Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έδειξε τα... δόντια του με το καλημέρα!

Έδειξε τα... δόντια του με το καλημέρα!
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 - 10:24

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, έδειξε οτι φέτος είναι για μεγάλα πράγματα επικρατώντας άνετα της Γκορζόβ με 69-50 ξεκινώντας με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή διοργάνωση του Eurocup.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση, θέλοντας να δώσει τον δικό του ρυθμό από την αρχή. Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης ήρθε από την Ιβόν Άντερσον η οποία έκανε το 2-0, ενώ στη συνέχεια η Στέλλα Καλτσίδου πόσταρε εξαιρετικά και έδωσε «αέρα» δύο καλαθιών στις «ερυθρόλευκες» κάνοντας το 4-0. Ο Ολυμπιακός έπαιζε αρκετά πιεστική άμυνα, θέλοντας να τρέξει στο γήπεδο και να εκμεταλλευτεί τις αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων, ωστόσο κάποιες λάθος επιθετικές επιλογές, δεν επέτρεψαν στις «ερυθρόλευκες» να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Με την Μίρνα Μάζιτς να είναι… καυτή και να πετυχαίνει δύο τρίποντα, ο Θρύλος πήρε διαφορά ακόμα +13, με την Κροάτισα να γράφει το 17-4. Οι φιλοξενούμενες προσπαθούσαν να παίξουν κυρίως μέσα από τη ρακέτα, κάτι το οποίο κατάφεραν μερικές φορές, και κάνοντας στο τέλος του δεκαλέπτου ένα μικρό σερί 4-0 μείωσαν εκ νέου, ωστόσο με ένα καλάθι από μέση απόσταση από την Κοσμά, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-8.

Με μια τρομερή άμυνα της Μακόλι και ένα εξαιρετικό ποστάρισμα της Στέλλας Καλτσίδου ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκες» συνεχίζοντας την εξαιρετική τους παρουσία στο ματς, μην αφήνοντας το πόδι από το γκάζι, και με την Αφροδίτη Κοσμά να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο στο παιχνίδι έφτασαν τη διαφορά στο +16 για πρώτη φορά στο ματς.

Με το πόδι στο «γκάζι» μπήκε ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο και χάρη στα διαδοχικά τρίποντα της Όλγας Χατζηνικολάου και της Ιβόν Άντερσον εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους φτάνοντας στο 44-24 (7:50). Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον Θρύλο ο οποίος «χτύπησε» στο ανοικτό γήπεδο, βρίσκοντας λύσεις στον αιφνιδιασμό. Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι στον αιφνιδιασμό από την Άντερσον (48-24, 50-24) και ένα καλάθι και φάουλ και πάλι στον αιφνιδιασμό από την Χατζηνικολάου έφεραν το σκορ στο 53-26. Αυτό το +27 «μαρτυρούσε» ξεκάθαρα την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία με την 3η περίοδο να κλείνει στο 57-39.

Στην έναρξη της τελευταίας περιόδου η Γκορζόβ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, μείωσε σε 61-45, όμως ο Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο και επανέφερε τη διαφορά στους 20 πόντους 65-25, δυο λεπτά περίπου πριν τη λήξη της αναμέτρησης η οποία ολοκληρώθηκε με 69-50.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 34-20, 57-39, 69-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 8 (2/3 τριπ.), Σταμάτη, Χατζηνικολάου 10 (2/2 τριπ.,5 ασσίστ), Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Άντερσον 18 (1 τριπ.), Μακόλι 16 (9 ριμπ.), Σπυριδοπούλου, Κοσμά 5 (1 τριπ.), Καλτσίδου 12 ( 7 ασσίστ)

Γκορζόβ (Ντάριους Ματζιεβεύσκι): Σπένσερ 4, Ρουτσίκαβα 15, Πρεζέλι 8, Ντόντερς 3, Γιαβόρσκα 2, Πάλακ 2, Σζάουτερ 4, Μισιέκ 2, Στλίματς 3, Σγουόρντς 7

Εδώ μπορείται να δείτε και σε μαγνητοσκόπηση την αναμέτρηση:

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένος για τη νίκη ο Ολυμπιακός

Αποφασισμένος για τη νίκη ο Ολυμπιακός

Ο Θρύλος θα τα δώσει όλα το βράδυ της Πέμπτης στις 21:00 στην Κρήτη κόντρα στην Μπασκόνια, προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για την Euroleague. Live από το gavros.gr/NS2

Οριστικά εκτός με Μπασκόνια ο Ρόμπερτς

Οριστικά εκτός με Μπασκόνια ο Ρόμπερτς

Ο Αμερικανός άσος δεν προπονήθηκε ούτε τη σημερινή ημέρα, Τετάρτη κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, έκανε ατομικό πρόγραμμα και έτσι δεν υπολογίζεται από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για την αναμέτρηση με τους Βάσκους.