώσεις που προετοίμασαν την επανάσταση για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μεγάλος απών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αργύρης Καμπούρης, καθώς παρέμεινε στην Αθήνα, λόγω ανωτέρας βίας, ενώ απουσίασε και ο προπονητής της ομάδας, Κίμων Κοκορόγιαννης, με τον Θανάση Ράμο να βρίσκεται όρθιος στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Τeam manager των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού διατέλεσε ο μάνατζερ του Ολυμπιακού τη «χρυσή» δεκαετία του ‘90, Γιάννης Γιαννάκης.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο τραυματισμός του Βασίλη Ντάκουλα στον ώμο, λίγο πριν την ολοκλήρωση της 2ης περιόδου, μετά από αγκωνιά που δέχτηκε από αντίπαλο πάνω σε σκριν, προκάλεσε έντονη ανησυχία, καθώς χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, στο ημίχρονο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε υποστεί –ευτυχώς- κάταγμα.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Θανάσης Ράμος): Φασούλας, Παραγυιός, Παπαχρηστόπουλος, Ντάκουλας, Πεππές, Ελληνιάδης, Παναγιωτόπουλος, Μαργέλης, Κουκής, Σαμπάνης, Γιαννόπουλος, Κρεμπούνης

BIPA: Μπαζελέφσκι, Πούντζερεϊ, Αμσκιν, Ανένκοφ, Ντοουγκατσένοκ, Μελνίκοφ, Καρέμπιν, Κουζνέτκοφ, Οουσένκο, Σλέεφ, Τκατσένκο»

Διαβάστε επίσης

Αύριο 5/9 η κλήρωση της Α1

Αύριο 5/9 η κλήρωση της Α1

Ο Ολυμπιακός θα μάθει την Τρίτη στις 18:30 το πρόγραμμα των αγώνων του για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν βραβεύσεις.