Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπανούλης-Σφαιρόπουλος τιμάνε τον μεγάλο Γκάλη!

Σπανούλης-Σφαιρόπουλος τιμάνε τον μεγάλο Γκάλη!
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 - 19:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο Μαρούσι προς τιμήν του μεγάλου «Hall Of Famer» Νίκου Γκάλη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης είναι φυσικά παρόντες για να τιμήσουν τον «μεγάλο» Νίκο Γκάλη και μάλιστα μίλησαν για τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή και έναν εκ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε λοιπόν για τον «μεγάλο» Νίκο Γκάλη πως «τον θυμάμαι πολύ καλά τον Γκάλη. Θυμάμαι που ήμουν στον Απόλλων Καλαμαριάς και οι μάχες Άρη-ΠΑΟΚ ήταν καθηλωτικές για όλη τη χώρα. Ο Γκάλης προσέφερε πολλά στο μπάσκετ.

Του αξίζει αυτό που έγινε να μπει στο Hall of Fame και πιστεύω ότι είναι ένας αθλητής που έδειξε στο μπάσκετ αλλά και σε όλα τα αθλήματα πώς είναι ο επαγγελματίας πώς να αγωνίζεσαι, πώς να είναι το ήθος σου και πώς να συμπεριφέρεσαι. Ενέπνευσε πολλούς αθλητές και τις νέες γενιές. Δεν γίνεται εύκολα από κανέναν και είναι σημαντική η επιρροή που είχε στην μπασκετική και αθλητική παιδεία της χώρας.

Θα απολαύσω ένα ωραίο παιχνίδι από τον πάγκο χωρίς άγχος. Μου αρέσει η πίεση, αν δεν μου άρεσε δεν θα ήμουν εδώ. Κάθε άνθρωπος θέλει τέτοια παιχνίδια και παιχνίδια σαν το σημερινό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε φίλους και να τιμήσει ο κόσμος ένα μεγάλο αθλητή».

Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του υποστήριξε ότι «ήταν έμπνευση και για μένα και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Έφερε τον επαγγελματισμό και τον πρωταθλητισμό στα σπίτια μας. Καταλάβαμε πώς είναι να δουλεύεις στο υψηλό επίπεδο και μεγαλώσαμε με τα τεράστια επιτεύγματά του. Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που έπαιξε μπάσκετ λόγω εκείνης της γενιάς. Αυτά που έκανε ο Γκάλης, δεν μπορεί να τα κάνει κανένας».

Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε και για το ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που έχει την ευκαιρία να προσπεράσει σε πόντους στην Ευρωλίγκα τον Νίκο Γκάλη, με τον αρχηγό να λέει πως «δεν το ήξερα αυτό. Είναι σίγουρα κάτι πολύ όμορφο, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι να κερδίσω περισσότερους τίτλους με την ομάδα μου».

Διαβάστε επίσης

Οι Εσπερίδες τίμησαν τέσσερις «ερυθρόλευκες» (pics)

Οι Εσπερίδες τίμησαν τέσσερις «ερυθρόλευκες» (pics)

Οι Καλτσίδου, Σωτηρίου, Χατζηνικολάου και Μπαλτά στον παρελθόν είχαν αγωνιστεί στην ομάδα της Καλλιθέας και τιμήθηκαν για την προσφορά τους – Συγχαρητήρια στον Θρύλο για την πρόκριση στους 16 του Eurocup.

«Πιο δυνατοί το 2018»

«Πιο δυνατοί το 2018»

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για τη νίκη – πρόκριση επί των Εσπερίδων και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκες» τη νέα χρονιά θα εμφανιστούν πιο δυνατές!