Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιστροφή στα παρκέ και για το ONE TEAM (pics)

Επιστροφή στα παρκέ και για το ONE TEAM (pics)
Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017 - 15:02

Για έβδομη χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα της Euroleague ONE TEAM η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά, σύναψε συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια με το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Ορίζοντες.

Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε με μια πρώτη επίσημη προπόνηση στο σχολείο, όπου η νέα ομάδα αποτελείται από παιδιά (και ενήλικες) ηλικίας 14 έως 40 ετών με σύνδρομο down, αυτισμό και νοητική στέρηση.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από τις παιγνιώδεις μορφές άσκησης και προπόνησης όλοι οι συμμετέχοντες να ενταχθούν πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στο περιβάλλον τους και να νιώθουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας.



Στην πρώτη αυτή επίσκεψη έγινε η γνωριμία με τους συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά ασκήσεων όπου εντοπίσαμε τις ειδικές ανάγκες τους και οι ίδιοι πήραν μια πρώτη εικόνα για τους στόχους και την έννοια του να ανήκεις σε μια ομάδα «ONE TEAM».

Την επιμέλεια και τον συντονισμό του προγράμματος έχουν αναλάβει η Πέννη Γιοβάνοβιτς και ο Νίκος Καμπούρης.

Διαβάστε επίσης

MVP ο Μιλουτίνοφ (pic)

MVP ο Μιλουτίνοφ (pic)

Ο Σέρβος σέντερ έκανε νταμπλ – νταμπλ στον αγώνα με τον Αρη και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης στη νίκη – πρόκριση του Θρύλου με 56-49.

Αδειάζει το… ΔΑΚ

Αδειάζει το… ΔΑΚ

Οκτώ παίκτριες του Ολυμπιακού κλήθηκαν για τις αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Αγχώθηκε, αλλά πέρασε

Αγχώθηκε, αλλά πέρασε

Ο Ολυμπιακός με συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο, νίκησε τον Αρη στην Θεσσαλονίκη με 56-49 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου.