Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πληγωμένη», άρα δύο φορές επικίνδυνη!

«Πληγωμένη», άρα δύο φορές επικίνδυνη!
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017 - 17:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η συγκυρία και πάλι δεν τον ευνοεί… Είναι άτυχος ρε παιδί μου. Παίζει με την Μπαρτσελόνα που διψάει για νίκη μετά τα απανωτά στραβοπατήματα. Μετά η Βαλένθια, προερχόμενη από 6 σερί νίκες, τώρα η Ρεάλ… Ο Ολυμπιακός τους βρίσκει τους Ισπανούς με το… μαχαίρι στα δόντια. «Πληγωμένα θηρία» όπως το είχε πει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που θέλουν πάση θυσία να αντιδράσουν και να ανακάμψουν… Τη Ρεάλ τώρα, των πολλών τραυματισμών (θα παίξει ο Τέιλορ, προς το όχι ο Ράντολφ, νοκ-άουτ οι Γιουλ, Κούζμιτς, Αγιόν) θα την υποδεχθεί προερχόμενη στην Ευρωλίγκα από ήττα-σοκ μέσα στη Μαδρίτη από τον Ερυθρό Αστέρα και στο 5-5 στην διοργάνωση.

Στα τελευταία της 6 παιχνίδια δε στην διοργάνωση μετράει 1 νίκη (επί της Μάλαγα) και 5 ήττες, οπότε καταλαβαίνετε την επικινδυνότητα της συνάντησης.

Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία της στο πρωτάθλημα που από το 2011-12 και ύστερα, ποτέ στις πρώτες 10 αγωνιστικές στην Ισπανία δεν έχει κάνει 2η ήττα (ή 9-1 ή 10-0 μετράει) ωστόσο όπως καταλαβαίνει κανείς θέλει να ανακάμψει και στην Ευρωλίγκα. Να μπει-κόντρα στα προβλήματα- σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων και να αρχίζει να «ανεβαίνει» από την 7η θέση που βρίσκεται στην βαθμολογία.

Κακά τα ψέματα, η Ρεάλ είναι μία ομάδα που δεν του ταιριάζει του Ολυμπιακού πολύ. Δεν τον βολεύει. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Θέλει μεγάλη προσοχή, τεράστια προσπάθεια και πάνω απ’ όλα σεβασμό. Είδατε με την Μπαρτσελόνα τι έγινε… Τρεις ήττες στη σειρά είχε (1-3 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης) και μετά τους «ερυθρόλευκους» έχει 3-3. Καμία ομάδα δεν υποτιμάται σε όποια κατάσταση κι αν είναι, ιδίως όταν είναι… «πληγωμένη».

Είναι σαφές ότι έχει επηρεαστεί πολύ από τους τραυματισμούς της. Στο ΟΑΚΑ πήγε χωρίς πέντε παίκτες, το ίδιο και στη Μαδρίτη με τον Ερυθρό Αστέρα. Έχει βάθος όμως, έχει λύσεις και ποιότητα για τη ζημιά… Εδώ ο Γιούστα μπαίνει και παίζει 7-8 λεπτά και βάζει 3-4 πόντους με 2 σουτ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ

Η άμυνα του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργήσει στο άριστο. Πιεστική και επιθετική με την οποία η Ρεάλ τα… χάνει. Αναγκαίο για να την ρίξει κατά πολύ από τους 84.7 πόντους που σκοράρει στην διοργάνωση (2η επίθεση, η ΤΣΣΚΑ 1η με 88.8 μ.ο.), να περιορίσει την δημιουργία της (5η σε ασίστ με 18.7 μ.ο.), να πάρει τα ριμπάουντ (5η με 34.4). Προσοχή και σωστή διαχείριση στα φάουλ καθώς είναι η 1η ομάδα σε κερδισμένα (22.2). Το τρίποντό της τέλος δεν είναι έξοχο αλλά είναι πολύ καλό καθώς ευστοχεί με 37.4% (στην 8η θέση) ενώ είναι σαφές ότι αυτή η ομάδα δεν πρέπει να τρέξει μέσα στο ΣΕΦ.

ΕΧΕΙ ΤΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Η άμυνα πρέπει λοιπόν να «δώσει» πράγματα και ο Ολυμπιακός να τα αξιοποιήσει καθώς το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο έχει τρωτά σημεία. Όπως όλοι φυσικά.

• Η άμυνά της δέχεται 80.6 πόντους.
• Δίνει 37 ριμπάουντ στον αντίπαλο και μάλιστα δίνει 13 επιθετικά. Πολύ μεγάλο νούμερο.
• Της κλέβουν 6 μπάλες και της κάνουν πάνω από 3 μπλοκ. Μιλάμε για 9 κατοχές.

Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θέλει δουλειά και υπομονή μέσα στο παιχνίδι. Η Ρεάλ φαίνεται να έχει αδυναμία στη ρακέτα, στους ψηλούς και ο Ολυμπιακός πρέπει να κτυπήσει εκεί, ωστόσο θέλει προσοχή η περιφέρεια καθώς με Ντόνσιτς (19.7 πόντους-λογικά πάνω του θα πάει ο Παπανικολάου), Καμπάτσο (8.5 πόντους), Κοζέρ (41.7% τρίποντο) και Κάρολ (47.8% τρίποντο), δεν μπορείς να ησυχάσεις.

Διαβάστε επίσης

«Στην κορυφή ο Σφαιρόπουλος»

«Στην κορυφή ο Σφαιρόπουλος»

Αποθεωτικό κείμενο από ισπανική ιστοσελίδα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση των κόουτς της διοργάνωσης.

Από την Τρίτη η Ρεάλ

Από την Τρίτη η Ρεάλ

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκουράστηκαν, γέμισαν τις μπαταρίες τους και επιστρέφουν στις προπονήσεις.