Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι όλοι μαζί, το γουστάρουν και το δείχνουν

Είναι όλοι μαζί, το γουστάρουν και το δείχνουν
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 - 23:51

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Από τη σεζόν 2011-12 υπήρχε πάντα αυτό εδώ. Κάποτε λιγότερο, άλλες φορές περισσότερο. Τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια θύμιζαν σπίτι και οικογένεια. Μαζί όλοι ερχόντουσαν, περνούσαν ώρες στο παρκέ, έβλεπαν περισσότερο ο ένας τον άλλον από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτό γινόταν όλο και πιο οικείο χάρις στους χαρακτήρες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό αυτά τα χρόνια. Κάποιοι δεν κολλουσαν και το έδειξαν στην πορεία τους, άλλοι έγιναν αυτοκόλλητοι και δέθηκαν με τους ήδη υπάρχοντες.

Στον Θρύλο φέτος νιώθουν χωρίς καμία υπερβολή ως αδέρφια. Το ευχάριστο στη φετινή ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι ότι όσοι έχουν έρθει στην ομάδα του Πειραιά είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και πραγματικά γουστάρουν που είναι μέλη του Ολυμπιακού.

Φαίνεται από τα πάντα. Από το πώς τρέχουν όλοι για να σηκώσουν κάποιον που έχει πέσει στο παρκέ, από το άγχος και το κάθε ξέσπασμα που παρατηρείται έπειτα από κάποιο καλάθι στον πάγκο της ομάδας. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, συμβαίνει αυτό και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Aκόμα και στο βιντεάκι που σκαρφίστηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα Χριστούγεννα, όπου όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το καταευχαριστήθηκαν.

Στην κανονική τους ζωή, κάποιοι είναι αχώριστοι. Ζουν την καθημερινότητά τους μαζί, πηγαίνουν «οικογενειακά» για φαγητό, περνούν ευχάριστες ώρες ως κολλητοί. Και στις καλές αλλά και τις κακές στιγμές, έχουν προσπαθήσει να περνούν το μήνυμα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Ελάχιστοι που έχουν φύγει από τον Ολυμπιακό δεν το ένιωσαν αυτό. Οσοι δεν το εισέπραξαν, ουσιαστικά κατάφεραν από μόνοι τους να μπουν σε αυτήν την διαδικασία.

Σε αυτό το κομμάτι εννοείται πως οι κολώνες της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες που προσπαθούν να… συμπαρασύρουν και τους ξένους, που φέτος είναι ο ένας καλύτερη περίπτωση από τον άλλον.

Από τον Τζαμέλ Μακλίν που σκίζεται σε κάθε προπόνηση, τον Γιάνις Στρέλνιεκς που είναι χαρακτήρας-διαμάντι, στον οικογενειάρχη και πρότυπο Μπράιαν Ρόμπερτς, την χαρά της ζωής, Χόλις Τόμπσον και το νεοφερμένο αλλά άκρως εντυπωσιασμένο από όσα ζει στην Ελλάδα, Κάιλ Γουίλιτζερ. Τον Κιμ Τιλί που νιώθει σαν θηρίο στο κλουβί όντας τραυματίας και πανηγυρίζει τα καλάθια στην άκρη του πάγκου λες και παίζει χρόνια και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που θυμίζει… Ελληνα στις αντιδράσεις του.

Η έκπληξη στον Δημήτρη Αγραβάνη ήταν άλλο ένα τρανό παράδειγμα για όλα τα παραπάνω. Ο «Αγρα» περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο μετά τον τραυματισμό του, όμως οι φίλοι του, άφησαν την ξεκούραση μετά από την προπόνηση και επέλεξαν να περάσουν μαζί του τα Χριστούγεννα. Αν δεν είναι αυτό οικογένεια, τότε τι είναι;

Διαβάστε επίσης

Ελλάς, Ευρώπη, Ολυμπιακός!

Ελλάς, Ευρώπη, Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες για μια ακόμα χρονιά αναμένεται να σαρώσουν τους τίτλους στην Ελλάδα, αλλά ο μεγάλος τους στόχος είναι μέσα στο 2018 να κατακτήσουν κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.