Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να ελέγξουμε το ρυθμό»

«Να ελέγξουμε το ρυθμό»
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 18:02

Μια πολύ μεγάλη μάχη θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου, η οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σέπσι, για τον πρώτο αγώνα των μπαράζ του Eurocup.

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για την αναμέτρηση με τη ρουμάνικη ομάδα και τόνισε ότι το κλειδί για τη νίκη είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Παράλληλα, τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκες» θα πρέπει να παίξουν καλή άμυνα και να ελέγξουν τα ριμπάουντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ρουμάνικη ομάδα, η οποία κατ’ ουσία δεν είναι και ρουμάνικη αφού στις εννιά παίκτριες που χρησιμοποιεί, οι έξι είναι ξένες.

Μάλιστα είναι δύο Αμερικανίδες, δύο Αμερικανίδες με σουηδικό διαβατήριο, μία από την Λευκορωσία και μία από την Κροατία. Μαζί τους είναι και τρεις παίκτριες από τη Ρουμανία, από τις οποίες οι δύο είναι και μέλη της εθνικής τους ομάδας. Αρα αυτόματα μιλάμε για μία ομάδα που έχει ένα καλό υλικό και μία δυναμική, που βασίζεται περισσότερο στην ταχύτητα και σε ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με το επιθετικό τρανζίσιον, άρα είναι σημαντικός ο έλεγχος του ρυθμού καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Είναι και μία έδρα ιδιαίτερα καυτή με κόσμο, που προσπαθεί να βάλει και τη Σέπσι σε αυτόν τον ρυθμό. Αρα πρέπει να ελέγξουμε εξ αρχής το κομμάτι του ρυθμού. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με κάποιες παίκτριες που έχει παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες της ομάδας, όπως είναι η Γουέμπ ή η Μάρσαλ. Δηλαδή τα δύο γκαρντ της ομάδας που είτε κινούν την μπάλα είτε εκτελούν. Εκεί χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή.

Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα ανάλογα με το τι θέλουμε στο παρκέ, να στηριχτούμε ανάλογα με τα ποσοστά μας και στο επιθετικό μας πλάνο. Ανεξάρτητα με την άμυνα, πρέπει να «χτυπήσουμε» σε πλεονεκτήματα που θα βρούμε στο ματς, είτε αυτό λέγεται πικ εν ρολ είτε τα μις ματς που θα δημιουργηθούν, περισσότερο με την Στέλλα ή με την Ολγα, δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχουμε ηρεμία, απλότητα, επιμονή και υπομονή. Εχουμε κάποιες παίκτριες που έχουν εμπειρίες σε διάφορα διεθνή επίπεδα, από την άλλη όμως κάθε παιχνίδι είναι και διαφορετικό. Αυτή είναι και η βάση για να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει και στο γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

«Ελληνας Θεός ο Σπανούλης»

«Ελληνας Θεός ο Σπανούλης»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι υποκλίθηκε στον αρχηγό του Θρύλου, αλλά και στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι το πιο αποτελεσματικά 4αρι στην Ευρώπη!

«Είναι σαν τελικός»

«Είναι σαν τελικός»

Η Στέλλα Καλτσίδου έδωσε το σύνθημα της νίκης ενόψει της αναμέτρησης με την Σέπσι.