Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαινόμενος στις παρατάσεις!

Μαινόμενος στις παρατάσεις!
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017 - 22:51

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Είναι απλό να μιλάμε για «χαρακτήρα», για «σθένος», για «πάθος» και «τσαγανό», αλλά σκεφτείτε πως εμείς απλά αναφέρουμε τέσσερις λέξεις αναζητώντας την κατάλληλη κάθε φορά ώστε να αποδώσουμε στο μέγιστο δυνατό όλα αυτά που διαδραματίζονται στο παρκέ. Όλα αυτά που βλέπουμε με θαυμασμό μπροστά στα μάτια μας. Πιστέψτε μας, δεν φτάνει… Δεν μπορείς κανείς με ακρίβεια να αποδώσει την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» στο παρκέ, την ενέργεια που καταθέτουν και την απαιτούμενη συγκέντρωση και ηρεμία που έχουν όταν η καρδιά όλων βαράει με 200 κτύπους το λεπτό.

Ειλικρινά πως μπορούμε να περιγράψουμε την άμυνα που έχει παίξει ο Μάντζαρης στον Κάρολ, που –συγχωρήστε μας για την έκφραση- πραγματικά σε κάποιες φάσεις του άλλαξε τα φώτα. Του πήρε την κατοχή και πανηγύρισε δεόντως. Μία λεπτομέρεια στα μάτια πολλών, αλλά όλες αυτές, μαζεμένες, κάνουν τη διαφορά. Ο… άποντος, να θυμίσουμε, Μάντζαρης (των 0/5 σουτ).

Στο προκείμενο όμως, όλα αυτά τα στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όλα αυτά για τα οποία ο Πάμπλο Λάσο κατέθεσε τα… σέβη του, βγαίνουν εκεί που άλλοι λυγίζουν. Μπορούμε να αραδιάσουμε και πάλι τις γνωστές λέξεις, αλλά ούτε τώρα είναι ικανές να το περιγράψουν.

Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός χάνει διαφορές. Θα ήταν εξαίσιο να παίζει καλά και να μην κάνει λάθη για 40 λεπτά, αλλά δείτε και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Στις παρατάσεις, τις δύο που έπαιξε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ και τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που η ψυχολογία, όπως τόνισε πολύ σωστά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι υπέρ αυτού που οδηγεί το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο και όχι φυσικά αυτού που χάνει τη διαφορά και κινδυνεύει να χάσει και το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του, ο Ολυμπιακός έχει επιδείξει μία τεράστια αυτοπεποίθηση, μία τρομερή πυγμή και επιβλητικότητα…

- Με τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου είχε προηγηθεί τρεις φορές με διψήφια διαφορά πόντων, στην παράταση είχε 9/9 σουτ. Είχε 100% αποτελεσματικότητα. 5/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα και τη μία βολή από την τεχνική ποινή στον Ρέγιες. 20 πόντοι σε 5 λεπτά με 9/9 σουτ. Να βάλουμε και το 1 κλέψιμο του Μακλίν; Να το βάλουμε φυσικά.

- Στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε προηγηθεί με 60-71, είχε 7/9 σουτ. Έχασε δύο προσπάθειες, δύο τρίποντα για να ακριβολογούμε, το ένα εκ των οποίων στο τέλος του αγώνα, στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν όλα πια είχαν κριθεί. Είχε 6/6 δίποντα, 1/3 τρίποντο συν 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Καθόλα σημαντικά. Σκόραρε σε 5 λεπτά 15 πόντους.

Δεν είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Δεν μιλάμε για κάτι συνηθισμένο.

Διαβάστε επίσης

Ξεχνάει τη Ρεάλ, κοιτάει την ΑΕΚ

Ξεχνάει τη Ρεάλ, κοιτάει την ΑΕΚ

Καλή η νίκη επί της «βασίλισσας» όμως ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και την επικίνδυνη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.