Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αιχμάλωτος» του… εαυτού του!

«Αιχμάλωτος» του… εαυτού του!
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 - 10:46

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Στο ίδιο έργο θεατές… Ο Ολυμπιακός και πάλι κρατούσε τη νίκη στα χέρια του στη Βαμβέργη, κέρδιζε με 10 πόντους (52-62) έξι λεπτά πριν το φινάλε, είχε αυτή τη φορά τον Στρέλνιεκς στη δική του πλευρά και ο Λετονός πήγε να πει «συγνώμη» για την προ ενάμιση χρόνου «μαχαιριά», αλλά… τα φαντάσματα που αιωρούνταν στη «Brose Arena» φάνηκαν ανίκητα. Ήττα για 4η φορά σε αυτό το γήπεδο σε 4 ματς) με 67-65 και στο 9-3 ο Ολυμπιακός στην 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πρέπει να προβληματιστεί όχι για το αποτέλεσμα, αλλά και πάλι για τον τρόπο. 7 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο, πάλι είχε την τελευταία επίθεση και δεν την εκδήλωσε καν ορθολογικά…

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»

Η άμυνα της Μπάμπεργκ άλλαξε με αλλαγές στο «πικ εν ρολ» (σ.σ. Χάκετ στον Μακλίν), ο Ολυμπιακός έμεινε στο φτωχό 36.7% στα δίποντα (11/30) και στο 4ο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις… 7 πόντους.

MVP

Ο Ντόρελ Ράιτ με 20 πόντους ήταν φυσικά ο πολυτιμότερος για την Μπάμπεργκ καθώς καμία στιγμή η άμυνα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να τον σταματήσει. Πολύ καλός και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ (15 πόντους) που έπληξε τη ρακέτα του Ολυμπιακού (5/8 δίποντα) αλλά και είχε ένα τρίποντο φαρμάκι.

ΟΣΚΑΡ Β' ΡΟΛΟΥ

Ο Ντάνιελ Χάκετ έκανε τη δουλειά που χρειάζονταν για την Μπάμπεργκ σε όλους τους τομείς. Δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, ωστόσο αποδείχθηκε «κλειδί» στην άμυνα του Τρινκιέρι και έκανε ζημιά στην επίθεση στο τέλος της 3ης περιόδου και στην τελευταία με 13 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Από το 52-62 στο 34΄η Μπάμπεργκ έτρεξε ένα σερί 15-0 για το 67-62 και εν τέλει για τη νίκη.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Γιώργος Μπόγρης. Δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό, δεν πρόσφεραν και θα πρέπει να προβληματιστούν αμφότεροι.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

Οι οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σαφείς πριν το τζάμπολ αγώνα… «Διαβάστε σωστά στην άμυνα και τιμωρήστε τους. Κάντε αυτά που δεν τους αρέσουν. Παίξτε έξυπνα στην επίθεση, από τη μία πλευρά στην άλλη και πάμε όλοι στο ριμπάουντ. Παλέψτε, παλέψτε, παλέψτε…»!

Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε με το… καλημέρα στο παιχνίδι. Δεν μπήκε δυνατά στο ματς, δεν επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να βγάλει αιφνιδιασμούς και να βλέπει ανεξέλεγκτο τον Ράιτ να κάνει ζημιά στο καλάθι του Ολυμπιακού. Στο αρχικό 9-5 είχε πετύχει όλους τους πόντους των Γερμανών με τον Ολυμπιακό μάταια να προσπαθεί να παίξει «πικ εν ρολ» με τον Μπόγρη (ξεκίνησε 5άδα) και μία φορά «πικ εν ποπ» (είχε 0/3 προσπάθειες, οι 2 κάτω από το καλάθι) ενώ ο Τρινκιέρι έστηνε «παγίδα» συχνά-πυκνά στον Πρίντεζη. Ο Γιώργος βέβαια, με 5 προσωπικούς πόντους ήταν αυτός που μείωσε για τον Ολυμπιακό μέχρι να ξεμπλοκάρει ο Ρόμπερτς. Πλην δύο βολών του Σπανούλη, πέτυχε 7 σερί πόντους (πίεζε σωστά και καλά στη μπάλα) έχοντας τον Ολυμπιακό σε μια ανάσα απόσταση ενώ σταδιακά δούλευε πολύ καλά και η άμυνα (2 κλεψίματα ο Παπανικολάου).
Το 15-14 του 1ου δεκαλέπτου δεν ήταν άσχημο εν τέλει άσχημο με τους 12 πόντους να έχουν πετύχει όμως οι Πρίντεζης και Ρόμπερτς.

Από την εκκίνηση στο 2ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Έβγαλε… άσο από το μανίκι του, με τον Γούιλτζερ να πετυχαίνει τους 5 πρώτους πόντους (τρίποντο και βολές), έχοντας βγάλει και δύο πολύ καλές άμυνες, ενώ παρά την ολιγωρία σε επαναφορά για καλάθι του Χάκετ (5-4 τα λάθη) Στρέλνιεκς και Μάντζαρης (στη λήξη της επίθεσης αυτός) με τρίποντα αλλά και ο Τόμπσον έξυπνα από κάτω έκαναν με ένα 8-0 σερί το 19-27. Ο Γούιλτζερ είχε αυτοπεποίθηση και δεν δίστασε στα 18΄΄ της επίθεσης από τα 7 μέτρα να σουτάρει για το 19-30, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα το ματς και να μην μεριμνά την άμυνά του. Ο Σφαιρόπουλος έπαιξε με Ρόμπερτς, Σπανούλη, Στρέλνιεκς μαζί (το κράτησε πολύ στο υπόλοιπο του ματς), Παπαπέτρου και Μακλίν ωστόσο δύο απανωτά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στην Μπάμπεργκ με ένα 7-0 σερί (Χίκμαν και Ράιτ) να μειώσει σε 28-32.
Ο Τρινκιέρι δέχτηκε τεχνική ποινή, σε διαμαρτυρία σε φάουλ του Νίκολιτς στον Σπανούλη, ο αρχηγός με 3 βολές και «πικ εν ρολ» με τον Πρίντεζη αποσπάστηκε και πάλι, με τους Σπανούλη και Χίκμαν να κλείνουν το πρώτο μέρος, με τρίποντα, για το 32-40. Επιμέρους; 17-26 για τον Ολυμπιακό με 6/11 τρίποντα.

Η αυτοσυγκέντρωση και ο «αέρας» που είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, φάνηκαν και στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έκανε ζημιά μέσα, με Πρίντεζη- Μακλίν, έκανε και από… έξω με τον Σπανούλη να ευστοχεί στο 7ο στα 11 τρίποντο του Ολυμπιακού (1/10 η Μπάμπεργκ) για το 36-47. Η «τριάδα» στην περιφέρεια, με Ρόμπερτς, Σπανούλη, Στρέλνιεκς επανήλθε, ο Παπανικολάου πήγε στο «4» και με τρίποντο ανέβασε στο +12 για τον Ολυμπιακό, με τον Σφαιρόπουλο λίγο μετά, νε δίνει ανάσες στον Μακλίν, όχι με τον Μπόγρη, αλλά με τον Πρίντεζη στο «5». Ράιτ και Ρούμπιτ ήταν ότι καλύτερο επιδείκνυε η Μπάμπεργκ στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να τις έχει περιορίσει την κυκλοφορία και τις πολλές πάσες (4-13 οι ασίστ). Είχε ξεσπάσματα, κατεβάζοντας τη διαφορά, αλλά κάθε φορά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την απάντηση. Ο Παπανικολάου με νέο τρίποντο (2/5) το 45-55, ο Πρίντεζης με τον ίδιο τρόπο το 48-58 (10/19 τρίποντα οι Πειραιώτες), για να κλείσει ο Χάκετ με 6 σερί πόντους (οι 2 πριν τον Πρίντεζη) σε 50-58 στο 30’ με επιμέρους 18-18 για τις δύο ομάδες.

Όπως στο 2ο, έτσι και στο 4ο, ο Γούιλτζερ ξεκίνησε με καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ, Ρούμπιτ και Μακλίν έδιναν τις μάχες τους στις ρακέτες, με τον Χάκετ να βγαίνει μετά τις αλλαγές πάνω στον Αμερικανό σέντερ του Ολυμπιακού. Υπήρχε οδηγία και επιμονή να τον ποστάρει, αν και ο Χάκετ τον πήγε καλά παίζοντας έξυπνα με φάουλ και μπροστά από τη μπάλα. Έχασε επιθέσεις ο Ολυμπιακός, ωστόσο βάσταγε τη διαφορά από την άμυνα και ο Παπαπέτρου σε αιφνιδιασμό από ασίστ του Στρέλνιεκς έκανε το 52-62 στο 34΄.

Από εκείνο το σημείο και μετά… ξύπνησαν τα φαντάσματα του παρελθόντος στη «Brose Arena»…
Ρούμπιτ και Ράιτ είχαν κάθε απάντηση στην άμυνα του Ολυμπιακού η οποία είχε αντιστρόφως ανάλογη εικόνα με τα προηγούμενα 30 λεπτά του ματς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με Παπανικολάου, Γουίλτζερ και Πρίντεζη ξανά στο «5», αλλά μία επίθεση της προκοπής δεν βγήκε. Αντίθετα ο Χάκετ στον αιφνιδιασμό και με βολές ανέβασε στο 10-0 το σερί της Μπάμπεργκ για το 62-62. Το καθαρό μυαλό είχε πάει… περίπατο και φάνηκε και σε μία φάση όπου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 2 επιθετικά (σύνολο 10), είχαν τρία σουτ αλλά κάκιστες επιλογές και ο Ρούμπιτ στη συνέχεια τους τιμώρησε για το 65-62 στο 37΄και το 13-0 σερί που έφτασε στο 15-0 μιας και ο Χίκμαν κτύπησε τον Πρίντεζη με ντράιβ για το 67-62. Ο Σπανούλης ακαριαία είδε τον Στρέλνιεκς στη γωνία, ο Λετονός έκανε με τρίποντο το 67-65 (2/5), βγήκε και η άμυνα (αστόχησε ο Χίκμαν) αλλά στην τελευταία επίθεση με 10΄΄ να απομένουν και πάλι… ποικιλία. Δεν μπόρεσε να σηκωθεί ο Σπανούλης, δίπλα στον Ρόμπερτς, είχε κλειστεί και αυτός και η… Μπάμπεργκ πανηγύρισε την 4η νίκη της (σε 4 ματς) επί του Ολυμπιακού στην Γερμανία.

Τα Δεκάλεπτα: 15-14, 32-40, 50-58, 67-65

Διαβάστε επίσης

«Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό»!

«Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό»!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην αλλαγή της άμυνας της Μπάμπεργκ αλλά και στην μη σωστή εκτέλεση με απόρροια τους μόλις 7 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο - Τι είπε ο Τρινκιέρι.

Παίρνει την πρόκριση στη Γλυφάδα

Παίρνει την πρόκριση στη Γλυφάδα

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού γνώρισε την ήττα από τη Σέπσι στη Ρουμανία με 59-55 ωστόσο η διαφορά των τεσσάρων πόντων μόνο απαγορευτική δεν είναι για την πρόκριση στους «16» του Eurocup.

Με τσαμπουκά για το πρώτο βήμα!

Με τσαμπουκά για το πρώτο βήμα!

Όλα για όλα θα τα παίξουν οι «ερυθρόλευκες» στην Ρουμανία, για να κερδίσουν την Σέπσι και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στους «16» του Eurocup.