Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω ξανά»

«Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω ξανά»
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 - 22:49

Η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρωσία και γνώρισε τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σε δηλώσεις του μίλησε για την πορεία της Εθνικής στο τουρνουά, υπογραμμίζοντας ότι για εκείνον είναι χαρά του να αγωνίζεται με την «γαλανόλευκη», ωστόσο αυτό γίνεται πολύ δύσκολο για κάθε παίκτη με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωλίγκα με τα συνεχόμενα ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη:

«Έτσι είναι το μπάσκετ. Οι Ρώσοι είχαν μεγαλύτερη διάρκεια, εμείς είχαμε κενά διαστήματα και έτσι κέρδισαν στο τέλος. Πάρα πολύ καλή ομάδα και δίκαια κέρδισαν. Εμείς χάσαμε κάποια εύκολα σουτ τα οποία αν είχαν μπει θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι, και γενικότερα ήταν ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Περιορίσαμε πολύ το Σβεντ στο 1ο ημίχρονο όμως στο 2ο ήταν πολύ καλός. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό ώστε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Ήταν μία ομάδα η οποία είναι αργή στο τρανζίσιον και αν ελέγχαμε το ρυθμό και τα ριμπάουντ θα προκρινόμασταν εμείς. Αν είχαμε το καθαρό μυαλό θα ήμασταν εμείς στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Να μάθουμε από τα λάθη μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί

Στο τέλος μένει η πικρία και η άσχημη εντύπωση. Όμως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Είναι μεγάλη περηφάνια να βρίσκεσαι σε αυτή τη ομάδα. Αν μου έλεγαν στην αρχή του καλοκαιριού, παρά τη δύσκολη χρονιά πως θα πάμε στην 8αδα θα ερχόμουν μετά χαράς. Αυτό είναι η Εθνική ομάδα. Υπάρχουν ατυχίες και πρέπει είτε μέσα είτε έξω όλοι ανεξαρτήτου αποτελέσματος να βρισκόμαστε στην Εθνική και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε κερδίσει 5 μετάλλια τα τελευταία 30 χρόνια, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε καλομάθει στα μετάλλια. Όλοι πρέπει να εκπροσωπούμε τη χώρα μας και να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό.

Είναι χαρά μου να παίζω για αυτή την ομάδα και μακάρι να μπορέσω να ξαναβοηθήσω την Εθνική. Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, το οποίο θυμίζει πολύ το ΝΒΑ είναι αδύνατο για έναν αθλητή να ανταπεξέλθει. Έτσι όπως πάει το πράγμα με 60-70 παιχνίδια, ταξίδια και προετοιμασία μετά από 25 μέρες είναι λίγο δύσκολο. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι υπάρχει θέμα. Δεν είναι μόνο η ξεκούραση είναι και η βελτίωση και το πως δουλεύεις στις διακοπές ώστε να γίνεις καλύτερος. Είναι χαρά μου να ξαναβρεθώ στην εθνική ομάδα και μακάρι να βρεθεί λύση στο καλεντάρι των αγώνων».

Διαβάστε επίσης

Γυρίζουν οι διεθνείς

Γυρίζουν οι διεθνείς

Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Μπόγρης και Στρέλνιεκς σε λίγες ημέρες θα τεθούν στη διάθεση του Σφαιρόπουλου.

Δεύτερο τεστ με Προμηθέα Πατρών

Δεύτερο τεστ με Προμηθέα Πατρών

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Πάτρας στο ΣΕΦ το απόγευμα της Πέμπτης στις 18:00, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του.