Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η άμυνά μας έκρινε το ματς»

«Η άμυνά μας έκρινε το ματς»
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 - 23:35

Στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στάθηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης, μετά τη νίκη του Θρύλου επί του Αρη. Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ επισήμανε ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς έβαλε μεγάλα σουτ, ωστόσο, επισήμανε ότι οι Πειραιώτες με την άμυνά τους κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά στο σκορ τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με τον Αρη: «Ο Άρης παρουσιάστηκε πιο δυνατός στην άμυνα, πήγε σε περισσότερες επαφές, οι διαιτητές το επέστρεψαν και στο τέλος κέρδισε ο πιο σκληρός. Ο Στρέλνιεκς μας βοήθησε πολύ με τα μεγάλα σουτ, ο Ρόμπερτς επίσης, γενικά όλα τα παιδιά βοήθησαν αρκετά γιατί δεν μετράει το σκορ αλλά η πρόκριση».

Για το αν το ματς κρίθηκε στα μεγάλα σουτ τρίποντα στην τελευταία περίοδο: «Το παιχνίδι δεν κρίθηκε στα τρίποντα, αλλά στην άμυνά μας γιατί ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, δεν μπορούσαμε να βάλουμε καλάθια αλλά δεν δεχόμασταν και καλάθια στην άμυνα κι έτσι η διαφορά έμενε σταθερά υπέρ μας. Σίγουρα βάλαμε και κάποια μεγάλα σουτ αλλά δείξαμε ότι ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του».

Για τον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ: «Είναι τεράστια ευκαιρία για μας, θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε μέχρι τον τελικό».

Για την άμυνα τη φτωχή παραγωγικότητα στην επίθεση: «Πρέπει να κοιτάξουμε τόσο τους 49 πόντους που δεχθήκαμε στην άμυνα αλλά και τους 56 που βάλαμε στην επίθεση. Η άμυνά μας ήταν καταπληκτική, αν δεις μάλιστα ότι ο Άρης σκόραρε περισσότερο από τα επιθετικά ριμπάουντ, οπότε στο πέντε εναντίον πέντε δεν έβρισκε καλάθια. Πρέπει όμως να προβληματιστούμε για την επίθεσή μας γιατί δεν επιτρέπεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να βάζεις λίγο πάνω από τους 50 πόντους. Πρέπει να μας προβληματίσει για τη συνέχεια».

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Παρασκευή για την Ευρωλίγκα: «Είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε μεγάλο κίνητρο για ότι έγινε στο πρωτάθλημα αλλά έχουμε 4-5 ημέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και για να είμαστε 100% έτοιμοι».

Διαβάστε επίσης

Αγχώθηκε, αλλά πέρασε

Αγχώθηκε, αλλά πέρασε

Ο Ολυμπιακός με συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο, νίκησε τον Αρη στην Θεσσαλονίκη με 56-49 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου.

Αδειάζει το… ΔΑΚ

Αδειάζει το… ΔΑΚ

Οκτώ παίκτριες του Ολυμπιακού κλήθηκαν για τις αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

«Βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη»

«Βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα κόντρα στον Αρη και έκανε ειδική μνεία στον Παπανικολάου, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έβγαλε πάθος και ενέργεια στο παρκέ.