Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ναι υπάρχει κούραση, όμως Ολυμπιακός είσαι!

Ναι υπάρχει κούραση, όμως Ολυμπιακός είσαι!
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 - 18:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Δεν έχουν περάσει ούτε 40 ώρες και μπαίνει και πάλι στο παρκέ για να δώσει ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία νίκη-υπέρβαση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, έχει εκτός αποστολής τους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι οποίοι κάνουν παρέα στους τραυματίες Αγραβάνη και Τιλί, και την Παρασκευή καλείται να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του και να επικρατήσει της Αναντόλου Εφές στην αγαπημένη του Τουρκία (19:30 live στο gavros.gr).

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την κόπωση από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ αφού κρίθηκε την τελευταία στιγμή και άπαντες σίγουρα νιώθουν κουρασμένοι. Την ίδια ώρα, η Εφές θα παρουσιαστεί διαφορετική με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της. Ηδη έχει τροποποιήσει το ροτέισον (ο Στίματς έπαιξε λιγότερο από ότι το συνήθιζε απέναντι στην Κίμκι) και ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του, ένα σύνολο που παίζει ουσιαστικά την ύπαρξή του και ας είναι πολύ νωρίς ακόμα.

«Στην 14η αγωνιστική;», εύλογα θα αναρωτηθείτε και η απάντηση είναι «εννοείται», αφού οι Τούρκοι είναι στο 3-10 και ψάχνει με αγωνία νίκες. Η Εφές διαθέτει δυνατό ρόστερ, με κακή χημεία και ελάχιστη ομαδική πρόοδο. Περισσότερο ο καθένας για την πάρτη του, σε ένα γήπεδο όπου πραγματικά η ατμόσφαιρα δεν θυμίζει Τουρκία.

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να περάσει και από εκεί; Απλά να διαχειριστεί την κούρασή του, να συνεχίζει να «δαγκώνει» πίσω και να είναι προσεκτικός στο τρανζίσιον παιχνίδι, όπου ο Αταμάν έχει παικτες που μπορούν να τον πληγώσουν.

Η κόπωση είναι μεγάλη, όμως η θέληση για ένα ακόμα διπλό είναι μεγαλύτερη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στηρίξει πολλά στον Βασίλη Σπανούλη ξανά, όμως θα περιμένει και τους Μάντζαρη και Ρόμπερτς, οι οποίοι δεν ήταν καλοί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Την ίδια ώρα θα ψάξει πως θα έχει φρέσκο τον ΜακΛίν που παίζει πολύ χρόνο και ασταμάτητα διαρκώς, ενώ προσδοκά καλύτερη εικόνα από τον Μπόγρη, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στίματς, που του ταιριάζει απόλυτα.

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την πρόκριση στους «4»

Με στόχο την πρόκριση στους «4»

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Θρύλου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας (23/12, 12:00), με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.