Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παρκέ» (pics)

«Να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παρκέ» (pics)
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 - 17:17

Τον ΠΑΟ αντιμετωπίζει την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει τη νίκη για να πάρει ξανά τα πάνω της η ομάδα. Εκεί στάθηκε με δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου, σε εκδήλωση παρουσίασης χορηγικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την Ελληνική Ζυθοποιΐα Αταλάντης.

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και εμείς ερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα στην Βαρκελώνη. Αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, είναι πως κοιτάμε την δική μας ομάδα και πως εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να αντιδράσουμε, να ανταπεξέλθουμε μετά από μια πάρα πολύ κακή ήττα στην Ευρωλίγκα μια να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο παρκέ. Με την στήριξη του κόσμου μας, την προσπάθειά μας και βγάζοντας στο παρκέ όλα όσα δεν κάναμε στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι, να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε στην άκρη τους άλλους παράγοντες και να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Να δούμε πως θα είμαστε πνευματικά έτοιμοι, γιατί στο παιχνίδι με την Βαρκελώνη δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Οπότε η προετοιμασία ξεκινά από σήμερα για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στον αγώνα της Παρασκευής». ανέφερε ο Παπανικολάου.

Για το πώς «δένει» ο αθλητισμός με την μπύρα: «Ο Ολυμπιακός έχει μια πάγια τακτική να στηρίζει τις ελληνικές εταιρίες, να συμπορεύεται μαζί τους και να ανεβαίνουμε μαζί σκαλί σκαλί και στις επιτυχίες, αλλά και στην ανάπτυξη της εταιρίας. Το να έχουμε μια ελληνική εταιρία στο πλευρό μας είναι πολύ όμορφο για εμάς. Κάνει τον σύλλογό μας ακόμη μεγαλύτερο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία. Ίσως να ρωτήσετε που ‘κολλάει’ η μπύρα με τον αθλητή. Πιστέψτε με όταν τελειώνουν οι αγώνες, υπάρχει υπερένταση και σε αυτά τα βράδια η ΕΖΑ θα είναι στο πλευρό μας να μας βοηθά να ηρεμούμε και να χαλαρώνουμε. Οπότε το όφελος θα είναι διπλό ή και τριπλό, αν βάλουμε στην εξίσωση και τους αθλητές. Ευχαριστούμε την ΕΖΑ. Πιστεύω πως η συνεργασία θα είναι εξαιρετική, όπως και με όλους τους χορηγούς μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μεγαλώσουν οι δύο εταιρίες ακόμη περισσότερο».

Ερωτηθείς με ποιον από τους αντιπάλους του στο ντέρμπι της Παρασκευής θα έπινε μια μπύρα, απάντησε: «Είναι εύκολη η ερώτηση. Είναι πολλά τα παιδιά που συνεργαζόμαστε στην Εθνική ομάδα. Το να αρχίσω να λέω ονόματα ίσως πάρει ώρα. Είναι πολλά… Και ο Νικ και ο Θανάσης και ο Ίαν… Όλοι δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον. Εύκολα θα πήγαινα από το ένα αποδυτήριο στο άλλο μαζί με συμπαίκτες μου για μια μπύρα. Το έχουμε πει πολλές φορές. Ο ανταγωνισμός είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές. Έξω από αυτές οι σχέσεις είναι διαφορετικές σε ότι μπορεί να φαίνεται στο παρκέ. Σίγουρα στο παρκέ εμείς από την πλευρά μας, όπως και οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την δική τους θέλουμε τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Αλλά έξω από τις τέσσερις γραμμές οι σχέσεις μας είναι διαφορετικές».

Για το ότι αρκετοί παίκτες χρειάζονται την μπύρα όταν καλούνται στο αντιντόπινγκ κοντρόλ, ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», σχολίασε: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη βοήθεια. Νομίζω πως ο εφιάλτης του αθλητή είναι το ντόπινγκ, όχι γιατί φοβάται μην βρεθεί θετικός σε κάποια ουσία, αλλά επειδή δύσκολα ξεμπερδεύεις με αυτό. Πολλά παιδιά έχουν μείνει ατελείωτες ώρες εδώ. Υπήρχε ένας κανονισμός που απαγόρευε να πιείς μπύρα στο ντόπινγκ κοντρόλ, όμως, νομίζω πως αυτό έχει πλέον αλλάξει. Οπότε αυτή η συνεργασία για εμάς και για τα παιδιά που είχαν θέμα σε αυτό το κομμάτι, θα είναι μια μεγάλη βοήθεια! Οπότε λέω για άλλη μια φορά πως αυτή η συνεργασία θα είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Για την απουσία του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, τόνισε: «Δεν μπορώ να πω με λόγια το πόσο λείπει ο Βασίλης. Είναι τα τελευταία χρόνια ο βασικός πυλώνας της ομάδας. Εννοείται πως τον περιμένουμε πως και πως να γυρίσει. Όμως, σε θέματα ιατρικά και τραυματισμών δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Είναι δεδομένο πως τον περιμένουμε, όμως, είμαι σίγουρος πως ο ίδιος σε συνεργασία με το ιατρικό και το προπονητικό τιμ κάνουν το καλύτερο δυνατό για να είναι το συντομότερο κοντά μας. Εμείς τον περιμένουμε πως και πως, να είμαστε όλοι μαζί, να προπονούμαστε όλοι μαζί και να παλέψουμε όλοι μαζί για τους στόχους της ομάδας μας».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης

Στις 10/12 με την ΑΕΚ

Στις 10/12 με την ΑΕΚ

Το πρόγραμμα του Θρύλου μέχρι την 10η αγωνιστική της Basket League – Οι «ερυθρόλευκοι» την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υποδεχθούν τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ (24/11, 14:00)

Διαβολοβδομάδα...

Διαβολοβδομάδα...

Τέσσερα ματς σε επτά ημέρες θα αναγκαστούν να δώσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Δοκιμάζει ο Σπανούλης

Δοκιμάζει ο Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τον κανονικό ρυθμό της προπόνησης, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Σφαιρόπουλου για τον αγώνα με τον ΠΑΟ.