Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντούντα: «Ήταν πολλοί παίκτες και μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός»! (pics)

Ντούντα: «Ήταν πολλοί παίκτες και μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός»! (pics)
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 - 20:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Συνέντευξη στο περιοδικό «Nedeljnik» έδωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος υποστήριξε σε μία αυστηρή αυτοκριτική πως «θα μπορούσα να είχα δώσει» περισσότερα, ενώ τόνισε πως έχει όμορφες μνήμες από πολλούς παίκτες και μία ομάδα… τον Ολυμπιακό!

«Ποτέ δεν σκέφτηκα την προπονητική σαν δουλειά γιατί έκανε πράγματα που αγαπούσα και απολάμβανα. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα γινόμουν προπονητής. Ήμουν περισσότερο μαζί με τον Beaver Piva. Η ανάπτυξή μου και η πρόοδος ήταν κάτι φυσικό» είπε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που συνέχισε…

Η πρώτη μου δουλειά ήταν με μία εφηβική ομάδα της Παρτιζάν όπου διαδέχτηκαν τον Ζεράβιτσα αλλά υπήρχε μία διαφωνία. Οι άνθρωποι της διοίκησης πίστευαν ότι μπορούσαν να αποφασίζουν για τα πάντα επειδή ήταν σε κάποιο πολιτικό γραφείο οπότε πήρα τον δρόμο, τελείως απρογραμμάτιστα, για τον Άρη».

Για την Εθνική είπε πως «όταν έγινα εκλέκτορας έπρεπε να κάνω κάποια κοψίματα. Από τη λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 έφησα τον Άτσου Πέτροβιτς και τον Γκόραν Γκρμπόβιτς επειδή είχα τον Κούκοτς και τον Πάσπαλι να έρχονται από πίσω».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αρνήθηκε όπως έχει ξαναπεί πρόταση από το Ντένβερ γιατί είχε συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ ενώ έφυγε από την Εφές λόγω διαφωνιών (έντονων) με τον πρόεδρο της ομάδας. Η τελευταία φορά που έκατσε σε πάγκο ήταν σε αυτόν του Ολυμπιακού στο πολύ όμορφο φιλικό που διοργανώθηκε στο ΣΕΦ με «αστέρια» και χαρακτήρα φιλανθρωπικό…

«Ποτέ δεν είχα μεγαλύτερη δυσκολία και θλίψη στο μυαλό μου, ωστόσο πιστεύω πως θα μπορούσε να συνεχίσω να εργάζομαι. Πήρα αυτή την απόφαση. Δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Ήταν πολλοί παίκτες και μία ομάδα που θα μείνει στις αγαπημένες μου αναμνήσεις. Αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Μου έδειξε όλο το φάσμα των σπουδαίων φίλων μου που παρακολούθησαν το παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης